image

Eurostar begonnen met installatie van biometrische gezichtsscanners

donderdag 30 juli 2020, 12:15 door Redactie, 8 reacties

Hogesnelheidstreindienst Eurostar is begonnen met de installatie van biometrische gezichtsscanners waardoor reizigers straks zonder het tonen van hun paspoort aan boord kunnen gaan. Dat meldt de website RailTech. Reizigers die van Station London St Pancras International vertrekken, het Londense beginpunt van de Eurostar, kunnen straks via een "biometrische corridor" naar de trein gaan.

Gezichtsherkenningscamera's in deze gang zullen de identiteit van de reizigers controleren. Om te kunnen worden gecontroleerd zullen reizigers eerst via de Eurostar-app hun identiteitsbewijs moeten scannen. Vervolgens vindt er een gezichtsscan van de gebruiker plaats, om te controleren dat de persoon van de scan en het identiteitsbewijs overeenkomen. De reiziger kan nu via de biometrische gang de trein betreden en zal pas bij aankomst in een Europees land zijn identiteitsbewijs moeten tonen.

Reizigers kunnen zelf bepalen of ze van de biometrische incheckoptie gebruikmaken, stelt het bedrijf iProov, dat een deel van de gebruikte technologie levert. "Eigenlijk neemt de reiziger een zeer beveiligde selfie. We authenticeren de gezichten van mensen voor de betreffende trein", zegt iProov-ceo Andrew Bud. De biometrische corridor moet op 31 maart 2021 in gebruik worden genomen.

Reacties (8)
30-07-2020, 13:14 door Anoniem
Einde vrijheden,einde privacy zo simpel is dat,
wat voor argument ze ook als reden voor het invoeren gebruiken.

The Matrix
30-07-2020, 13:41 door Anoniem
Kan dit apparaat omgaan met gezichtsmaskers rond neus en mond, of moeten mensen in die gang zich bloot stellen aan andere (besmette?) passagiers.

Die gezichtsmaskers staan namelijk niet op de foto op het ID bewijs.
30-07-2020, 13:52 door Anoniem
Wachten op de volgende data-breach.
30-07-2020, 14:11 door Anoniem
Biometrische gezichtsscanners werden toch al een tijd gebruikt voor (de vernieuwde) paspoortcontrole? Het enige verschil is dat je nu je paspoort scant via de eurostar-app in plaats van bij het poortje zelf.
30-07-2020, 15:07 door Anoniem
Ik weiger pertinent het gebruik van apps op smartphones met alles wat privacy en e-id gecombineerd betreft. Smartphones hebben allesbehalve bewezen dat ze een veilig platform vormen.
30-07-2020, 15:34 door Anoniem
Had al lang gekunt, ze voeren het langzaam in, anders te veel tegenstribbelen.
31-07-2020, 08:20 door Anoniem
Door Anoniem: Kan dit apparaat omgaan met gezichtsmaskers rond neus en mond, of moeten mensen in die gang zich bloot stellen aan andere (besmette?) passagiers.

Die gezichtsmaskers staan namelijk niet op de foto op het ID bewijs.

Nee, TSA in de VS heeft er al over geklaagd dat die dingen niet goed werken met mondkapjes. Is ook geen verrassing, de helft van de meetpunten zit onder een mondkapje.
04-08-2020, 13:53 door Anoniem
"Eigenlijk neemt de reiziger een zeer beveiligde selfie."

chmod 777 facescan.bsn
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.