image

Man bekent stelen van inloggegevens internetbankieren via helpdeskfraude

woensdag 16 september 2020, 14:58 door Redactie, 1 reacties

Een 30-jarige Indiase man heeft in de Verenigde Staten bekend schuldig te zijn aan het stelen van inloggegevens voor internetbankieren door middel van helpdeskfraude. De man liet slachtoffers geloven dat hun computer besmet was met malware en hij dit kon verhelpen. Slachtoffers moesten vervolgens een remote access tool installeren waarmee de verdachte toegang tot hun computer kreeg.

Zo kon hij gegevens van zijn slachtoffers stelen, waaronder persoonlijke informatie en inloggegevens voor internetbankieren. Daarmee probeerde hij geld van de rekeningen van zijn slachtoffers te stelen. Hij benaderde een kennis in de Verenigde Staten om hem hierbij te helpen. De Indiase man verstrekte aan zijn kennis de inloggegevens van zeven personen waarmee er toegang tot hun rekening kon worden verkregen. Zo had er 600.000 dollar gestolen kunnen worden.

De kennis werkte echter samen met de FBI in een onderzoek naar de helpdeskfraude. Toen de Indiase man vanuit India naar de Verenigde Staten vloog kon hij op het vliegveld door de FBI worden aangehouden. De man heeft bekend schuldig te zijn aan "wire fraud", waarop een gevangenisstraf van maximaal 20 jaar en een boete van 250.000 dollar staat, zo meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Reacties (1)
16-09-2020, 21:00 door Anoniem
Een druppel op de gloeiende plaat. Evenwel een goede actie.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.