image

Mozilla migreert Firefoxgebruikers op oude macOS-versies naar Firefox ESR

woensdag 24 juni 2020, 11:17 door Redactie, 1 reacties

Firefoxgebruikers op oudere versies van macOS zullen eind deze maand automatisch door Mozilla worden gemigreerd naar Firefox ESR, een versie van de browser die nagenoeg alleen maar beveiligingsupdates ontvangt. Het gaat om gebruikers van macOS El Capitan, macOS Yosemite en OS X Mavericks.

Sinds augustus 2018 heeft macOS El Capitan geen beveiligingsupdates meer van Apple ontvangen. "Niet meer ondersteunde besturingssystemen ontvangen geen beveiligingsupdates, er zijn bekende exploits voor beschikbaar en kunnen gevaarlijk zijn om te gebruiken, wat het lastig en niet optimaal maakt om Firefox voor deze versies te ondersteunen", laat Mozilla weten.

Versies voor OS X Mavericks worden al niet meer door Mozilla ondersteund. Voor gebruikers van El Capitan, Yosemite en Mavericks heeft Mozilla besloten om die te migreren naar Firefox ESR. ESR staat voor Extended Support Release (ESR) en is een Firefoxversie die alleen maar beveiligingsupdates ontvangt. Met deze versie richt Mozilla zich met name op bedrijven en organisaties. Alleen bij het uitbrengen van een geheel nieuwe ESR-versie worden er bepaalde features toegevoegd.

De migratie naar Firefox ESR zal op 30 juni plaatsvinden. Gebruikers hoeven hiervoor zelf geen actie te ondernemen. Hoewel er inmiddels nieuwere versies van macOS beschikbaar zijn, hebben El Capitan en Yosemite volgens StatCounter onder macOs-gebruikers nog een gezamenlijk marktaandeel van 7,7 procent.

Reacties (1)
24-06-2020, 12:53 door Anoniem
Ik heb mijn buurvrouw nog tijdenlang met Firefox ESR laten werken op MacOS Lion (10.7). Een tijdje nog met een virusscanner tot die ook niet meer werkte.

Boosdoener was een Intel grafische kaart waar geen 64 bits drivers meer voor uitkwamen.

Nu zit ze al jaren op een Chromebook maar die Macbook daar hebben we echt alles uitgehaald wat er uit te halen was. Ik denk dat hij het nu nog steeds doet als ik de accu erin doe en hem aanzet. Goed spul. Jammer van de beperkte ondersteuning door Apple.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.