image

Mozilla kondigt eigen vpn-dienst aan voor Android, iOS en Windows

donderdag 18 juni 2020, 18:49 door Redactie, 4 reacties
Laatst bijgewerkt: 18-06-2020, 19:36

Mozilla heeft vandaag een eigen vpn-dienst voor Android, iOS en Windows aangekondigd. Vorig jaar begon de browserontwikkelaar met een bètatest van het Firefox Private Network VPN. Deze bètatest loopt de komende weken af, waarna de vpn-dienst niet meer onder het Firefox Private Network-merk wordt aangeboden, maar onder de noemer "Mozilla VPN" een groter publiek moet bereiken.

Vooralsnog zal de vpn-dienst alleen in een select aantal regio's beschikbaar komen. Gebruikers kunnen voor een beperkte tijd voor 4,99 dollar per maand vijf apparaten van Mozilla VPN gebruik laten maken. Mozilla laat weten dat het gebruikers niet tijdens hun activiteiten op internet zal volgen en binnen de app geen gebruikmaakt van third-party analytics.

Mozilla VPN is zelf door Mozilla ontwikkeld, die gebruik maken van de servers van vpn-provider Mullvad. Daarbij heeft Mozilla gekozen voor het WireGuard vpn-protocol. Wat betreft de samenwerking met Mullvad stelt Mozilla dat de vpn-provider de privacy van gebruikers respecteert en geen logbestanden bijhoudt.

Reacties (4)
18-06-2020, 19:28 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 18-06-2020, 19:29
Goed om te weten dat net zoals 'Firefox Monitor' een rebrand is van HaveIBeenPwned, zo is 'Firefox Private Network' in de achtergrond een samenwerking met Mullvad i.c.m. Wireguard als techniek. Eerder was er natuurlijk als de 'prive' DNS als rebranding van Cloudflare. Dit alles is een bewuste keuze om de Firefox naam te koppelen aan derde diensten als soort van privacy toevoeging. Daarmee krijgen ze wat extra inkomsten en zijn zo onafhankelijker van donaties en zoekmachine deals. Maar vergeet dus niet dat je in feite met een andere organisatie te maken hebt dan Mozilla.
18-06-2020, 19:56 door Anoniem
Door iatomory: Goed om te weten dat net zoals 'Firefox Monitor' een rebrand is van HaveIBeenPwned, zo is 'Firefox Private Network' in de achtergrond een samenwerking met Mullvad i.c.m. Wireguard als techniek. Eerder was er natuurlijk als de 'prive' DNS als rebranding van Cloudflare. Dit alles is een bewuste keuze om de Firefox naam te koppelen aan derde diensten als soort van privacy toevoeging. Daarmee krijgen ze wat extra inkomsten en zijn zo onafhankelijker van donaties en zoekmachine deals. Maar vergeet dus niet dat je in feite met een andere organisatie te maken hebt dan Mozilla.
Goede zaak dat Firefox met Mullvad in zee gaat mbt VPN. Mullvad staat evenals ProtonVPN goed bekend qua privacy, no-logbeleid en encryptie van zowel login als verbinding. Hopelijk hanteert Mozilla Mullvad’s privacybeleid. En ondersteunt Mozilla VPN naast het (nieuwe) Wireguard het veilige OpenVPN-protocol.
18-06-2020, 20:35 door Anoniem
Wel leuk,dat Mozilla dat doet,maar ja de servers van Mullvad zijn niet beduidend snel te noemen.
25-06-2020, 00:57 door Anoniem
Ik begrijp alleen niet dat ze wireguard gebruiken want shadowsocks schijnt veiliger te zijn.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.