image

Singapore test verplicht gebruik corona-app op drukke locaties

maandag 14 september 2020, 15:33 door Redactie, 3 reacties

De Singaporese overheid is begonnen met een test waarbij bezoekers van drukke locaties zich verplicht via de corona-app moeten aanmelden. Voor mensen die niet over een smartphone beschikken worden er speciaal gemaakte TraceTogether-tokens uitgedeeld. Dat heeft de Singaporese overheid aangekondigd.

Om bezoekers aan winkels, restaurants en andere gelegenheden in Singapore te registreren is het "SafeEntry" programma gestart. Bedrijven die aan het programma meedoen kunnen een qr-code bij de ingang ophangen, die vervolgens door bezoekers kunnen worden gescand. Dit kan via de Singaporese corona-app TraceTogether, maar ook andere mobiele apps. Deelname is vrijwillig, net als het gebruik van TraceTogether.

In juni begon Singapore met het uitrollen van bluetooth-tokens aan ouderen voor contactonderzoek naar corona. Het TraceTogether-token, vernoemd naar de gelijknamige corona-app, is bedoeld voor mensen die niet over een smartphone beschikken of geen corona-app op hun telefoon willen installeren. Elke TraceTogether-token is voorzien van een gepersonaliseerde qr-code die door winkels en restaurants zijn te scannen.

Om het bron- en contactonderzoek te ondersteunen is de Singapore overheid een nieuwe test gestart waarbij bezoekers aan drukke locaties zich verplicht via de TraceTogether-app of -token moeten aanmelden. Het kan dan gaan om locaties waar grote groepen mensen bijeenkomen, of waar er nauw contact is tussen bezoekers of waar het continu dragen van een masker vanwege de activiteiten niet haalbaar is.

Het combineren van de data van SafeEntry met die van TraceTogether kan de veiligheid van bezoekers vergroten, aldus de Singaporese overheid. Eind augustus is erop een eerste locatie getest, waarbij er deze maand meer plekken zullen volgen. Zodra de uitrol van TraceTogether-tokens is opgeschaald zal het aantal locaties verder worden uitgebreid.

Reacties (3)
15-09-2020, 10:28 door Ot
Hoe kan dit worden verplicht? Het is vrijheidsberoving als je iets niet mag als je een bepaalde app niet hebt.
Straks mag je niks meer als je de app niet hebt, of niet gevaccineerd bent.
15-09-2020, 12:24 door Anoniem
Door Ot: Hoe kan dit worden verplicht? Het is vrijheidsberoving als je iets niet mag als je een bepaalde app niet hebt.
Straks mag je niks meer als je de app niet hebt, of niet gevaccineerd bent.
Misschien zijn niet de wetten en normen waar jij aan gewend bent de maatstaf hiervoor maar de wetten en normen die in Singapore gelden.
25-09-2020, 13:06 door Anoniem
Kunnen we onderhand eens stoppen met dat paranoïde gedoe over een Corona-app? Mark Zuckerberg kan met één druk op de knop jou precies vertellen waar je was en wat je deed op 12 mei 2018 om 3 minuten over 3. En als je Mark Zuckerberg niet gelooft dan vraag je het gewoon aan Google, want die kan dat ook.
Al de "partners" en "associates" van Facebook, Twitter, Whatsapp en Google hebben die informatie ook en daar heeft niemand problemen mee.
Sterker nog, iedereen draagt actief een steentje bij om die informatie zo compleet mogelijk te maken.
En nou gaat het om een app die gegevens anoniem opslaat, vergelijkt en je waarschuwt dat je in de buurt bent geweest van een Corona-lijder en plotseling krijsen een hoop zwakzinnigen privacy en brand.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.