image

Argentijnse grensposten drie uur lang gesloten wegens ransomware

maandag 7 september 2020, 10:49 door Redactie, 0 reacties

Verschillende Argentijnse grensposten zijn vorige maand wegens een ransomware-aanval drie uur lang gesloten geweest. Daarnaast zijn er bij de aanval gegevens buitgemaakt van mensen die afgelopen jaren het land zijn binnengekomen of hebben verlaten, zo melden Argentijnse media, het Argentijnse ministerie van Binnenlandse Zaken en blijkt uit een aanklacht van de Argentijnse overheid.

De aanval op het Argentijnse immigratiebureau Dirección Nacional de Migraciones vond plaats op 27 augustus. Na ontdekking van de ransomware, die voor problemen met verschillende administratieve systemen veroorzaakte, werd besloten om onder andere het immigratiesysteem uit te schakelen. Dit moest verdere verspreiding voorkomen. Hierdoor werden vijf landgrensposten, de grenspost van Buenos Aires Ezeiza Airport en de Buquebus-terminal drie uur lang gesloten.

Voordat de ransomware werd uitgerold wisten de aanvallers allerlei data van het systeem te stelen. De aanvallers dreigen deze gegevens nu openbaar te maken tenzij er losgeld wordt betaald. Het zou om een bedrag van 4 miljoen dollar gaan. Hoe het systeem besmet kon worden is niet bekendgemaakt. Argentijnse functionarissen hebben aangegeven dat ze het losgeld niet zullen betalen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.