image

Boekhouder steelt via ongewijzigde inlogcodes 74.000 euro van ex-werkgever

vrijdag 24 juli 2020, 11:44 door Redactie, 5 reacties

Een man die als boekhouder voor een bedrijf werkte heeft na zijn vertrek door middel van ongewijzigde inlogcodes 74.000 euro van zijn ex-werkgever weten te stelen. Dat blijkt uit een gerechtelijk vonnis van de rechtbank Noord-Nederland.

De man gaat begin 2011 als boekhouder bij het bedrijf aan de slag. Daarnaast doet hij ook de boekhouding voor een tweede bedrijf. Als boekhouder kan hij geld overmaken van de rekeningen van de twee bedrijven. Tijdens zijn dienstverband bij zijn werkgever bleek hij geregeld het rekeningnummer van crediteuren te wijzigen in een door hem gebruikt rekeningnummer.

In totaal maakt de man van december 2011 tot december 2013 op deze manier ruim 228.000 euro over van de rekeningen van zijn eigen werkgever en het andere bedrijf waarvoor hij de boekhouding doet. Op 1 december 2013 wordt zijn dienstverband beëindigd. Ook nadat hij bij zijn werkgever is vertrokken gaat de man door met het uitvoeren van frauduleuze transacties.

Van 2 december 2013 tot en met 2014 weet de man met de inlogcodes van zijn ex-werkgever op de bedrijfs- en administratiesystemen in te loggen en maakt meer dan 74.000 euro over op zijn eigen rekening. "Daarmee heeft verdachte zich naast oplichting tevens schuldig gemaakt aan computervredebreuk", aldus de rechter. Het geld geeft de man onder andere uit aan de aanschaf van goederen en gokken.

De man blijkt in 2002, 2003 en 2009 eerder te zijn veroordeeld voor oplichting, verduistering en witwassen. De rechter stelt dat een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van achttien maanden in deze zaak passend is, maar besluit vanwege de tijd voordat de zaak voor de rechter kwam die te verlagen naar twaalf maanden.

Reacties (5)
24-07-2020, 13:03 door Anoniem
Bijzonder! Een boekhouder die al een aantal eerder is veroordeeld voor oplichting, verduistering en witwassen blijkbaar een VOG krijgt voor het doen van ..... de boekhouding??
24-07-2020, 15:19 door Anoniem
Door Anoniem: Bijzonder! Een boekhouder die al een aantal eerder is veroordeeld voor oplichting, verduistering en witwassen blijkbaar een VOG krijgt voor het doen van ..... de boekhouding??

Ik mag hopen dat er geen VOG is gevraagd aan deze meneer.
24-07-2020, 16:26 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Bijzonder! Een boekhouder die al een aantal eerder is veroordeeld voor oplichting, verduistering en witwassen blijkbaar een VOG krijgt voor het doen van ..... de boekhouding??

Ik mag hopen dat er geen VOG is gevraagd aan deze meneer.

Gevraagd of afgegeven?
24-07-2020, 18:39 door Anoniem
Hoe dom kun je zijn om te denken dat je daar mee wegkomt.

[x] ongeschikt als boekhouder
[x] ongeschikt als crimineel
[x] ongeschikt voor welke vertrouwens functie dan ook
[x] ongeschikt als partner..zo'n dom iemand wil toch niemand
[x] ongeschikt als cybercrimineel
[x] wel leuk om een feestje mee te bouwen ook al duurt het maar even. Maar ja zijn moppen zullen ook wel niet zo sterk zijn.
[x] geschikt om boeken uit te delen in e bajes. Mits die die niet verduisterd.


K@tkabouter terug in je holletje zou Hans Teeuwen zeggen.


Ken je die van die boekhouder die gepakt wordt?


in de bajes!
24-07-2020, 20:59 door MathFox
En waarom heeft het bedrijf de inlogcodes niet veranderd toen de fraude bekend werd?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.