image

VS klaagt twee verdachten aan voor defacen van Amerikaanse websites

woensdag 16 september 2020, 08:58 door Redactie, 2 reacties

De Amerikaanse autoriteiten hebben twee mannen uit Iran en Palestina aangeklaagd voor het defacen van Amerikaanse websites. Volgens de aanklacht zou de Iraanse man in het openbaar hebben toegegeven dat hij sinds 2018 wereldwijd meer dan 1100 websites heeft gedefacet. De man uit Palestina zou een zelfverklaarde spammer en handelaar in gestolen creditcardgegevens zijn. Hij zou naar eigen zeggen zeker 337 websites hebben beklad.

Bij een defacement wordt erop een website ingebroken en vervangt de aanvaller de aanwezige content, bijvoorbeeld met politieke boodschappen. De Amerikaanse autoriteiten stellen dat de twee verdachten eind december vorig jaar begonnen met samenwerken. Na de dood van de Iraanse generaal Qassem Soleimani, die begin januari bij een aanslag door de VS om het leven kwam, zouden de twee uit wraak 51 websites hebben gedefacet.

Op de websites werd een afbeelding van Soleimani en de Iraanse vlag geplaatst met de tekst "Down with America". Verschillende van deze websites waren van Amerikaanse bedrijven. De twee zijn aangeklaagd voor het samenzweren om een beveiligde computer opzettelijk te beschadigen, waarop een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar staat, en het opzettelijk beschadigen van een beveiligde computer, waarvoor de rechter een celstraf van maximaal tien jaar kan geven.

Reacties (2)
16-09-2020, 15:48 door Anoniem
Waar zitten de aangeklaagden nu? In Iran of in de VS?
16-09-2020, 15:52 door Anoniem
best apart, hiermee bevestigt en accepteert de US dat Palestina bestaat. Daarmee ook de soevereiniteit.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.