image

SaaS-platform lekt 2,5 miljoen records met medische data

maandag 17 augustus 2020, 15:53 door Redactie, 3 reacties
Laatst bijgewerkt: 19-08-2020, 09:03

Software as a Service (SaaS)-platform Cense heeft via een onbeveiligde database 2,5 miljoen records met medische data gelekt. Het ging onder andere om namen, verzekeringsdossiers en medische diagnoses die voor iedereen op internet toegankelijk waren.

Alleen het invoeren van het ip-adres van Cense was voldoende om toegang tot de database te krijgen. Volgens onderzoeker Jeremiah Fowler, die de database ontdekte, is de data afkomstig van verzekeringsmaatschappijen en betreft het gegevens van mensen die bij auto-ongelukken zijn betrokken. Het ging om de datum van het ongeluk, verzekeringspolisnummer en andere informatie.

Cense biedt een op kunstmatige intelligentie gebaseerd platform dat bedrijven ondersteunt bij het uitvoeren van hun werkzaamheden. De records in de database waren als "staging data" gelabeld. Fowler waarschuwde het bedrijf, waarna de database werd beveiligd. De onderzoeker ontving naar eigen zeggen geen reactie van Cense op zijn melding.

Reacties (3)
17-08-2020, 16:21 door Anoniem
Maar alles was vast wel gecertificeerd, niet?
17-08-2020, 16:38 door Anoniem
En lekker goedkoop SAAS. Kunt u lekker veel op licentie kosten besparen. En inzetbaar als nodig. Waarom het wiel uitvinden als wij al jaren de kosten weten te drukken bij andere bedrijven?

Ja hoor, we maken gebruik van de beste consultants en we hebben o.a. die als klant en die en die.

En die zouden nooit diensten van ons afnemen als we niet veilig opereren.

Maar goed U wilt dus niet besparen op uw kosten en gebruik maken van onze diensten bestemd tegen cybercrimenelen?

Jammer heel jammer van uw concurrentiepositie. Wij zien namelijk als trent dat hierdoor bedrijven zich beter kunnen richten op hun corebusiness...


blablalblabla
17-08-2020, 23:33 door Anoniem
Kunstmatig zeer intelligent.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.