image

Australië investeert komende tien jaar 830 miljoen euro in cybersecurity

woensdag 1 juli 2020, 08:31 door Redactie, 3 reacties

Australië investeert de komende tien jaar omgerekend 830 miljoen euro in cybersecurity, zo heeft de Australische premier Scott Morrison bekendgemaakt. Het geld gaat onder andere naar de Australische inlichtingendienst ASD en het Australische Cyber Security Centre.

Zo ontvangt de ASD omgerekend 19 miljoen euro voor het ontregelen van cybercrime in het buitenland en aanpakken van buitenlandse cybercriminelen die het op Australiërs hebben voorzien, zo laat Morrison weten. Meer dan 21 miljoen euro wordt uitgetrokken voor het ontwikkelen van een "cyber threat-sharing platform" waarmee bedrijven en overheden informatie over aanvallen kunnen uitwisselen en nieuwe dreigingen in bijna real-time kunnen blokkeren, aldus de uitleg van de premier.

Verder gaat er 7,4 miljoen euro naar oplossingen waarmee de ASD en grote Australische telecomproviders bekende kwaadaardige websites en malware kunnen blokkeren. Het grootste deel van het geld gaat echter naar het versterken van de inlichtingendienst. Met een bedrag van 288 miljoen euro wil Morrison voor meer dan vijfhonderd nieuwe banen bij de ASD zorgen.

Reacties (3)
01-07-2020, 09:28 door Anoniem
Met een bedrag van 288 miljoen euro wil Morrison voor meer dan vijfhonderd nieuwe bannen bij de ASD zorgen.
500 extra hackers op het internet er bij die 'binnen de kaders van de wetgeving' het internet weer wat onveiliger gaan maken. Cyberinsecurity heet dat.
01-07-2020, 14:02 door Bitje-scheef
Denk dat dit veel te dynamisch is om dit uit te smeren over 10 jaar en een 830 miljoen eurootjes. Éën kleine verandering in financiële, politieke of militaire zin en het speelveld gaat compleet de andere kant op.
01-07-2020, 15:10 door karma4
Rare constructie https://en.wikipedia.org/wiki/Australian_Cyber_Security_Centre, hij viel eerst niet op.
Als we het net naar een Nederlandse situatie willen plaatsen dan valt het NCSC onder de de AIVD-Mivd combinatie met daarbij de politie. Het is scheiden met de andere doelen lijkt me beter.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.