image

Datalek bij Bol.com raakt negenduizend particuliere verkopers

dinsdag 14 juli 2020, 16:41 door Redactie, 3 reacties
Laatst bijgewerkt: 14-07-2020, 17:14

Een datalek bij Bol.com heeft negenduizend particuliere verkopers getroffen, zo heeft de webwinkel bekendgemaakt. De adresgegevens van personen die via Bol.com tweedehands boeken, computergames en dvd's aanbieden waren drie weken lang voor iedereen op internet toegankelijk.

Naast producten die het zelf en via partners verkoopt biedt Bol.com ook een platform voor tweedehandsgoederen. Een fout bij het splitsen van particuliere en zakelijke verkoopaccounts zorgde ervoor dat de adresgegevens van particuliere verkopers zichtbaar waren. Bij zakelijke aanbieders hoort het adres altijd zichtbaar te zijn, bij particuliere verkopers alleen wanneer er iets wordt aangeschaft.

De gegevens waren via de Bol.com-app van 15 juni tot 8 juli voor iedereen zichtbaar. Bol.com heeft alle getroffen verkopers geïnformeerd en het datalek bij de Autoriteit Persoonsgegevens gemeld, zo laat RTL Nieuws weten. Tevens is de "technische inrichting" aangepast, meldt het AD.

Reacties (3)
14-07-2020, 17:46 door Anoniem
Ik verschiet er toch wel van dat bol.com nog geen enkel keer is gehackt, maar dat komt vast nog wel eens, het duurt alleen wat langer.
15-07-2020, 10:00 door Anoniem
valt meer onder configuratiefout dan onder lek dit nog...
bij een lek zet je door laksheid of domheid iets open, dit is meer 'ow, waren die mensen geen bedrijf dan?"...
15-07-2020, 11:28 door Anoniem
jammer dat zij ook geen MFA hebben geïmplementeerd. soms staat er ook veel geld aan cadeaubonnen in en dan is alleen een WW wel erg weinig
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.