/dev/null - Overig

Mondkapjes zijn gevaarlijk.

02-10-2020, 22:32 door Anoniem, 81 reacties
Hoe ver mag een maatschappij gaan om deelnemers te verplichten mee te gaan in massahysterie en nutteloze maatregelen, als die ook nog schadelijk blijken te zijn:

1. Niet-medishe wegwerpmaskers bevatten papiervezels, plastic en soms zelfs glasvezels. Deze ademt een gebruiker dus in gedurende 4 uur dat een masker gedragen mag worden. Bij een nieuw masker ademt de gebruiker opnieuw alle loszittende vezels en microplastics in. Dergelijke vezels zijn kankerverwekkend.

2. De maskers komen van de Chinese markt en hebben geen enkel keurmerk, iets dat andere ademhalingsmaskers tot nu toe op de Nederlandse markt wel hebben en aan moeten voldoen: EN 14387, A1, AS/NZS 1716, etc.
Het gevaar van inferieur materiaal is bij Li-Ion accus zichtbaar: ze vliegen in brand of ontploffen. Met mondmaskers krijg je echter een situatie vergelijkbaar met verontreinigde paracetamol. Je merkt het pas veel later.

3. De prijzen van de mondkapjes staan in geen verhouding tot de kwaliteit van het materiaal. Er ontstaat een markt voor iets dat je kwakzalverij kan noemen. Mensen gaan ze echt niet na 4 uur weggooien en ze hergebruiken, waardoor het besmettingsrisico omhoog gaat. Zeker mensen met een kleine beurs lopen dan meer risico.

4. Er ontstaat een enorme afvalberg die de verbrandingsoven in gaat en ook extra CO2 uitstoot veroorzaakt; de reden dat we nu 100 km/uur rijden op snelwegen.

5. Je geeft het signaal af dat mensen met klachten niet meer thuis hoeven blijven, omdat de kapjes alleen nut hebben als iemand met symptomatishe klachten ze draagt. Het ophopen van aerosolen door mensen met asymptomatishe klachten wordt door een mondkapje op geen enkele manier minder.

6. Mondkapjes beschermen de drager niet tegen het virus, maar geven deze een vals gevoel van veiligheid, waardoor deze na een periode van gewenning zich onvoorzichtiger gaat gedragen.

7. Communicatie tussen mensen bestaat uit een verbaal en non-verbaal component. Bij het weghalen van een daarvan ontstaat miscommunicatie, zeer gevaarlijk in bepaalde omgevingen. Maar ook in het dagelijks leven krijg je geen feedback meer of je opmerking verkeerd is gevallen.

Op dit moment laat het kabinet het nog aan de bedrijven over. Er zijn bedrijven die niet meegaan in de massahysterie, maar er zijn er ook die op juridishe gronden dit denken af te kunnen dwingen aan medewerkers en mensen aan de deur willen weigeren.

Maar, hoe realistish is het dat bedrijven dit kunnen afdwingen. Als je alle bovengenoemde punten afzet tegen een winkel die mensen gaat verbieden eerste levensbehoeften te kopen in hun winkel? Mag je iemand zomaar ontslaan als deze zich niet aan bepaalde langetermijn gezondheidsrisico's wil laten bloodstellen?
Reacties (81)
03-10-2020, 01:53 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 03-10-2020, 02:10
TS,

Je geeft een hele degelijke samenvatting van het Corona fenomeen: 'Het mondkapje'.

Laat ik mijn mening geven op het oorzakelijk feit dat de politiek nu toegeeflijk/toeschietelijk is geweest m.b.t. de niet unanieme vraag om mondkapjes te gaan adviseren.

Half juli 'dacht' men de corona-crisis een aflopende zaak. De egocentrische meute was alleen nog doende met vakantie plannen, i.p.v. een ruim metertje afstand houden, en ging met vakantie. Prima, daar niet van. Het kabinet ging met reces. Dat is hetzelfde als vakantie maar klinkt deftiger.
Corona was zo'n beetje mentaal in de pauzestand en een substantiële meerderheid van de Nederlandse bevolking - de onnozelaars, noem ik ze, en daar reken ik óók het kabinet onder, sprong helemaal uit de crisisstand in de M. Hulot vakantie stand. Onterecht, maar daarover later.
....En dat virus, dat Coronavirus, ging dat ook met reces? De substantiële NL-meerderheid, waaronder het Kabinet 'droomde van wel' schijnbaar. Van een soort standby crisismodus was geen sprake. iedereen herinnert zich dat het leek of Nederland in minder dan een bestuurlijk demissionair vacuüm zat.

Het was stil geworden.

Het werd begin augustus en het bleef stil.... Tot de vakantiegangers terug kwamen, en in die roes meenden dat alles genormaliseerd kon blijven: hele families in de supermarkt etc. en iemand zo'n beetje voor de dorpsgek uitmaken als je verzocht of deze flierefluiters a.u.b. een beetje afstand wilden houden. (heeft Pietje S. meegemaakt)

En toen begon de litanie van begin april zich opnieuw te manifesteren.
Eerst nog in een larghissimo, waarna een andante con moto volgde; een moderato en nu luisteren we naar een vivace. in d-mineur...

7 augustus waren er 458 besmettingen geteld,
14 augustus 618,
11 september 944, en dan gaat het hard:
18 september 1464,
een week later: 2268, en dan weer een week later opnieuw een kleine 1000 patienten erbij:
3147 (2 oktober)

Wil ik nu gaan uitleggen hoe het is gekomen dat we weer aanstonds in een Corona-crisis belanden?
Neen! ik wil slechts maar niettemin kwijt dat de oorzaak m.n. ligt bij het ongedisciplineerde gedrag van een meerderheid van de Nederlandse bevolking, die te beroerd was om, uitgerust terug van vakantie als zij waren, met frisse moed te continueren het advies dat iedereen kan dromen:

houd afstand.

Daarom dat mondkapjeadvies nu.
Nogmaals: met 'dank' aan de 365 dagen per jaar egocentrische meute die schijt heeft aan zijn naaste(n)
03-10-2020, 06:58 door Anoniem
Ik zie al voor mij dat mensen tegen elkaar zitten te schreeuwen omdat ze elkaar niet verstaan door hun mondkapjes. Ik heb al bij plexiglas schermen dat ik merk dat ik mijn stem verhef. Ergens vind ik dat wel grappig hoewel schreeuwen juist niet mocht in voetbalstadions.
03-10-2020, 07:18 door Anoniem
Door Anoniem: Hoe ver mag een maatschappij gaan om deelnemers te verplichten mee te gaan in massahysterie en nutteloze maatregelen, als die ook nog schadelijk blijken te zijn:
Je gebruikt het woord blijken. Daarmee zeg je dat het vaststaat, dat het meer dan een vermoeden of aanname is. Vervolgens zet je een relaas neer dat van de ongefundeerde aannames aan elkaar hangt. Je behandelt allerlei zaken die mogelijk zijn alsof ze meteen een levensgroot risico zijn. Heb je door dat je zelf daarmee een manier van denken vertoont die een voedingsbodem is voor het soort massahysterie is dat je aan anderen toeschrijft?
03-10-2020, 07:38 door [Account Verwijderd]
Mondkapjes zijn gevaarlijk.

Een beetje off topic maar je hebt wel gelijk.

En de grote testcase van de hele wereld in deze dagen is het Corona verhaal van Trump natuurlijk. Ik bedoel, als er 1 persoon is die in "de risicogroep" valt dan is hij het wel. En als diezelfde persoon het ook overleeft dan kunnen we met z'n allen een keer laten zien dat het onzin is. Legt hij het lootje dan zal denk ik de hele wereld gek worden en zullen de Piet Slagwerkers onder ons eindelijk eens gelijk krijgen: Ja, we zijn gek geworden in 2020!
03-10-2020, 08:31 door Anoniem
Door donderslag: En de grote testcase van de hele wereld in deze dagen is het Corona verhaal van Trump natuurlijk. Ik bedoel, als er 1 persoon is die in "de risicogroep" valt dan is hij het wel. En als diezelfde persoon het ook overleeft dan kunnen we met z'n allen een keer laten zien dat het onzin is. Legt hij het lootje dan zal denk ik de hele wereld gek worden en zullen de Piet Slagwerkers onder ons eindelijk eens gelijk krijgen: Ja, we zijn gek geworden in 2020!
Zucht.

Je verwart risico met absolute zekerheid. Of één geval overleeft of niet zegt nog helemaal niets. De president van de VS is dan ook nog eens geen representatief voorbeeld omdat je er zeker van kan zijn dat hij de best denkbare medische zorg krijgt, veel beter dan de gemiddelde 70-plusser met overgewicht zal krijgen in een land waar lang niet iedereen ervoor verzekerd is.

Als je op Trump het coronaverhaal van Trump zou willen testen zou hij niet met Remdesivir behandeld worden maar met hydroxychloroquine, zou je hem bleekmiddel moeten inspuiten, en van binnen met ultraviolet licht moeten bombarderen, om maar wat dingen te noemen die hij voor de camera's uitgedragen heeft als veelbelovende behandelmethodes. Ik ben bang dat het zijn overlevingskansen eerder zou verlagen dan verhogen.
03-10-2020, 08:49 door spatieman
zucht, ik wordt dood moe van die covidiot retardus.
Het is dat we de vrijheid van meningsuiting hebben.
03-10-2020, 09:13 door karma4
Door spatieman: zucht, ik wordt dood moe van die covidiot retardus.
Het is dat we de vrijheid van meningsuiting hebben.
Eens, er is gewoonlijk geen onderbouwing ander dan "ik vind" en "zij moeten".
Het gebruik is niet erg kostbaar (financieel) geen grote persoonlijke impact, effectiviteit hoeft niet absoluut te zijn al zou het de load maar inperken. Er wordt gedaan of rekening houden met anderen iets onmenselijks zou zijn.
03-10-2020, 09:36 door Anoniem
Verkondig je mening niet als feiten.

Je onderwerp is gewoon tendentieus, meer niet.

Note. Artsen gebruiken al jaaaaaren mondkapjes. Als je de discussie wilt hebben over zelfgemaakte kapjes met stofzuiger zak-filters, dan kunnen we het ergens over hebben.
03-10-2020, 09:41 door Anoniem
Door Anoniem: 1. Niet-medishe wegwerpmaskers bevatten papiervezels, plastic en soms zelfs glasvezels. Deze ademt een gebruiker dus in gedurende 4 uur dat een masker gedragen mag worden. Bij een nieuw masker ademt de gebruiker opnieuw alle loszittende vezels en microplastics in. Dergelijke vezels zijn kankerverwekkend.
Bron?

2. De maskers komen van de Chinese markt en hebben geen enkel keurmerk, iets dat andere ademhalingsmaskers tot nu toe op de Nederlandse markt wel hebben en aan moeten voldoen: EN 14387, A1, AS/NZS 1716, etc.
Het gevaar van inferieur materiaal is bij Li-Ion accus zichtbaar: ze vliegen in brand of ontploffen. Met mondmaskers krijg je echter een situatie vergelijkbaar met verontreinigde paracetamol. Je merkt het pas veel later.
Dat een mondmasker geen keurmerk heeft wil niet zeggen dat deze onveilig zou zijn. Het lijkt mij dat Nederlandse importeurs daar nog steeds voor verantwoordelijk zijn.

3. De prijzen van de mondkapjes staan in geen verhouding tot de kwaliteit van het materiaal. Er ontstaat een markt voor iets dat je kwakzalverij kan noemen. Mensen gaan ze echt niet na 4 uur weggooien en ze hergebruiken, waardoor het besmettingsrisico omhoog gaat. Zeker mensen met een kleine beurs lopen dan meer risico.
Eens, al wordt voor die laatste groep al wel nagedacht over en gratis verstrekken via de gemeente of voedselbank. Overigens gaat het bij dat besmettingsrisico naar mijn weten vooral over zelf besmetting. Je helpt dus vooral jezelf wanneer je de juiste gebruiksinstructie volgt.

En laten we eerlijk wezen (over onjuist gebruikt), zo lastig is het allemaal niet. Als je voor de supermarkt staat en hem pas op zet (zonder handen schoon te maken), dan heb je er gewoon niet goed over nagedacht. Zet dat ding op als je thuis bent, je moet toch al je handen wassen als je de deur uit gaat. En als je thuis bent kan je hem gelijk in de restafval of wasmand gooien. Het is vooral onwil om die mondkapjes goed te gebruiken. Dat zie je ook bij de overgrote meerderheid van de mensen in het OV, die toch liever even een koekje wil eten of koffie willen drinken omdat ze die nu toch al gekocht hebben.

4. Er ontstaat een enorme afvalberg die de verbrandingsoven in gaat en ook extra CO2 uitstoot veroorzaakt; de reden dat we nu 100 km/uur rijden op snelwegen.
Ik kan mij goed voorstellen dat die mondkapjes in het niet vallen op de jaarlijkse 500 KG afval die per persoon geproduceerd wordt. Als voorbeeld: ik verwacht met 10 (30x herbruikbare) mondkapjes de komende 6 maanden door te komen. Bovendien wordt de energie die vrijkomt bij verbranding ook nog omgezet in elektriciteit, helemaal nutteloos is verbranden dus niet.

5. Je geeft het signaal af dat mensen met klachten niet meer thuis hoeven blijven, omdat de kapjes alleen nut hebben als iemand met symptomatishe klachten ze draagt. Het ophopen van aerosolen door mensen met asymptomatishe klachten wordt door een mondkapje op geen enkele manier minder.
Er is niemand, maar dan ook echt niemand, die stelt dat dat zou kunnen. In tegendeel, het wordt vrij duidelijk aangegeven dat mondkapjes niet ter vervanging zijn van andere maatregelen als hand- en hoest hygiëne, afstand houden en thuisblijven bij klachten. Mensen die dat idee hebben, hebben het zelf bedacht. En tegen menselijke stupiditeit bestaat (helaas) ook nog geen middeltje.

6. Mondkapjes beschermen de drager niet tegen het virus, maar geven deze een vals gevoel van veiligheid, waardoor deze na een periode van gewenning zich onvoorzichtiger gaat gedragen.
Zoals het ECDC schrijft in de aanbevelingen van 23 september: “Concerns that mandatory face mask usage would generate a false sense of security that could decrease adherence to other types of protective behaviour, such as physical distancing, have been shown to be unfounded in several studies [102,103].” Overigens merkt het RIVM op dat ook op dit punt er geen eenduidig bewijs is, dus zowel niet voor als tegen. Stellen dat het een vals gevoel van veiligheid geeft is dus net zo matig onderbouwt als stellen dat dat het niet doet. (Iets wat het RIVM er zelf dan weer niet bij zegt.)

7. Communicatie tussen mensen bestaat uit een verbaal en non-verbaal component. Bij het weghalen van een daarvan ontstaat miscommunicatie, zeer gevaarlijk in bepaalde omgevingen. Maar ook in het dagelijks leven krijg je geen feedback meer of je opmerking verkeerd is gevallen.
Eens. Denk helemaal aan de groep dove en slechthorenden.

Maar, hoe realistish is het dat bedrijven dit kunnen afdwingen. Als je alle bovengenoemde punten afzet tegen een winkel die mensen gaat verbieden eerste levensbehoeften te kopen in hun winkel?
Dat argument lijkt mij alleen op te gaan voor supermarkten, tenzij je een boekhandel/speelgoedwinkel/kledingwinkel ook als eerste levensbehoefte wilt gaan aanmerken. Daarnaast lijkt het mij dat als er een verplichting komt er ook een soort escape clausule komt: als jij redelijkerwijs kunt aantonen dat je echt geen mondkapje kunt dragen, dan zal dat niet hoeven.

Mag je iemand zomaar ontslaan als deze zich niet aan bepaalde langetermijn gezondheidsrisico's wil laten bloodstellen?
Ja, je hebt als werknemer de plicht om een instructie om mondkapjes te dragen op te volgden. Je werkgever moet er wel voor zorgen dat die mondkapjes veilig zijn om te dragen.

En mocht je nog andere goede argumenten zoeken: denk eens aan de groep longpatiënten die al moeite heeft met ademhalen.
03-10-2020, 10:29 door Anoniem
Door Piet Slagwerker: de oorzaak m.n. ligt bij het ongedisciplineerde gedrag van een meerderheid van de Nederlandse bevolking, die te beroerd was om, uitgerust terug van vakantie als zij waren, met frisse moed te continueren het advies dat iedereen kan dromen: houd afstand

Het kabinet kon afgelopen zomer niet de moed opbrengen om de Nederlandse vakantiegangers de toegang tot risicogebieden in het buitenland te ontzeggen. De gevolgen zijn er naar:

Nu waren het name de jongeren die in Zuid-Frankrijk en Spanje op vakantie zijn geweest die het virus meebrachten, en dat via feesten en studentenhuizen verder verspreidden. Via de jongeren kregen ouderen het ook, die op hun werk anderen weer besmetten. En via familie is het uiteindelijk ook weer in verpleeghuizen terechtgekomen, concludeert het RIVM.

interview met Jaap van Dissel en Jacco Wallinga

https://nos.nl/artikel/2350764-rivm-tweede-golf-uit-spanje-en-zuid-frankrijk-naar-nederland-gekomen.html
03-10-2020, 10:38 door Anoniem
Door Anoniem: Hoe ver mag een maatschappij gaan om deelnemers te verplichten mee te gaan in massahysterie en nutteloze maatregelen, als die ook nog schadelijk blijken te zijn:

1. Niet-medishe wegwerpmaskers bevatten papiervezels, plastic en soms zelfs glasvezels. Deze ademt een gebruiker dus in gedurende 4 uur dat een masker gedragen mag worden. Bij een nieuw masker ademt de gebruiker opnieuw alle loszittende vezels en microplastics in. Dergelijke vezels zijn kankerverwekkend.

Bron?
Er zijn talloze beroepsgoepen die dergelijke masers tijdens hun dagelijkse werkzaamheden dragen, is daar dan een hoger sterftecijfer onder dan niet dragende? Tevens is het gebruk van dergelijke maskers in sommige Aziatische landen heel normaal, is daar ook een verhoogd sterftecijfer?


2. De maskers komen van de Chinese markt en hebben geen enkel keurmerk, iets dat andere ademhalingsmaskers tot nu toe op de Nederlandse markt wel hebben en aan moeten voldoen: EN 14387, A1, AS/NZS 1716, etc.
Het gevaar van inferieur materiaal is bij Li-Ion accus zichtbaar: ze vliegen in brand of ontploffen. Met mondmaskers krijg je echter een situatie vergelijkbaar met verontreinigde paracetamol. Je merkt het pas veel later.

Boven genoemde normen zijn voor medische mond-/neusmaskers.
Je accu verhaal slaat nergens op.


3. De prijzen van de mondkapjes staan in geen verhouding tot de kwaliteit van het materiaal. Er ontstaat een markt voor iets dat je kwakzalverij kan noemen. Mensen gaan ze echt niet na 4 uur weggooien en ze hergebruiken, waardoor het besmettingsrisico omhoog gaat. Zeker mensen met een kleine beurs lopen dan meer risico.

Mensen met een kleine beurs kunnen dan beter herbruikbare maskers kopen en deze zelf uitwassen. Vergelijk het met de kostbare Pampers t.o.v. een katoenen luier.


4. Er ontstaat een enorme afvalberg die de verbrandingsoven in gaat en ook extra CO2 uitstoot veroorzaakt; de reden dat we nu 100 km/uur rijden op snelwegen.

Soms moet je je verlies nemen op een bepaald gebied om ergens anders je voordeel te behalen.


5. Je geeft het signaal af dat mensen met klachten niet meer thuis hoeven blijven, omdat de kapjes alleen nut hebben als iemand met symptomatishe klachten ze draagt. Het ophopen van aerosolen door mensen met asymptomatishe klachten wordt door een mondkapje op geen enkele manier minder.

Regel 1: Blijf thuis bij klachten.
De rest, dus ook het mond-neusmasker zijn aanvullende maatregelen.


6. Mondkapjes beschermen de drager niet tegen het virus, maar geven deze een vals gevoel van veiligheid, waardoor deze na een periode van gewenning zich onvoorzichtiger gaat gedragen.

Mond-Neusmasker beschermen niet JOU maar je medemens (deels) tegen het virus, dus als iedereen er eentje draagt beschermt het ook jou. Het is zelfs asociaal om er geen te dragen op de noodzakelijke plaatsen.


7. Communicatie tussen mensen bestaat uit een verbaal en non-verbaal component. Bij het weghalen van een daarvan ontstaat miscommunicatie, zeer gevaarlijk in bepaalde omgevingen. Maar ook in het dagelijks leven krijg je geen feedback meer of je opmerking verkeerd is gevallen.

In die omgevingen waar het gevaar opleverd kan je transparante mond-neusmaskers of gelaatsbescherming gebruiken.
Bij lezen/schrijven zie je die nuance ook niet dus daar kunnen we prima mee omgaan.
03-10-2020, 10:50 door [Account Verwijderd]
Door spatieman: zucht, ik wordt dood moe van die covidiot retardus.
Het is dat we de vrijheid van meningsuiting hebben.

Als je er moe van wordt: lees het dan niet. Je hebt ook de vrijheid van informatie vergaren. eveneens een voordeel van leven in een parlementaire democratie zoals de onze, waar niemand in aanleg de mond gesnoerd; dan wel verboden wordt tot zich te nemen dat wat anderen die nog niet de mond gesnoerd zijn of gek worden verklaard voor anderen kenbaar maken.

Zoals dit:

Vanochtend is deels bevestigd dat wat ik vannacht kenbaar maakte.

Uit een onderzoek van de Erasmus Universiteit blijkt dat mijn visie zoals ik die om 01:53 uur postte en die ik zorgvuldig heb samengesteld uit mijn overwegingen, constateringen en deducties over hetgeen zich rond mij afspeelde de afgelopen twee maanden, in de kern klopt.

Citaat uit de berichtgeving hedenochtend:

(1)
... onderzoek in het Erasmus MC naar het genetische materiaal van het virus, denken ze inmiddels te hebben kunnen achterhalen hoe het heeft kunnen gebeuren. "Het geeft een duidelijke en geloofwaardige duiding van wat er nu gaande is", aldus Van Dissel.

Volgens hem is het goed te vergelijken met de eerste golf in maart. Die werd waarschijnlijk veroorzaakt door mensen die uit Noord-Italië en Oostenrijk terugkwamen van skivakantie, en dankzij het carnaval het virus in Nederland verspreidden. Nu waren het name de jongeren die in Zuid-Frankrijk en Spanje op vakantie zijn geweest die het virus meebrachten, en dat via feesten en studentenhuizen verder verspreidden.

Dat m.b.t. 'De jongeren' waar v. Dissel, het Erasmus in volgt, moet ik wel aantekenen dat ik in het openbare leven niet opvallend vaker nonchalant gedrag m.b.t. het advies: 'houd afstand' zag in vergelijking tot andere leeftijdsgroepen.
Bovendien zijn het niet alleen de jongeren geweest die vakantie namen.

(1)
https://nos.nl/artikel/2350764-rivm-tweede-golf-uit-spanje-en-zuid-frankrijk-naar-nederland-gekomen.html
03-10-2020, 10:56 door Anoniem
Door Anoniem: Als je de discussie wilt hebben over zelfgemaakte kapjes met stofzuiger zak-filters, dan kunnen we het ergens over hebben.

Thuis mondkapjes gaan zitten naaien met een HEPA filter voor de toepassing in een stofzuiger is geen goed idee:

Bij het maken van de stofzuigerzak kunnen chemische stoffen als (bijvoorbeeld triclosan of zinkpyrithion) worden toegevoegd (additieven) om stofzuigerzakken specifieke eigenschappen te geven. Ze zijn niet bedoeld om (langdurig) in contact te komen met de huid of om doorheen te ademen. Gebruik van een stofzuigerzak en/of -filter in een mondkapje wordt daarom afgeraden.

https://waarzitwatin.nl/producten/mondkapjes

Waarzitwatin is gemaakt door VeiligheidNL en het RIVM. Waarzitwatin heeft als onderwerp welke chemische stoffen in consumentenproducten zitten die we dagelijks gebruiken.
03-10-2020, 11:30 door Anoniem
Aan TS. Dit product is veel beter het verschuift niet en laat niet los en is het is onmogelijk om aerosolen binnen te laten. https://www.bol.com/nl/p/morgo-airseal-folietape-zwart-60mm-25m/9200000120209201/ wikkel een stuk om je mond en je neus. Is misschien even benauwd maar dat gaat vanzelf over. Groeten van een patiënt op de IC in Tilburg.
03-10-2020, 11:55 door Anoniem
Afgelopen week nog een mooie spreuk op televisie.

Iets in de trent van: Vroeger had je macht als je kennis kon vergaren, tegenwoordig als je weet wat je moet negeren.
03-10-2020, 14:48 door Anoniem
Door Anoniem: Afgelopen week nog een mooie spreuk op televisie.

Iets in de trent van: Vroeger had je macht als je kennis kon vergaren, tegenwoordig als je weet wat je moet negeren.

Die uitspraak bleef bij. Even teruggezocht:

"In vroegere tijden waren de machtigen machtig, omdat ze bij alle informatie konden. Tegenwoordig ben je machtig als je weet wat je kunt negeren."

Dit citaat werd voorgelezen door prof. dr. Ben Feringa (RUG), hoogleraar organische chemie en winnaar van de Nobelprijs voor de Scheikunde 2016, in de uitzending van het NPO1 programma "De Vooravond", van dinsdag 1 oktober jongstlede. Het hele 1ste item, met dat interview met Feringa in De Vooravond, is zeker de moeite waard om even terug te zien:

https://www.npostart.nl/de-vooravond/01-10-2020/BV_101401627

Het citaat komt uit het boek Homo Deus: Een kleine geschiedenis van de toekomst (2019) van de historicus Yuval Noah Harari. Het slaat in de context van de uitzending terug op het tv-fragment dat voorafgaand getoond werd. Men moet dat hele item (opnieuw) terugzien, om te weten waar ik in de voorlaatste zin op doel.*

Een soortgelijke inzicht is ook uitvoerig beargumenteerd door denkers van het kaliber van Nassim Nicholas Taleb. Een overdaad aan gegevens, en het voortdurend volgen van het "nieuws", met een stortvloed aan nonsense, steigt veel mensen, waaronder helaas ook onze geachte politici, snel naar het hoofd. Inzicht en wijsheid is dan ver te zoeken.

* De "discussie" tussen FvD-voorman dr. Thierry Baudet en arts-microbioloog prof. dr. Marc Bonten, bij WNL Op Zondag.
03-10-2020, 15:46 door Anoniem
De titel van het artikel klopt niet.
Mondkapjes zijn gevaarlijk als je er niet goed mee om gaat.
Want als je denkt dat je beschermt bent, wordt je makkelijker: "o, dit kan nu wel want ik heb toch een mondkapje op."
NEE. Denk na en hou je voor zover mogelijk zoveel mogelijk aan de anti-corona regels, óók als je een mondkapje draagt. (overigens vreemd dat zovelen over "coronaregels" spreken. Het zijn toch echt anti-coronaregels)

Waarom kan een mondkapje helpen tegen corona? Even met het boerenverstand:
We weten al:
het virus zit vooral in drupppeltjes die besmette mensen uitniezen, hoesten, praten, schreeuwen of zingen.
Dit kunnen grotere of zeer kleine druppeltjes zijn.
De allerkleinste druppeltjes zitten in aerosolen. Daar beschermt het masker waarschijnlijk veel minder goed tegen,
want er is kans dat die minuscule druppeltjes beladen met virus door de kleine gaatjes van het masker heen gaan als je inademt, en ook omdat het masker niet perfect aansluit. (er zit ruimte tussen je gezicht en het masker)
Maar de grotere druppels worden wél door het masker tegengehouden! en slaan dan op het masker neer.
Je hebt zelf wel een idee hoe het eruit ziet wanneer er een druppel water uitvloeit op vloeipapier.

Als zo'n druppel eenmaal op het masker is neergeslagen, blijft het virus daar hangen zolang het masker vochtig is.
Het virus "kleeft" immers aan het vocht.
Want het feit dat het virus vooral in druppels zit, doet blijken dat het coronavirus een hydrofiel virus is.
Door je eigen ademhaling is het masker vaak ook al wat vochtig en blijft het ook vochtig.
Maar pas wel op, want het is geen perfecte bescherming.
Echter het zou bijvoorbeeld zomaar kunnen dat je zo met masker bijv. in 1 á 2 van de drie gevallen niet besmet raakt,
terwijl je zonder mondmasker in alle drie gevallen besmet zou raken.
Bovendien bescherm je anderen, want als je zelf besmet bent (soms zonder het te weten) helpt jouw mondmasker
een aantal besmette druppels al tegenhouden voordat ze anderen kunnen bereiken.

Maar een mondmasker introduceert ook een paar nieuwe risico's:
- er kunnen virusdeeltjes neerslaan op het masker. Raak het masker zelf daarom niet aan, maar alleen het oor-elastiek,
of was/ontsmet anders onmiddellijk je handen na afdoen van het masker.
- als je het masker tijdelijk afdoet, verdampt er vocht uit het masker dat niet meer door je vochtige adem wordt aangevuld. De enigszins hydrofiele coronavirusdeeltjes kunnen dan loskomen omdat er geen vocht meer is om aan te hechten. Er ontstaat dan dus meer risico dat je alsnog losse virusdeeltjes inademt die losgeraakt van vocht wél door het mondmasker heen gaan. Om deze reden is ook hergebruik van een mondmasker af te raden, tenzij het mondmasker goed is ontsmet.
(iets wat bij profesionele instellingen die weten waar ze mee bezig zijn wel gebeurt)

Broer Harms
03-10-2020, 15:48 door Anoniem
Het mooie verschil tussen de Aziatische en Westerse gemeenschap.

In Azië zijn ze gewend aan mondkapjes, daar doet niemand moeilijk. Verkouden? Mondkapje. Griperig? Mondkapje.
Waarom? Voor de anderen....

En ze zijn/waren voorbereid op een nieuwe pandemie.
Zij hebben geleerd en bevoorraad o.b.v. SARS en MERS ervaringen.

In het Westen was iedereen SARS en MERS een maand later vergeten, en werd de gezondheidszorg uitgehold.
Een mondkapje gaat in tegen 'Mu freedom', want ikke ikke ikke......

Mijn dank gaat uit naar deze personen, want onze familie zit al sinds februari opgesloten wegens verhoogde kans op Corona complicaties.
Daarnaast geen ziekenhuis bezoeken, want alles dicht door de Corona zorg/IC's.

Nogmaals bedankt Nederland. Super meegedaan aan de 'intelligente' lockdown.
03-10-2020, 17:54 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Afgelopen week nog een mooie spreuk op televisie.

Iets in de trent van: Vroeger had je macht als je kennis kon vergaren, tegenwoordig als je weet wat je moet negeren.

Die uitspraak bleef bij. Even teruggezocht:

"In vroegere tijden waren de machtigen machtig, omdat ze bij alle informatie konden. Tegenwoordig ben je machtig als je weet wat je kunt negeren."

Dit citaat werd voorgelezen door prof. dr. Ben Feringa (RUG), hoogleraar organische chemie en winnaar van de Nobelprijs voor de Scheikunde 2016, in de uitzending van het NPO1 programma "De Vooravond", van dinsdag 1 oktober jongstlede. Het hele 1ste item, met dat interview met Feringa in De Vooravond, is zeker de moeite waard om even terug te zien:

https://www.npostart.nl/de-vooravond/01-10-2020/BV_101401627

Het citaat komt uit het boek Homo Deus: Een kleine geschiedenis van de toekomst (2019) van de historicus Yuval Noah Harari. Het slaat in de context van de uitzending terug op het tv-fragment dat voorafgaand getoond werd. Men moet dat hele item (opnieuw) terugzien, om te weten waar ik in de voorlaatste zin op doel.*

Een soortgelijke inzicht is ook uitvoerig beargumenteerd door denkers van het kaliber van Nassim Nicholas Taleb. Een overdaad aan gegevens, en het voortdurend volgen van het "nieuws", met een stortvloed aan nonsense, steigt veel mensen, waaronder helaas ook onze geachte politici, snel naar het hoofd. Inzicht en wijsheid is dan ver te zoeken.

* De "discussie" tussen FvD-voorman dr. Thierry Baudet en arts-microbioloog prof. dr. Marc Bonten, bij WNL Op Zondag.

Dank je voor het correcte citaat.
03-10-2020, 18:01 door Anoniem
Door Anoniem: In Azië zijn ze gewend aan mondkapjes, daar doet niemand moeilijk. Verkouden? Mondkapje. Griperig? Mondkapje.
Waarom? Voor de anderen....
Dat juist een argument is tegen het gebruik van mondkapjes. Je wilt juist dat mensen die grieperig of verkouden zijn thuis blijven. Mondkapjes kunnen nuttig zijn als aanvullende maatregel. Aanvullend op isolatie en quarantaine dus, niet ter vervanging. Je draagt een mondkapje dus als je geen klachten hebt, anders had je thuis moeten blijven.

Ik zou juist erg oppassen met het idee dat wij als westerlingen nog wat kunnen leren van de Aziatische cultuur. Voor je het weet krijgen we hier ook wet markets, waar wilde dieren levend geslacht worden...
03-10-2020, 18:43 door Anoniem
Waar het om zou moeten gaan is de discussie over een maatregel die elke inwoner van dit land raakt, maar geen aantoonbaar effect heeft op de verspreiding. Niet in Spanje, niet in Frankrijk en niet in Nederland. Misschien wel in Duitsland, maar ook daar is het niet duidelijk of het aan het kapje ligt of aan het gedrag en mentaliteit het samen op te lossen. Gedrag dat Nederlanders ontbreek.

Mondkapjes vangen alleen grote druppels, dus werken alleen als besmette mensen met klachten ze dragen. Die zouden eigenlijk thuis moeten zitten. Nu gaan we dus iedereen mondkapjes (en de consequenties daarvan) opdringen, omdat een kleine groep overal schijt aan heeft. Beetje vreemde logica. In Azië is het normaal dat mensen met klachten er een dragen. Dat zou wel logish zijn.

Natuurlijk zijn er altijd van die patiënten op de IC in Tilburg die denken dat een mondkapje dit had kunnen voorkomen en die vinden dat omdat zij ziek zijn geworden, de rest van Nederland niet meer mag discusieren. Deze mensen zouden vroeg of laat toch met het virus in aanraking komen en alsnog in het ziekenhuis belanden.
03-10-2020, 19:07 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: In Azië zijn ze gewend aan mondkapjes, daar doet niemand moeilijk. Verkouden? Mondkapje. Griperig? Mondkapje.
Waarom? Voor de anderen....
Dat juist een argument is tegen het gebruik van mondkapjes. Je wilt juist dat mensen die grieperig of verkouden zijn thuis blijven. Mondkapjes kunnen nuttig zijn als aanvullende maatregel. Aanvullend op isolatie en quarantaine dus, niet ter vervanging. Je draagt een mondkapje dus als je geen klachten hebt, anders had je thuis moeten blijven.

Ik zou juist erg oppassen met het idee dat wij als westerlingen nog wat kunnen leren van de Aziatische cultuur. Voor je het weet krijgen we hier ook wet markets, waar wilde dieren levend geslacht worden...

OMG..... Je hebt gelijk. Wetmarkets. Ik ben om... Geen mondkapjes idd.... /s
03-10-2020, 19:53 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: In Azië zijn ze gewend aan mondkapjes, daar doet niemand moeilijk. Verkouden? Mondkapje. Griperig? Mondkapje.
Waarom? Voor de anderen....
Dat juist een argument is tegen het gebruik van mondkapjes. Je wilt juist dat mensen die grieperig of verkouden zijn thuis blijven. Mondkapjes kunnen nuttig zijn als aanvullende maatregel. Aanvullend op isolatie en quarantaine dus, niet ter vervanging. Je draagt een mondkapje dus als je geen klachten hebt, anders had je thuis moeten blijven.

Ik zou juist erg oppassen met het idee dat wij als westerlingen nog wat kunnen leren van de Aziatische cultuur. Voor je het weet krijgen we hier ook wet markets, waar wilde dieren levend geslacht worden...
En misschien goed om te weten: een dier kenmerkt zich door gebrek aan inzicht.
(I think I saw a pussycat...)
03-10-2020, 23:01 door Anoniem
Wat een discussie hier. En heel veel over het wel/niet goed dragen.

Van Dissel is duidelijk: mondkapjes hebben geen bewezen meerwaarde. Blijf thuis als je symptomen hebt!

Er is een zelf benoemde groep die zich "Red Team" noemt die op mondkapjes blijft hameren. De vraag is: waarom hebben die kennelijk succes bij de 2e kamer, terwijl de voorzitter van het wetenschappelijke instituut dat onze regering adviseert er niets in ziet?
Kennelijk vindt de 2e kamer het belangrijker om maar iets te roepen, dan naar de wetenschap te luisteren. Geeft toch te denken...
04-10-2020, 10:04 door Anoniem
Door Anoniem: Wat een discussie hier. En heel veel over het wel/niet goed dragen.

Van Dissel is duidelijk: mondkapjes hebben geen bewezen meerwaarde. Blijf thuis als je symptomen hebt!

Er is een zelf benoemde groep die zich "Red Team" noemt die op mondkapjes blijft hameren. De vraag is: waarom hebben die kennelijk succes bij de 2e kamer, terwijl de voorzitter van het wetenschappelijke instituut dat onze regering adviseert er niets in ziet?
Kennelijk vindt de 2e kamer het belangrijker om maar iets te roepen, dan naar de wetenschap te luisteren. Geeft toch te denken...
Waar maak jij je druk over laat zij die een mondkapje willen dragen dat doen en zij die het niet willen moeten het laten.

Zelf draag ik wel een mondkapjes want ik geloof dat dit toch werkt bij dikke druppels, maar bij aerosolen zal dit geen
nut hebben.

Maar nu iets anders hoe vind jij dan hoe deze regering met het Corona is om gegaan? Ik vind dat de regering duidelijk
heeft bewezen dat ze totaal niet weten waar ze overpraten. En in die van Dissel heb ik ook geen vertrouwen, volgens
mij weten ze het zelf niet. Maar als je eenmaal iets hebt beweert is het moeilijk om toe te geven dat het toch anders is.

Maar ik hou mij aan de regels en doe wat in mijn vermogen licht om van dat virus af te komen, en ja daar zie ik ook
het nut van een mondkapje in.
04-10-2020, 10:31 door Anoniem
Door Anoniem: Wat een discussie hier. En heel veel over het wel/niet goed dragen.

Van Dissel is duidelijk: mondkapjes hebben geen bewezen meerwaarde. Blijf thuis als je symptomen hebt!

Van Dissel heeft de wijsheid niet in pacht.

De Duitse autoriteiten zien nu toch nut in het dragen van eenvoudige mondkapjes door burgers. De Duitse tegenhanger van gezondheidswaakhond RIVM, het Robert Koch-Institut, heeft zijn richtlijnen in de strijd tegen het coronavirus aangepast.

Dat mondkapjes werken, weet het Nederlandse RIVM ook. Op internet is een onderzoek uit 2008 van RIVM-onderzoeker Marianne van der Sande te vinden waarin die effectiviteit wordt aangetoond. Haar conclusie was eenduidig: als iedereen een masker gebruikt, ook al is dat een zelfgemaakte, dan vermindert dat het risico op infectie van de bevolking. Wel is het zo dat een medisch mondmasker 50 keer beter beschermt.


https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5186846/toparts-amerika-anthony-fauci-rivm-van-dissel-mondkapje
04-10-2020, 10:47 door Anoniem
Door Anoniem: Wat een discussie hier. En heel veel over het wel/niet goed dragen.

Van Dissel is duidelijk: mondkapjes hebben geen bewezen meerwaarde. Blijf thuis als je symptomen hebt!

Er is een zelf benoemde groep die zich "Red Team" noemt die op mondkapjes blijft hameren. De vraag is: waarom hebben die kennelijk succes bij de 2e kamer, terwijl de voorzitter van het wetenschappelijke instituut dat onze regering adviseert er niets in ziet?
Kennelijk vindt de 2e kamer het belangrijker om maar iets te roepen, dan naar de wetenschap te luisteren. Geeft toch te denken...

Van Dissel klinkt als een "broken record", en maakt zich ondertussen compleet ongeloofwaardig.
Mondkapjes maken wel degelijk een verschil, er zijn tientalen onderzoeken en videos te vinden waarbij dit aangetoond wordt.
Het is, in combinatie met afstand houden, een extra hulpmiddel. Waarom is dit zo moeilijk voor veel mensen te begrijpen?
04-10-2020, 13:03 door Anoniem
Door Anoniem: Dat mondkapjes werken, weet het Nederlandse RIVM ook. Op internet is een onderzoek uit 2008 van RIVM-onderzoeker Marianne van der Sande te vinden waarin die effectiviteit wordt aangetoond. Haar conclusie was eenduidig: als iedereen een masker gebruikt, ook al is dat een zelfgemaakte, dan vermindert dat het risico op infectie van de bevolking. Wel is het zo dat een medisch mondmasker 50 keer beter beschermt.

In 2008 was het virus er nog niet. Dus dat onderzoek ging niet over het corona waar we nu mee te maken hebben.
Houdt afstand, blijf thuis bij ziekteverschijnselen. Zo moeilijk is dat toch niet?
Nu moet je je ook laten testen, maar ook zonder testen hebben we het virus eronder gekregen in de eerste golf.

En als je een fetisj hebt om mondkapjes te dragen. Vooral doen. Ook van Dissel is hier niet tegen.
04-10-2020, 13:16 door Anoniem
Door Anoniem: Hoe ver mag een maatschappij gaan om deelnemers te verplichten mee te gaan in massahysterie en nutteloze maatregelen, als die ook nog schadelijk blijken te zijn:
Bewijs eerst eens dat ze schadelijk zijn. De overheid verplicht een mondkapje. Je bent zelf in staat een niet schadelijke variant te kiezen.

1. Niet-medishe wegwerpmaskers bevatten papiervezels, plastic en soms zelfs glasvezels. Deze ademt een gebruiker dus in gedurende 4 uur dat een masker gedragen mag worden. Bij een nieuw masker ademt de gebruiker opnieuw alle loszittende vezels en microplastics in. Dergelijke vezels zijn kankerverwekkend.
Bewijs nul. Stemmingmakerij. Je mag zelfs een mondkapje van stof dragen. De overheid verplicht je geen kankerverwekkende variant.

2. De maskers komen van de Chinese markt en hebben geen enkel keurmerk, iets dat andere ademhalingsmaskers tot nu toe op de Nederlandse markt wel hebben en aan moeten voldoen: EN 14387, A1, AS/NZS 1716, etc.
Het gevaar van inferieur materiaal is bij Li-Ion accus zichtbaar: ze vliegen in brand of ontploffen. Met mondmaskers krijg je echter een situatie vergelijkbaar met verontreinigde paracetamol. Je merkt het pas veel later.
Zie vorig antwoord. De overheid verplicht je geen Chinees mondkapje.

3. De prijzen van de mondkapjes staan in geen verhouding tot de kwaliteit van het materiaal. Er ontstaat een markt voor iets dat je kwakzalverij kan noemen. Mensen gaan ze echt niet na 4 uur weggooien en ze hergebruiken, waardoor het besmettingsrisico omhoog gaat. Zeker mensen met een kleine beurs lopen dan meer risico.
Je bent vrij om te kiezen. Je vult maar wat in en profileert jezelf ten nadele van mensen "met een kleine beurs"

4. Er ontstaat een enorme afvalberg die de verbrandingsoven in gaat en ook extra CO2 uitstoot veroorzaakt; de reden dat we nu 100 km/uur rijden op snelwegen.
Zo ken ik er meer. Waarom eet jij nog vlees? Zelfs reizen met een trein veroorzaakt vervuiling. Het enige dat een oplossing is is euthanasie plegen en zelfs dan moet je verbrand worden of de grond in.

5. Je geeft het signaal af dat mensen met klachten niet meer thuis hoeven blijven, omdat de kapjes alleen nut hebben als iemand met symptomatishe klachten ze draagt. Het ophopen van aerosolen door mensen met asymptomatishe klachten wordt door een mondkapje op geen enkele manier minder.
Wie is "je" ? En op welke wijze wordt dat signaal afgegeven. Mondkapjes zijn er om verspreiden van aerosolen in besloten ruimten te beperken. En daarmee het risico op overdracht. Het is niet bedoelt ter bescherming van de drager. En als deze besmet is kan hij zich niet herbesmetten met zijn eigen aerosolen die in zijn mondkapje zitten.

6. Mondkapjes beschermen de drager niet tegen het virus, maar geven deze een vals gevoel van veiligheid, waardoor deze na een periode van gewenning zich onvoorzichtiger gaat gedragen.
Niet het mondkapje geeft het valse gevoel maar de stupiditeit van de drager. Je sleept er nu weer een non-argument bij waarmee je tevens maximaal generaliseert, Ik ga me door een mondpakje niet onvoorzichtiger gedragen. In tegendeel: het herinnert mij er constant aan dat er iets is waarvoor ik moet oppassen met wat ik doe.

7. Communicatie tussen mensen bestaat uit een verbaal en non-verbaal component. Bij het weghalen van een daarvan ontstaat miscommunicatie, zeer gevaarlijk in bepaalde omgevingen. Maar ook in het dagelijks leven krijg je geen feedback meer of je opmerking verkeerd is gevallen.
Als mij iets niet duidelijk is in communicatie dan vraag ik om verduidelijking. Jij niet. Jij bult constant dingen in en maakt gebruik van non-argumenten. Corona is niet jouw gevaar. Jij bent het gevaar.

Op dit moment laat het kabinet het nog aan de bedrijven over. Er zijn bedrijven die niet meegaan in de massahysterie, maar er zijn er ook die op juridishe gronden dit denken af te kunnen dwingen aan medewerkers en mensen aan de deur willen weigeren.
Die bedrijven DENKEN dit niet af te kunnen dwingen, dat kunnen ze. In geval zij hun huisregels aanpassen bijvoorbeeld. Je hoeft niet een winkel te betreden, je MAG. Evengoed als bedrijven het winkelen met een mandje/winkelwagen kunnen verplichten. Of tassencontrole. Bij betreden van de winkel ga je akkoord met de huisregels. Bedrijven kunnen het hun personeel ook opleggen.

Maar, hoe realistish is het dat bedrijven dit kunnen afdwingen. Als je alle bovengenoemde punten afzet tegen een winkel die mensen gaat verbieden eerste levensbehoeften te kopen in hun winkel? Mag je iemand zomaar ontslaan als deze zich niet aan bepaalde langetermijn gezondheidsrisico's wil laten bloodstellen?
Winkels verbieden je niet eerste levensbehoefte te kopen. Weer een erbij gesleept non-argument. Winkels mogen voorwaarden stellen aan hoe je door hun winkel gaat. Met een mandje bijvoorbeeld, of netjes gekleed in clubs en disco's en niet met petjes en sportschoenen. Wens je je daar niet aan te conformeren dan wordt je geweigerd. Krijg je honger, ga je naar huis, haal je je mondkapje, mag je naar binnen, koop je je "eerste levensbehoefte".

Ik adviseer je een LOI cursus rechts- en wetskennis.
Google eens op "huisregels".
04-10-2020, 13:31 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Wat een discussie hier. En heel veel over het wel/niet goed dragen.
Van Dissel is duidelijk: mondkapjes hebben geen bewezen meerwaarde. Blijf thuis als je symptomen hebt!
Jawel, mondkapjes hebben wél meerwaarde, maar onder voorwaarde dat men er verstandig mee omgaat.
Van Dissel gaat uit van de domheid van de gemiddelde Nederlander op dit gebied, en daarom ziet hij er niets in.

Het "red team" benadert het als volgt:
Okee, het gros van de Nederlanders weet niet goed hoe je veilig met mondkapjes om moet gaan, maar dat is wel aan te leren. Daarom moet je als overheid éénstemmig, duidelijk, correct en compleet naar het publiek communiceren .

De website van de wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft een webpagina over mondkapjes-gebruik:
https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public/when-and-how-to-use-masks
Met link naar veel voorkomende vragen en antwoorden:
https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/question-and-answers-hub/q-a-detail/q-a-on-covid-19-and-masks
04-10-2020, 13:42 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 04-10-2020, 13:49
Van Dissel heeft de wijsheid niet in pacht.

Geloof je dat nou echt? Bij het RIVM zijn het echt geen kleine klootzakjes en hij zit daar ff leiding te geven. Die man weet echt wel wat werkt en wat niet.

Maar om het nog even iets duidelijke te zeggen: 1000 artsen hebben een brandbrief over de Corona maatregelen ondertekend. https://opendebat.info/verkorte-brandbrief/
04-10-2020, 13:48 door Anoniem
Door donderslag:
Van Dissel heeft de wijsheid niet in pacht.

Geloof je dat nou echt? Bij het RIVM zijn het echt geen kleine klootzakjes en hij zit daar ff leiding te geven. Die man weet echt wel wat werkt en wat niet.

Maar om het nog even iets duidelijke te zeggen: 1000 artsen hebben een brandbrief over de Corona maatregelen ondertekend.
Hoeveel artsen in er in Nederland? Hoeveel % van de artsen is dit dan. 1000 artsen zegt mij NU niet zo veel!
04-10-2020, 14:06 door Briolet
Door Anoniem:
Door Anoniem: Wat een discussie hier. En heel veel over het wel/niet goed dragen.

Van Dissel is duidelijk: mondkapjes hebben geen bewezen meerwaarde. Blijf thuis als je symptomen hebt!

Van Dissel heeft de wijsheid niet in pacht.

De Duitse autoriteiten zien nu toch nut in het dragen van eenvoudige mondkapjes door burgers. De Duitse tegenhanger van gezondheidswaakhond RIVM, het Robert Koch-Institut, heeft zijn richtlijnen in de strijd tegen het coronavirus aangepast.

Dat mondkapjes werken, weet het Nederlandse RIVM ook. …

Ik denk dat iedereen het er wel over eens is dat mondkapjes werken, als je ze goed gebruikt. Het probleem is dat verkeerd gebruik het risico juist vergroot:

- Niet thuis blijven bij verkoudheid, maar met een mondkapje op pad gaan.

- Het mondkapje aan de voorkant aanraken tijdens het dragen. De virusdeeltjes, die het mondkapje netjes tegengehouden had, komen nu op je handen en je smeert je omgeving er vol mee.

- Dichter bij elkaar gaan staan onder het motto dat je toch een mondkapje draagt.

In hoeverre mondkapjes in de praktijk werken, ligt dus aan het gedrag van de bevolking. En dat kan per land of zelfs per stadswijk, verschillend zijn. Duitsers zijn gezachsgetrouwer dan de Nederlander. Als iets in Duitsland werkt, hoeft het nog niet in Nederland te werken.
In Spanje heeft het strenge mondkapjesbeleid er zelfs voor gezorgd dat men in de privé sfeer nog nonchalanter werd, als uitlaatklep van de restricties op straat.

Wat dat betreft is het jammer dat allerlei 'experts' verschillende meningen verkondigen in de diverse talkshows. Luisteraars gaan er dan alleen die adviezen uit halen die voor hen persoonlijk het handigst is. In plaats van de hele discussie over het wel/niet, had men beter kunnen discussieren hoe je ze moet dragen.
04-10-2020, 14:11 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem:
Door donderslag:
Van Dissel heeft de wijsheid niet in pacht.

Geloof je dat nou echt? Bij het RIVM zijn het echt geen kleine klootzakjes en hij zit daar ff leiding te geven. Die man weet echt wel wat werkt en wat niet.

Maar om het nog even iets duidelijke te zeggen: 1000 artsen hebben een brandbrief over de Corona maatregelen ondertekend.
Hoeveel artsen in er in Nederland? Hoeveel % van de artsen is dit dan. 1000 artsen zegt mij NU niet zo veel!

Sinds wanneer is het percentage belangrijk? We hebben het over meer dan 1000 artsen!
04-10-2020, 14:19 door Anoniem
Door donderslag:
Van Dissel heeft de wijsheid niet in pacht.

Geloof je dat nou echt? Bij het RIVM zijn het echt geen kleine klootzakjes en hij zit daar ff leiding te geven. Die man weet echt wel wat werkt en wat niet.

Fijn, weer iemand die, voor de verandering, het RIVM en de inzet van heer Van Dissel een goed hart toedraagt :-)

Maar om het nog even iets duidelijke te zeggen: 1000 artsen hebben een brandbrief over de Corona maatregelen ondertekend. https://opendebat.info/verkorte-brandbrief/

Uhh... Er zweeft een controversieel luchtje rondom die zogenaamde 'brandbrief', waaronder hersenspinsels van een uitgerangeerde professor die gelooft dat je alleen met yoga en meditatie een virusinfectie kunt overwinnen...

Hoe een brandbrief een eigen leven gaat leiden
Wij weten hoe het zit
door Karlijn Saris, 30 september 2020

https://www.groene.nl/artikel/wij-weten-hoe-het-zit

De bekende Nederlanders die de afgelopen week stuntten met de omstreden hashtag #ikdoenietmeermee voelen zich gesteund door een ‘brandbrief’ van 2500 artsen en ‘medisch professionals’ die sinds juni op internet circuleert. Maar is dit wel een manifest van deskundigen?
04-10-2020, 15:11 door Anoniem
Het is vechten tegen de bierkaai met al die egoïstische mensen. Velen trekken er op uit. Symptoom of niet. Schandalig.
En dan die willekeur van bekeuren. Bruiloft met 180 man en de politie is te bang om te bekeuren. Groepje vriendinnen iets te dicht bij elkaar in een park vette bekeuring. Onnozele niet luisterende bejaarde mannen in een cafe. Eigenaar forse boete.
We hadden het al lang onder de knie kunnen krijgen. Nu wordt het weer een lockdown. Eigen schuld dikke bult.
04-10-2020, 17:12 door Anoniem
Door donderslag:
Van Dissel heeft de wijsheid niet in pacht.

Geloof je dat nou echt? Bij het RIVM zijn het echt geen kleine klootzakjes en hij zit daar ff leiding te geven. Die man weet echt wel wat werkt en wat niet.

Gezien je reactie weet je kennelijk niet wat de uitdrukking betekend.
04-10-2020, 17:30 door Anoniem
Door donderslag: Sinds wanneer is het percentage belangrijk? We hebben het over meer dan 1000 artsen!

Er zijn thans 75.000 BIG-geregistreerde artsen in Nederland werkzaam. Als we ons beperken tot de lijst van 1.000 artsen die thans op de OpenDebat.info lijst zouden staan, dan spreken we hier over slechts 1,3 procent van de beroepsgroep. Een marginale minderheid, waaronder opmerkelijk veel aanghangers van omstreden, niet-bewezen alternatieve therapieën blijken te zitten. Die artsen hebben weliswaar wetenschappelijk onderwijs genoten, maar dat is zeker niet zaligmakend.

https://nos.nl/artikel/2350881-de-zes-vraagtekens-van-kritische-artsen-bij-het-coronabeleid-niet-in-proportie.html

https://www.kwakzalverij.nl/nieuws/brandbrief-en-petities-over-corona-aanpak-verdelen-artsen/
04-10-2020, 18:55 door Anoniem
Over mondkapjes gesproken: zet jonge kinderen voor de zekerheid toch maar een mondkapje op, en jezelf ook,
en hou ze liefst een beetje uit je buurt voor zover dit niet al te onmenselijk wordt. Vooral als ze niezen/hoesten.
Hoewel ze er zelf niet snel ziek van worden, is onlangs bij een studie aangetoond dat ze naar verhouding een hogere virale corona-lading in hun neusje hebben, waarmee ze met hun gedartel sneller mensen in hun omgeving zouden kunnen besmetten.
Gelukkig hoeven ze waarschijnlijk niet heel vaak te niezen in geval ze er zelf niet ziek van zijn, dus dat zou wat kunnen schelen. Maar om nu te zeggen: "bij jonge kinderen hoef je niet bang te zijn voor besmetting zonder maatregelen"? Nee, dat zou ik niet zeggen.
Zie https://edition.cnn.com/2020/07/30/health/children-coronavirus-viral-load-transmission-study-wellness/index.html

De virale lading ("viral load") in de neus lijkt namelijk een indicator te zijn van hoe besmettelijk iemand is.
"Corona transmission clues: the nose knows":
https://www.medpagetoday.com/infectiousdisease/publichealth/84988

Hier komt bij dat het al jaren bekend is dat andere aan sars-cov2 gerelateerde virussen zoals verkoudheidsvirussen ook relatief vaak via jonge kinderen op anderen (incl. volwassenen) worden overgebracht.
04-10-2020, 19:11 door Anoniem
Mondkapjes werken alleen voor zieke mensen met dusdanige klachten dat ze druppels verspreiden. Het is dus totaal zinloos om gezonde mensen monkapjes aan te bevelen/verplichten.

En mondkapjes bevatten inderdaad vaak, naar Nederlandse maatstaven, schadelijke stoffen. Wat er precies in zit, dat staat gewoon op de verpakking! Je moet dan wel chinees kunnen lezen. Glasvezel wordt bv gebruikt omdat het een open structuur is waardoor men gemakkelijker kan ademen. In geen enkel opzicht te vergelijken met goedgekeurde operatiemaskers.

En dat zijn juist de goedkope prullen die je ergens krijgt als je zelf geen kapje bij je hebt en dus verplicht op moet zetten om bv je boodschappen te doen. Zelf met stoffen kapjes gaan klooien werkt weer verkeerd gebruik van de kapjes in de hand omdat ze heel vaak vast gepakt worden ipv worden weggegooid.
04-10-2020, 19:38 door Anoniem
Door Anoniem: Over mondkapjes gesproken: zet jonge kinderen voor de zekerheid toch maar een mondkapje op, en jezelf ook,

Hahaha, jongere kinderen met een mondkapje! Succes daarmee :)
04-10-2020, 19:46 door Anoniem
Door Anoniem: Mondkapjes werken alleen voor zieke mensen met dusdanige klachten dat ze druppels verspreiden. Het is dus totaal zinloos om gezonde mensen monkapjes aan te bevelen/verplichten.

Kijk, nou komen we tot de kern, aangezien je niet weet of je ziek bent (als je ziek bent blijf je immers binnen) helpen mondkapjes volgens jou dus ook om druppels te verspreiden.


Heel goed, alweer een medestander voor een mondkapje.
04-10-2020, 19:58 door Anoniem
Door Anoniem:
Door donderslag: Sinds wanneer is het percentage belangrijk? We hebben het over meer dan 1000 artsen!

Er zijn thans 75.000 BIG-geregistreerde artsen in Nederland werkzaam. Als we ons beperken tot de lijst van 1.000 artsen die thans op de OpenDebat.info lijst zouden staan, dan spreken we hier over slechts 1,3 procent van de beroepsgroep. Een marginale minderheid, waaronder opmerkelijk veel aanghangers van omstreden, niet-bewezen alternatieve therapieën blijken te zitten. Die artsen hebben weliswaar wetenschappelijk onderwijs genoten, maar dat is zeker niet zaligmakend.

https://nos.nl/artikel/2350881-de-zes-vraagtekens-van-kritische-artsen-bij-het-coronabeleid-niet-in-proportie.html

https://www.kwakzalverij.nl/nieuws/brandbrief-en-petities-over-corona-aanpak-verdelen-artsen/

Waar komt dit getal van 1000 artsen ineens vandaan. Laatste keer dat ik keek ging het om 81 artsen.

https://www.medischcontact.nl/nieuws/laatste-nieuws/nieuwsartikel/artsen-kritisch-in-brandbrief-over-coronamaatregelen.htm

En die hadden al aardig wat commentaar van hun peers.
04-10-2020, 20:48 door InformationSecureNL - Bijgewerkt: 04-10-2020, 20:50
Onzinnig dit artikel. Ik snap niet dat de redactie van Security.nl het toelaat dat mensen anoniem deze ongefundeerde onzin op hun website toelaat. Dus een anonieme artikel dat is een blamage. Heeft de redactie dit zelf geschreven vraag ik me af?

Verder om te beginnen een lijst met 70 studies voor het dragen van maskers. Lees ze goed door zou ik zeggen.
https://www.dailymeded.com/list-of-seventy-studies-providing-evidence-for-wearing-masks/ . Dan zie je hoe ongefundeerd je kritiek is.

Dan per punt een reactie van mijn zijde. Zie hieronder.

1. Niet-medishe wegwerpmaskers bevatten papiervezels, plastic en soms zelfs glasvezels. Deze ademt een gebruiker dus in gedurende 4 uur dat een masker gedragen mag worden. Bij een nieuw masker ademt de gebruiker opnieuw alle loszittende vezels en microplastics in. Dergelijke vezels zijn kankerverwekkend.

Recatie: Waar is het bewijs dat niet-medische wegwerpmaskers glasvezels bevatten die kankerverwekkend zouden zijn? Welk onderzoek heeft dit aangetoond?

2. De maskers komen van de Chinese markt en hebben geen enkel keurmerk, iets dat andere ademhalingsmaskers tot nu toe op de Nederlandse markt wel hebben en aan moeten voldoen: EN 14387, A1, AS/NZS 1716, etc.
Het gevaar van inferieur materiaal is bij Li-Ion accus zichtbaar: ze vliegen in brand of ontploffen. Met mondmaskers krijg je echter een situatie vergelijkbaar met verontreinigde paracetamol. Je merkt het pas veel later.

Reactie: de maskers mogen worden verkocht op de Nederlandse markt. De meeste doosjes hebben een CE keurmerk. Maar waar is aangetoond dat deze niet-medische maskers gevaarlijk zijn voor de volksgezondheid. Waarom dragen honderden miljoenen mensen in Europa, Ameria en Azië deze maskers?

3. De prijzen van de mondkapjes staan in geen verhouding tot de kwaliteit van het materiaal. Er ontstaat een markt voor iets dat je kwakzalverij kan noemen. Mensen gaan ze echt niet na 4 uur weggooien en ze hergebruiken, waardoor het besmettingsrisico omhoog gaat. Zeker mensen met een kleine beurs lopen dan meer risico.

Reactie: De prijzen zijn bijzonder laag. Dus ik begrijp niet waar dit vandaan komt. Ook hier zie ik geen bewijs dat maskers worden hergebruikt.

4. Er ontstaat een enorme afvalberg die de verbrandingsoven in gaat en ook extra CO2 uitstoot veroorzaakt; de reden dat we nu 100 km/uur rijden op snelwegen.

Reactie: ja dat is wel zo. Maar dit matriaal is afbrekbaar. Volgens mij wordt dit niet direct de verbrandingsoven ingedaan. Ook de afval verwerkers moeten zich aan miliemaatregelen houden.

5. Je geeft het signaal af dat mensen met klachten niet meer thuis hoeven blijven, omdat de kapjes alleen nut hebben als iemand met symptomatishe klachten ze draagt. Het ophopen van aerosolen door mensen met asymptomatishe klachten wordt door een mondkapje op geen enkele manier minder.

Reactie: Bij goed gebruik van mondkapjes worden zowel symptomatische als asymptomatische mensen en niet-besmette mensen beschermd tegen besmettingen. Na 4 uur of minder zet je een ander mondkapje op.

6. Mondkapjes beschermen de drager niet tegen het virus, maar geven deze een vals gevoel van veiligheid, waardoor deze na een periode van gewenning zich onvoorzichtiger gaat gedragen.

Reactie: greaag zie ik wetenschappelijk bewijs tegemoet dat mondkapjes de drager niet zouden beschermen. Ook graag het bewijs dat mensen een vals gevoel van veiligheid krijgen en een bewijs dat mensen ze de mondkapjes onvoorzichter gaan dragen.

7. Communicatie tussen mensen bestaat uit een verbaal en non-verbaal component. Bij het weghalen van een daarvan ontstaat miscommunicatie, zeer gevaarlijk in bepaalde omgevingen. Maar ook in het dagelijks leven krijg je geen feedback meer of je opmerking verkeerd is gevallen.

Reactie: je hebt altijd nog een hoofdknik, ogen die kunnen knipperen, handen waarmee je non-verbaal kunt communiceren. Wellicht zou je een cursus non-verbaal communiceren met mondkapje op kunnen organiseren...
04-10-2020, 22:57 door Anoniem
Door Anoniem:

1. Niet-medishe wegwerpmaskers bevatten papiervezels, plastic en soms zelfs glasvezels. Deze ademt een gebruiker dus in gedurende 4 uur dat een masker gedragen mag worden. Bij een nieuw masker ademt de gebruiker opnieuw alle loszittende vezels en microplastics in. Dergelijke vezels zijn kankerverwekkend.

Ik ben heel benieuwd wat je vindt van hepa filters in gebouwen. Airco systemen. Of zelfs houtrook van buren.
Of random PM2.5 rommel in de lucht door fijnstof van auto’s en vliegtuigen.
04-10-2020, 23:33 door Anoniem
Mondkapjes kunnen wel degelijk gevaarlijk zijn. Als ze onoordeelkundig worden gebruikt door de drager.
Aan de achteruitkijkspiegel van de auto gehangen. Steeds weer op- en afzetten. Niet schoon houden.

Mondkapjes van stof niet na elk gebruik vakkundig afdoen en wassen. Niet doen!
Een alternatief gebruiken als ouwe sok met elastiekjes of een sjaal voorbinden. Niet doen!

Vraagje heeft een zogenaamd spatschermpje soms aan een bril gemonteerd dezelfde status als mondkapje?
Het ademt wel veel vrijer erachter. Hoe zit het met mensen met slechts de beschikking over een open neusgat?

Waarom zou de moderatie bepaalde berichten hier moeten verwijderen of niet toelaten.
Men kan er toch een open discussie over houden. Woord en weerwoord.

Er bestaat tot op dit moment nog steeds vrije meningsuiting in dit land
(voor zoverre dit legale en niet bij wet verboden uitingen en oproepen betreft dan).
Met de coronawet op komst kan dit echter snel veranderen (telkens voor drie maanden).

Er staan hier al mensen klaar, die graag het beroep van nieuws-fact-checker zouden willen gaan uitoefenen
of dit reeds al doen hier. Enge tijden, hebben we nog niet meegemaakt.

Oh, ja, wanneer hadden we laatst ook een beetje zo'n sfeertje - was dit niet 90 jaar terug of zo
in een of ander naburig land en daarna ook snel bij ons. Later werd het einde "leven en laten leven".

Jodocus Oyevaer
05-10-2020, 08:37 door Anoniem
Helemaal mee eens Piet. Door al die mensen die nergens meer iets op uit deden, op vakantie gaan, geen mondkapjes dragen etc. zitten we nu weer met de ellende. En al die onnozelaars schreeuwen nu weer dat de regering onze vrijheid afneemt. Daar hebben ze notabene zelf om gevraagd!
Door Piet Slagwerker: TS,

Je geeft een hele degelijke samenvatting van het Corona fenomeen: 'Het mondkapje'.

Laat ik mijn mening geven op het oorzakelijk feit dat de politiek nu toegeeflijk/toeschietelijk is geweest m.b.t. de niet unanieme vraag om mondkapjes te gaan adviseren.

Half juli 'dacht' men de corona-crisis een aflopende zaak. De egocentrische meute was alleen nog doende met vakantie plannen, i.p.v. een ruim metertje afstand houden, en ging met vakantie. Prima, daar niet van. Het kabinet ging met reces. Dat is hetzelfde als vakantie maar klinkt deftiger.
Corona was zo'n beetje mentaal in de pauzestand en een substantiële meerderheid van de Nederlandse bevolking - de onnozelaars, noem ik ze, en daar reken ik óók het kabinet onder, sprong helemaal uit de crisisstand in de M. Hulot vakantie stand. Onterecht, maar daarover later.
....En dat virus, dat Coronavirus, ging dat ook met reces? De substantiële NL-meerderheid, waaronder het Kabinet 'droomde van wel' schijnbaar. Van een soort standby crisismodus was geen sprake. iedereen herinnert zich dat het leek of Nederland in minder dan een bestuurlijk demissionair vacuüm zat.

Het was stil geworden.

Het werd begin augustus en het bleef stil.... Tot de vakantiegangers terug kwamen, en in die roes meenden dat alles genormaliseerd kon blijven: hele families in de supermarkt etc. en iemand zo'n beetje voor de dorpsgek uitmaken als je verzocht of deze flierefluiters a.u.b. een beetje afstand wilden houden. (heeft Pietje S. meegemaakt)

En toen begon de litanie van begin april zich opnieuw te manifesteren.
Eerst nog in een larghissimo, waarna een andante con moto volgde; een moderato en nu luisteren we naar een vivace. in d-mineur...

7 augustus waren er 458 besmettingen geteld,
14 augustus 618,
11 september 944, en dan gaat het hard:
18 september 1464,
een week later: 2268, en dan weer een week later opnieuw een kleine 1000 patienten erbij:
3147 (2 oktober)

Wil ik nu gaan uitleggen hoe het is gekomen dat we weer aanstonds in een Corona-crisis belanden?
Neen! ik wil slechts maar niettemin kwijt dat de oorzaak m.n. ligt bij het ongedisciplineerde gedrag van een meerderheid van de Nederlandse bevolking, die te beroerd was om, uitgerust terug van vakantie als zij waren, met frisse moed te continueren het advies dat iedereen kan dromen:

houd afstand.

Daarom dat mondkapjeadvies nu.
Nogmaals: met 'dank' aan de 365 dagen per jaar egocentrische meute die schijt heeft aan zijn naaste(n)
05-10-2020, 08:55 door Bitje-scheef - Bijgewerkt: 05-10-2020, 08:57
Ach Nederlanders zijn een stelletje eigenwijze kneuters. Zo doen aan cherry-picking om iets wat hun niet zint, te rechtvaardigen om het niet te doen. Ik zie de grootst mogelijke onzin voorbij komen, met verschrikkelijke grootspraak op social media. Iemand met mondkapje zou een IQ van 50 hebben bijvoorbeeld.

Sommige mensen roepen 'schaap' tegen mensen die alles keurig netjes doen.

In dit geval is iets extra doen, om verspreiding te voorkomen bijzonder nuttig, zelfs sociaal.
Of mondkapjes nu wel of niet bijdragen, het is ook een blijk dat je anderen zijn/haar welzijn serieus neemt.
Natuurlijk is en blijft de 1,5 meter afstand belangrijk.

Discipline en goed nadenken bij wat je doet is echt belangrijk bij besmettingen.

Iemand schaap noemen omdat hij/zij zich netjes aan de regels houdt, omdat men graag gelooft in complottheorieën.
Tja...Ik vraag me echt af wie nog zijn gezond verstand gebruikt. Iets niet doen, omdat je bang bent op lange termijn, onder controle van de regering te moeten vallen.

Zou dit niet juridisch onder "voorbedachte rade" vallen, als je aan kunt tonen dat je het van een bepaald persoon hebt gekregen, met deze nare beweegredenen.
.
05-10-2020, 09:11 door Anoniem
Door Anoniem:
Door donderslag: Sinds wanneer is het percentage belangrijk? We hebben het over meer dan 1000 artsen!

Er zijn thans 75.000 BIG-geregistreerde artsen in Nederland werkzaam. Als we ons beperken tot de lijst van 1.000 artsen die thans op de OpenDebat.info lijst zouden staan, dan spreken we hier over slechts 1,3 procent van de beroepsgroep. Een marginale minderheid, waaronder opmerkelijk veel aanghangers van omstreden, niet-bewezen alternatieve therapieën blijken te zitten. Die artsen hebben weliswaar wetenschappelijk onderwijs genoten, maar dat is zeker niet zaligmakend.

https://nos.nl/artikel/2350881-de-zes-vraagtekens-van-kritische-artsen-bij-het-coronabeleid-niet-in-proportie.html

https://www.kwakzalverij.nl/nieuws/brandbrief-en-petities-over-corona-aanpak-verdelen-artsen/

Een marginale minderheid? Waar baseer je dat op? Het aantal reageerders hier is, zeg, 100? Op 17 miljoen zijn wij dus allemaal een verwaarloosbare minderheid?

Kijk het even in perspectief: de "tegenbrief" (die door de voorzitter tegen kwakzalveriij is opgesteld!) is door minder artsen ondertekend. Ofwel: die is nog meer marginaal?

Even realistisch: dat er 1000 artsen reageren is een ongehoord hoog aantal, en zou wat moeten zeggen!
05-10-2020, 09:14 door Anoniem
Elke vorm van mondkapje...chinees ,wel of niet van de kruidvat of die van je eigen onderbroek beschermen niet tegen virus deeltjes.. het mondkapje wat je in de winkel koopt houdt geen vocht tegen... groot of klein.. daarom hebben ze in het ziekenhuis namelijk Medische mondkapjes...die houden namelijk WEL vocht tegen.

Daar komt nog bij dat 99% van de mensen het mondkapje gebruikt als een gebruiksvoorwerp...medici gooien na elk gebruik het monddoekje weg en niet zoals heel veel mensen (de volgende dag) het uit je jaszak halen om weer op te doen, en dan tijdens het dragen je gezicht veel meer aanraken dan normaal omdat het zo kriebelt..

Landen die het allemaal beter wisten “zoals belgie en frankrijk “ hebben nu net zoveel en zelfs meer besmettingen dan in Nederland.. de enige reden dat wij nu met dit fenomeen (mk) te maken hebben is omdat men zoveel onjuiste informatie heeft en men zo bang gemaakt is dat als men zou verzinnen dat we allemaal een regenjas moeten dragen tegen het virus ( want die houdt toch vocht tegen) er een run op regenjassen zou ontstaan..

Er is maar 1 zinnige regel...en dat is AFSTAND houden...en dus niet met zn allen in volle kroeg of wat voor ruimte dan ook samenkomen.

Maar goed volgens mij is men in deze hele discussie al lang de draad kwijt en reageert het verstand al lang niet meer.
05-10-2020, 09:15 door Anoniem
Door Bitje-scheef: ...

In dit geval is iets extra doen, om verspreiding te voorkomen bijzonder nuttig, zelfs sociaal.
Of mondkapjes nu wel of niet bijdragen, het is ook een blijk dat je anderen zijn/haar welzijn serieus neemt.
Natuurlijk is en blijft de 1,5 meter afstand belangrijk.
....

Wat mij op valt is dat sinds afgelopen week er veel mensen met mondkapje rondlopen. En dat een groot deel ervan veel dichter langs anderen lopen dan de mensen zonder mondkapje. Ofwel men is ineens onvoorzichtiger!

We hebben in maart/april allemaal zonder mondkapje en wel 1,5 meter afstand de piek teruggedrongen. Ik begrijp daarom ook niet dat dat nu niet zou kunnen, en we allemaal ons gezicht achter een lap stof moeten verstoppen
05-10-2020, 12:13 door Anoniem
Door Anoniem: 1. Niet-medishe wegwerpmaskers bevatten papiervezels, plastic en soms zelfs glasvezels. Deze ademt een gebruiker dus in gedurende 4 uur dat een masker gedragen mag worden. Bij een nieuw masker ademt de gebruiker opnieuw alle loszittende vezels en microplastics in. Dergelijke vezels zijn kankerverwekkend.

https://www.hpdetijd.nl/2020-06-19/veel-mensen-die-mondkapjes-dragen-ervaren-een-negatief-effect-op-de-gezondheid/

Een zekere dr. ir. Carla Peeters heeft dit verhaal de wereld in geholpen, in een vierdelige reeks van artikelen in HP/De Tijd, gepubliceerd over afgelopen juni. Ze is immunoloog en werkte jaren aan infectieziekten op het RIVM, waarna ze werd weggepromoveerd en een lucratief feel good handeltje voor zichzelf begon. Activisten hemelen haar nu op.
05-10-2020, 12:34 door Anoniem
Het is met mondkapjes in Nederland als met eigen vuil achter je opruimen.
Dat laatste daar voelen sommige figuren zich ook "te groot" voor.

Slechte opvoeding genoten meestal, "groene" opvattingen en geschreeuw, echter geen groen gedrag.
Hoogstens van de kat een vegetarisch beest willen maken. Nonsens voor de Buehne.

Wanneer begon dat eigenlijk te veranderen, dat Nederland van schoon land een vuil en vies land werd?
Van haartjes glad en in de teil naar doorgesnoven aan de dweil.

Altijd was alles al voor het oog, aan de voorkant, eind van de week straatje schoon wroeten.
Schone ruiten voor de buitenomwacht maar wel in een vuile onderbroek van een week oud.

Nu wordt iemand die een papiertje opraapt aangekeken als een ouderwets en zielig figuur.
Nederland is al tot op zeer grote schaal grotendeels "verhufterd" en niet meer te redden.

Gaan de corona-maatregelen in dat opzicht iets veranderen of worden de tegenstellingen alleen maar groter?

Jodocus Oyevaer
05-10-2020, 12:44 door Tintin and Milou
Door Anoniem: Waar het om zou moeten gaan is de discussie over een maatregel die elke inwoner van dit land raakt, maar geen aantoonbaar effect heeft op de verspreiding. Niet in Spanje, niet in Frankrijk en niet in Nederland. Misschien wel in Duitsland, maar ook daar is het niet duidelijk of het aan het kapje ligt of aan het gedrag en mentaliteit het samen op te lossen. Gedrag dat Nederlanders ontbreek.
Je spreekt jezelf hier al lekker tegen. Geen aantoonbaar effect, maar misschien wel in Duitsland.
Waar zou het niet slechter gegaan zijn in Spanje of Frankrijk, zonder mondkapjes. Zou best best kunnen dat mondkapjes de verspreiding huist afgeremd heeft.

Mondkapjes vangen alleen grote druppels, dus werken alleen als besmette mensen met klachten ze dragen. Die zouden eigenlijk thuis moeten zitten.
Maar voordat je het echt weet, kan je het virus al verspreiding.
Juist mondkapjes kunnen dit voor een gedeelte tegen gaan.

Deze mensen zouden vroeg of laat toch met het virus in aanraking komen en alsnog in het ziekenhuis belanden.
Leuke theorie... Maar klopt van geen kanten en ook geen onderbouwing.

Men vermoed dat de virale load waarmee je besmet bent, van belang is, of je het zwaar krijgt. Mondkapjes kunnen dit juist voorkomen en dus helpen.

Maar we weten nog heel weinig van Covid-19 en helemaal niets over de lange termijn.


Door Anoniem:
Een marginale minderheid? Waar baseer je dat op? Het aantal reageerders hier is, zeg, 100? Op 17 miljoen zijn wij dus allemaal een verwaarloosbare minderheid?
Er zitten alleen weinig specialisten bij, die echt snappen wat Covid-19 met je doet. Er waren heel veel alternatieven arts tussen, of gewone huisartsen.
Dat zijn niet echt specialisten in virussen of de bestrijding er van.

Sterker nog, als mijn huisarts daar tussen zou staan, zou ik direct een andere huisarts gaan zoeken.

Even realistisch: dat er 1000 artsen reageren is een ongehoord hoog aantal, en zou wat moeten zeggen!
Maar hoeveel hebben er echt verstand van? Of durven ook de verantwoordelijkheid te nemen?
Zeuren is gemakkelijk, Covid-19 is ook niet leuk.

Maar wel een feit momenteel, of we dit nu willen of niet.

Door Anoniem: Elke vorm van mondkapje...chinees ,wel of niet van de kruidvat of die van je eigen onderbroek beschermen niet tegen virus deeltjes.. het mondkapje wat je in de winkel koopt houdt geen vocht tegen... groot of klein.. daarom hebben ze in het ziekenhuis namelijk Medische mondkapjes...die houden namelijk WEL vocht tegen.
De mondkapjes van ali houden dit ook dit een zeker hoogte tegen. Het is zeker niet perfect, maar wel een goedkoop en effectief middel.

Het is niet de oplossing, maar een onderdeel van de oplossing.

Daar komt nog bij dat 99% van de mensen het mondkapje gebruikt als een gebruiksvoorwerp...medici gooien na elk gebruik het monddoekje weg en niet zoals heel veel mensen (de volgende dag) het uit je jaszak halen om weer op te doen, en dan tijdens het dragen je gezicht veel meer aanraken dan normaal omdat het zo kriebelt..
Stukje advies geven dus.
Al hebben we helaas veel niet zo slimme Nederlanders die zich daar toch niet aan houden.

Landen die het allemaal beter wisten “zoals belgie en frankrijk “ hebben nu net zoveel en zelfs meer besmettingen dan in Nederland..
Even een stapje terug.... Correlatie VS Causaliteit.

Het zou ook zomaar kunnen dat indien men geen mondkapjes droeg, de aantal besmettingen veel hoger waren.
Kan net zo goed, en is ook niet onderbouwd.

Er is maar 1 zinnige regel...en dat is AFSTAND houden...en dus niet met zn allen in volle kroeg of wat voor ruimte dan ook samenkomen.
Dit is ook het advies van het RIVM en mede een redenen waarom volgens het RIVM mondkapjes weinig toevoegen. Bij voldoende afstand, is een mondkapje weinig effectief. Al is het nog steeds wat effectief.


Door Anoniem:
Wat mij op valt is dat sinds afgelopen week er veel mensen met mondkapje rondlopen. En dat een groot deel ervan veel dichter langs anderen lopen dan de mensen zonder mondkapje. Ofwel men is ineens onvoorzichtiger!
Ik ben hem ook gaan dragen sinds vorige week. En mij was dit nog niet opgevallen, dat dit nu meer gebeurt door mondkapjes.

We hebben in maart/april allemaal zonder mondkapje en wel 1,5 meter afstand de piek teruggedrongen.
Omdat we toen niet voldoende mondkapjes hadden. Dus niet iedereen konden voorzien van mondkapjes?
Maar we hadden toen we een intelligentie lockdown.

Ik begrijp daarom ook niet dat dat nu niet zou kunnen, en we allemaal ons gezicht achter een lap stof moeten verstoppen
Omdat we liever geen (intelligentie) lockdown meer willen?
Als mondkapjes dit voorkomt, is dit toch prachtig?

Blijkbaar snapt nog niet iedereen dat de cijfers momenteel een slechte toekomst voorspellen. Aangezien we niet slim genoeg zijn, om ons aan de maatregelen te houden.

Dus was is het alternatief? Zorg begint nu al in de problemen te komen. Ziekenhuizen moeten normale zorg afschalen, Covid-19 patiënten worden al verplaatst.

We hebben straks niet veel keuze meer, dan een intelligentie lockdown uit te voeren, om de zorg niet te overbelasten.
05-10-2020, 13:34 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Dat mondkapjes werken, weet het Nederlandse RIVM ook. Op internet is een onderzoek uit 2008 van RIVM-onderzoeker Marianne van der Sande te vinden waarin die effectiviteit wordt aangetoond. Haar conclusie was eenduidig: als iedereen een masker gebruikt, ook al is dat een zelfgemaakte, dan vermindert dat het risico op infectie van de bevolking. Wel is het zo dat een medisch mondmasker 50 keer beter beschermt.

In 2008 was het virus er nog niet. Dus dat onderzoek ging niet over het corona waar we nu mee te maken hebben.
Houdt afstand, blijf thuis bij ziekteverschijnselen. Zo moeilijk is dat toch niet?
Nu moet je je ook laten testen, maar ook zonder testen hebben we het virus eronder gekregen in de eerste golf.

En als je een fetisj hebt om mondkapjes te dragen. Vooral doen. Ook van Dissel is hier niet tegen.

Inderdaad in 2008 was DIT coronavirus er nog niet. Maar coronavirussen zijn een stam van virussen en andere varianten waren er wel. Plus nog genoeg andere virussen. In 1918/1919 was dit virus er ook niet. Toch zijn er beelden uit die tijd, dat mensen mondkapjes droegen om besmetting te voorkomen. Voorkomen is misschien niet voor iedereen en altijd mogelijk, maar het helpt wel.

Overigens in Duitsland heb ik uitleg gezien over de mondkapjes. Daar stond dat het doel niet was om alles tegen te houden, maar dat het moest helpen om van het gezicht af te blijven. Wanneer je virus op je handen of gezicht krijgt, maar daarmee vervolgens niet bij de mond of neus kan komen, zal dat de verspreiding iig remmen. En alles wat remt, helpt. Bovendien zijn de Duitsers wat rigoreuzer, daar hebben ze flats e.d. onder quarantaine geplaatst om verspreiding te voorkomen. Zoveel lef hebben ze nier nog niet getoond.
05-10-2020, 13:44 door Anoniem
Wat mij op valt is dat sinds afgelopen week er veel mensen met mondkapje rondlopen.

Erg he, helpt om verspreiding Corona te verminderen. Goed in verband met gezondheid, maar ook in verband met economie. Want met minder groei kan je zwaardere maatregelen zoals lockdown uitstellen/verzachten/verkorten. Voordeel daarvan is weer dat je economische schade en banenverlies kunt verminderen.

Buiten die argumenten. Weet jij van andere mensen of ze in een risico groep zitten ? Hoe hun gezondheid ervoor staat ? Welke impact Corona op hen heeft, dit jaar ? Grappig hoe je een negatieve mening hebt, omdat anderen een mondkapje dragen.

Misschien dat je zelf eens kunt nadenken, over de vraag of je dat voorbeeld niet zou moeten volgen.

Grootste risico met de huidige exponentiele groei is overigens dat we met een maand of twee weer met de situatie komen te zitten dat alle ziekenhuizen / IC's vol liggen (in September, was de groei van ziekenhuis bezetting door Corona 500%). En dan kunnen zieken mensen niet goed meer geholpen worden.

Hoe tof zou het zijn als mensen ophouden met mekkeren, en meehelpen dit te voorkomen....

Hoe sneller we de groei afremmen, of zorgen voor stabilisering/krimp, hoe sneller we van al die shitmaatregelen af zijn....
05-10-2020, 13:46 door Anoniem
Omdat we liever geen (intelligentie) lockdown meer willen? Als mondkapjes dit voorkomt, is dit toch prachtig?

Te lastig, voor sommigen hier. Misschien moeten ze eens rekenmodellen bekijken van de huidige groei, tot eind December. En vergelijken hoe dat zou gaan, met/zonder mondkapjes. Zie onderstaande website -

Covid19 Health Data: Projections Netherlands (till end of December)
https://covid19.healthdata.org/netherlands
05-10-2020, 13:55 door Anoniem
Ondertussen is Nieuw-Zeeland covid-19-vrij verklaard.
Dus het kan kennelijk alleen opgelost worden via zeer draconische maatregelen.

Iedereen, die besmet is met een ratel (of app) laten lopen? Zo deed men het in de Middeleeuwen.

R.I.V.M. spreekt officieel van weinig of geen oversterfte t.o.v. het seizoen 2018/2019.
Hoe kan dat dan? Iets klop hier niet. Waar zijn de huidige griepcijfers?

Waar maakt men ons bang mee?
Is 't het aantal aan covid-19 overledenen, het aantal covid-19 patienten in de zorg
of het aantal besmettingen door meer te (kunnen) testen.

We hebben dus te maken met leugens, statistieken en nog grotere leugens.
Wat zijn de feiten, waar zijn de feiten verborgen?

Mondkapje op en bekjes dicht is het motto. (sarcasme...)

Jodocus Oyevaer
05-10-2020, 13:59 door Anoniem
begint het gevaarlijke virus dat Massahysterie 19 heet hier nu ook al huis te houden?
05-10-2020, 14:54 door Bitje-scheef - Bijgewerkt: 05-10-2020, 15:06
Wat mij op valt is dat sinds afgelopen week er veel mensen met mondkapje rondlopen. En dat een groot deel ervan veel dichter langs anderen lopen dan de mensen zonder mondkapje. Ofwel men is ineens onvoorzichtiger!

We hebben in maart/april allemaal zonder mondkapje en wel 1,5 meter afstand de piek teruggedrongen. Ik begrijp daarom ook niet dat dat nu niet zou kunnen, en we allemaal ons gezicht achter een lap stof moeten verstoppen

In mijn beleving is dit dichterbij komen al eerder, voor de aanbeveling van de mondkapjes. Natuurlijk kan het ook zonder. Maar dan moeten mensen met verschijnselen niet gewoon naar het werk, familie of supermarkt gaan.

Wat dus wel gebeurd. Het is dus te danken aan de mensen die het geen zak interesseert.
Vergeet niet dat je bijdraagt aan een gebrek aan medische hulp op andere gebieden omdat de ziekenhuizen moeten afschalen.

Het is nu een hele goede tijd om je vriendenkring eens door te lichten...(hint).
05-10-2020, 15:15 door Anoniem
Door Anoniem: Waar komt dit getal van 1000 artsen ineens vandaan. Laatste keer dat ik keek ging het om 81 artsen.

De initatiefnemers van OpenDebat.info beweren dat duizend artsen de "brandbrief" tot op heden zouden hebben ondertekend, maar dat blijkt niet uit de openbaar gemaakte namenlijst. Er staan thans 547 personen op de lijst van ondertekenaars die claimen arts te zijn. Dat is slechts 0,7 procent van de BIG-geregistreerde praktiserende artsen.

$ export url='https://opendebat.info/artsen/'

$ elinks -dump "$url" > artsen.txt

De ascii dump levert een lijst van drie kolommen op met de voor- en achternamen, en hun functies, die eenvoudig met een teksteditor met regelnummering kan worden geteld, dit na enig voorafgaand opschonen en het rechttrekken van de gepubliceerde lijst om de telling mogelijk te maken. Met grep en sort aan de slag gaan, vond ik te veel moeite.

Op 1 oktober 2020 waren er 74.606 BIG-geregistreerde artsen [1], te weten: de som van de basisartsen en medisch specialisten. Tandartsen en apothekers niet meegeteld. Dan komen we uit op een percentage van: 547 * 100 % / 74.606 = 0,73 procent, wat verre van een representatieve steekproef voor de beroepsgroep van artsen is.

In plaats van een breed geuitte kritiek op de officiele RIVM richtlijnen en het kabinetsbeleid lijkt hier dus sprake te zijn sprake van een splintergroep in de beroepsgroep. De daadwerkelijke openlijke steun voor de brief is dus de helft van de claim. De opstellers van de brief geven de volgende verklaring voor deze discrepantie:

Doordat de media mensen van deze lijst ongevraagd benaderd kan het zijn dat namen op verzoek soms overgaan naar de anonieme lijst.

Een geheime, anonieme lijst valt niet door derden te verifiëren, dus ik houd het op slechts zo'n vijfhonderd namen -- ik vermoed dan men dat getal om publicitaire redenen flink aandikt, een tactiek die niet ongebruikelijk is onder activisten.

[1] https://www.bigregister.nl/over-het-big-register/cijfers/basisberoep-en-specialisme
05-10-2020, 19:40 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Mondkapjes werken alleen voor zieke mensen met dusdanige klachten dat ze druppels verspreiden. Het is dus totaal zinloos om gezonde mensen monkapjes aan te bevelen/verplichten.

Kijk, nou komen we tot de kern, aangezien je niet weet of je ziek bent (als je ziek bent blijf je immers binnen) helpen mondkapjes volgens jou dus ook om druppels te verspreiden.


Heel goed, alweer een medestander voor een mondkapje.

Volgens mij maak jij hier een denkfout. Zieke mensen met asymptomatishe klachten verspreiden geen grote druppels waarbij mondkapjes nut hebben. Ze helpen alleen (marginaal) bij mensen met symptomatishe klachten en dus grote druppels niezen en hoesten.

Je bent wel een enorme ezel als je loopt te niezen en hoesten en dan niet weet dat je ziek bent...

Dus: pas het advies aan van "blijf thuis als je klachten hebt" naar "draag een mondkapje alleen als je klachten hebt". Want thuisblijven bij klachten doen we immers toch al niet meer.
06-10-2020, 11:24 door Anoniem
Wat als het mondkapjesbeleid gevoerd wordt onder leiding van Jinek met influencers als Famke L. en de heer Diederik G.
(die op aanraden van de belangrijkste influencer van TV-kijkend Nederland naar de kapper was geweest - oh het schokkende feit!). Dit is niveau roddelblad met viroloog Ab O,, die toch maar niet met Patricia P. in zee wilde. Hou hou je de kijkersaandacht op "schlagerniveau" vast over de maanden?

Dat is niet hoger dan het media niveau, vergelijkbaar met wat de laatste jaren in een domgemaakte natie als de USA wordt gepresenteerd. Zo hou je je publiek bezig met oneigenlijke hypes, maar voor alles dom en ongeinformeerd. Geavanceerd kleuterniveau+, maar de achterliggende agenda kan echter levensgevaarlijk zijn. Maar daar mag de discussie niet over gevoerd worden.

Gaat wel goed met Nederland en de wereld op deze manier. Juist als men zegt, dat "mondkapje op" geen excuus mag zijn om met klachten als hoesten en proesten toch naar je werk te gaan en sch**t te hebben aan de hele wereld en dus ook de rest van nog onbesmet Nederland.

Helaas is er een flink percentage Nederlanders die zich zo opstelt en helaas heeft de overheid daar nog geen antwoord op.
Wat gaat de overheid doen met mensen die een dikke vinger naar hen opsteekt? Wat is hun intelligente reactie?

J.O.
06-10-2020, 11:51 door Anoniem
Niet-medishe wegwerpmaskers bevatten papiervezels, plastic en soms zelfs glasvezels

Niets belet je om je te verdiepen in de verschillende soorten mondkapjes, op basis waarvan je bepaalt welke jij (niet) koopt.
06-10-2020, 13:36 door Anoniem
Voor iedereen die niet wil inzien hoeveel stress Corona oplevert voor ons zorgpersoneel:

https://www.volkskrant.nl/kijkverder/v/2020/vijf-zorgverleners-over-die-ene-coronapatient-ik-heb-staan-huilen-achter-mijn-masker~v402768/

Denk een beetje aan een ander aub, 2020 is *** genoeg.

Dank vanuit iedereen die nu verplicht binnen zit!
06-10-2020, 23:35 door Anoniem
Het RIVM gfeeft aan dat het nut van niet-medische mondkapjes niet bewezen is. Toch staan er hier grote aantallen reacties die bij hoog en laag beweren dat het goed is en dat je zezou moeten gebruiken, want anders...

Ik krijg hier toch een beetje een trollen alarm gevoel: wie heeft er in Nederland baat bij onherkenbare gezichten?
07-10-2020, 10:56 door Anoniem
Door Anoniem: Het RIVM gfeeft aan dat het nut van niet-medische mondkapjes niet bewezen is. Toch staan er hier grote aantallen reacties die bij hoog en laag beweren dat het goed is en dat je zezou moeten gebruiken, want anders...

Ik krijg hier toch een beetje een trollen alarm gevoel: wie heeft er in Nederland baat bij onherkenbare gezichten?

Probeer eens om verder te kijken dan naar e e n adviseur van het Nederlandse RIVM.
Die van Dissel heeft in het begin van de pandemie moeten verkondigen dat mondkapjes niet werken OMDAT we er geen hadden, geen medische en geen gewone. Nu trekt hij zijn keutel niet meer in en blijft volharden in zijn standpunt.

De situatie is veranderd, er zijn talloze studie's die het tegendeel van van Dissel bewijzen.
07-10-2020, 12:24 door Bitje-scheef - Bijgewerkt: 07-10-2020, 12:25
Probeer eens om verder te kijken dan naar e e n adviseur van het Nederlandse RIVM.
Die van Dissel heeft in het begin van de pandemie moeten verkondigen dat mondkapjes niet werken OMDAT we er geen hadden, geen medische en geen gewone. Nu trekt hij zijn keutel niet meer in en blijft volharden in zijn standpunt.

De situatie is veranderd, er zijn talloze studie's die het tegendeel van van Dissel bewijzen.


Ik ga hier geheel in mee, althans --niet genoeg-- hadden. Slechts een minimale voorraad.
07-10-2020, 12:46 door Anoniem
Er zijn inmiddels filmpjes die het tegendeel van het dwingend voorschrijven van mondkapjes bewijzen bij RIVM verwijderd.
Ja facebook doet goed werk tegenwoordig. Alles wat o.a. Trump voorstaat moet verwijderd.
Alle links naar QAnon (fake of niet) verwijderd. Alle alternatieve links rapporteren als "clickbait".
Weg met overige meningen.

Nieuw Gebod: "Men zal slechts de voorgeschreven propaganda vernemen en slaafs ondersteunen".
Niet verplicht voorlopig, maar daar zorgen de burgemeesters in de grote steden dan wel voor,
die hebben het instrumentarium en delen boeten uit.

In Noorwegen heeft onderzoek ook aangetoond dat het dragen van mondkapjes meer een politiek middel is,
dan dat het bewezen grote aantallen besmettingen bewezen voorkomt.

Waarom moet in de gang op school een mondkapje op en in de klas zit men met zijn allen bij elkaar zonder mondkapje op?
Er zit geen logica in of achter. Hap-snap beleid dus. Niet geschoten is altijd mis beleid.

Misschien wil men zien wie gedwee open staathen interesseert het kennelijk niet voldoende.

Als mondkapjes op een gewriemel van te dicht opeen lopende en staande mensen oplevert krijgen we een averechts effect.

Waarom mag ik niet zo'n spatkapje op van doorzichtig materiaal waarachter ik vrij kan ademen desnoods met een bril eraan?

Een mens heeft toch geen mond en neusgaten gekregen van G*d om ze te moeten "aftapen".

#sockpuppet
07-10-2020, 15:12 door Anoniem
Door Piet Slagwerker: TS,

...

houd afstand.

Daarom dat mondkapjeadvies nu.
Nogmaals: met 'dank' aan de 365 dagen per jaar egocentrische meute die schijt heeft aan zijn naaste(n)

Hear Hear!
07-10-2020, 15:35 door Anoniem
Door #sockpuppet: In Noorwegen heeft onderzoek ook aangetoond dat het dragen van mondkapjes meer een politiek middel is, dan dat het bewezen grote aantallen besmettingen bewezen voorkomt.

Citation needed.
07-10-2020, 15:52 door Dokkiejay
Mensen deze corona pandemie is al ontworpen in 2010 door the Rockefeller
groep lees dit http://www.nommeraadio.ee/meedia/pdf/RRS/Rockefeller%20Foundation.pdf in 2017, 2018 zijn de COVID-19 testen opgestuurd om 2e golf door massaal te testen kracht bij te zetten.
https://tref.eu/nl/overzicht/158-in-de-WERELD/43736-het-rockefeller-foundation-rapport-2010.html
Alles is gericht in fase 1 op de https://www.weforum.org/great-reset/
Fase 2: is het uitvoeren van agenda van 21ste eeuw UN2030 plan https://youtu.be/Gp8KZlLvmH4 dus gelul over BLM, Mondkapjes wel niet, WHO/RIVM is al 98% in handen van BMGF we lusiteren naar Bill Vaccinatie Gates !!
07-10-2020, 15:55 door Dokkiejay
BTW PCR testen zijn voor 50-90% onbetrouwbaar. Ga maar naar een ziekenhuis om IC opnamen na te kijken: NIKS 0 nada BULLSHIT maar ja angst regeerd en jij doet er aan mee!
07-10-2020, 16:00 door Dokkiejay
Ik stel je maar 1 vraag: Hoe wist Hugo de Jonge in februari 2020 al dat vaccins de enige uitweg is uit de Corona crisis? Nieuw Virus RNA Virus en hij weet de oplossing... beetje breinkracht is hier niet voor nodig om je af te vragen: HOE KAN HIJ EEN SIMPELE MINISTER DIT WETEN??
07-10-2020, 16:04 door Tintin and Milou - Bijgewerkt: 07-10-2020, 16:10
Door Dokkiejay: Mensen deze corona pandemie is al ontworpen in 2010 door the Rockefeller
groep lees dit http://www.nommeraadio.ee/meedia/pdf/RRS/Rockefeller%20Foundation.pdf in 2017, 2018 zijn de COVID-19 testen opgestuurd om 2e golf door massaal te testen kracht bij te zetten.
https://tref.eu/nl/overzicht/158-in-de-WERELD/43736-het-rockefeller-foundation-rapport-2010.html
Alles is gericht in fase 1 op de https://www.weforum.org/great-reset/
Fase 2: is het uitvoeren van agenda van 21ste eeuw UN2030 plan https://youtu.be/Gp8KZlLvmH4 dus gelul over BLM, Mondkapjes wel niet, WHO/RIVM is al 98% in handen van BMGF we lusiteren naar Bill Vaccinatie Gates !!

Misschien moet je eerst even je medicatie innemen? Aangezien je zoveel onzin praat, zonder enige bewijs te leveren. Probeer je complot theorien even iets beter te onderbouwen, dan en valt het namelijk om, door al het drijfzand.

Door Dokkiejay: BTW PCR testen zijn voor 50-90% onbetrouwbaar.
Of kom even met wat wetenschappelijke artikelen aan, die dit duidelijk aangeven.

Maar PCR is zeker geen perfecte test, maar wat is het alternatief?

Ga maar naar een ziekenhuis om IC opnamen na te kijken: NIKS 0 nada BULLSHIT maar ja angst regeerd en jij doet er aan mee!
Je bedoelt die stijgende lijnen? Die best heel volgens expansionele groei verlopen?
En zowel IC als normale zorg opnames stijgen per dag. En steeds meer ziekenhuisen moeten normale zorg afschalen.

Je bedoelt die NIKS 0 nada BULLSHIT onzin? Maar wat feitelijk gewoon werkelijk zo is?

Door Dokkiejay: Ik stel je maar 1 vraag: Hoe wist Hugo de Jonge in februari 2020 al dat vaccins de enige uitweg is uit de Corona crisis? Nieuw Virus RNA Virus en hij weet de oplossing... beetje breinkracht is hier niet voor nodig om je af te vragen: HOE KAN HIJ EEN SIMPELE MINISTER DIT WETEN??
Of hoe kan een dom iemand hierop zo reageren?

Het was al vrij snelduidelijk dat Covid-19 niet meer weg zou gaan. Dan zijn er 2 mogelijkheden. Medicatie, wat meestal nog langer duurt, of vaccinatie, wat sneller te maken is.
Dat kan een "simpele" minsteren vrij snel begrijpen, vanuit experts.
07-10-2020, 17:35 door Anoniem
Door Anoniem: Die van Dissel heeft in het begin van de pandemie moeten verkondigen dat mondkapjes niet werken OMDAT we er geen hadden, geen medische en geen gewone. Nu trekt hij zijn keutel niet meer in en blijft volharden in zijn standpunt.

Van Dissel heeft wel zijn 'keutel' ingetrokken. Ik heb het zelf gezien en gehoord bij een briefing van de tweede kamer (ik weet niet meer welke want het zijn er zoveel geweest).

Wat van Dissel zei is, dat ze het met de verpleeghuizen in de eerste golf verkeerd aangepakt hadden. Dit kwam omdat ze toen dachten dat kort contact met een corona patiënt (bijvoorbeeld bij het inschenken van een kopje thee) geen overdracht zou veroorzaken.

Het is ironisch dat de corona App hier ook vanuit gaat. Dat je 10-15 minuten binnen bluetooth bereik moet verkeren voor je besmet wordt.

Zo zie je maar weer dat er niets wordt geleerd door de politiek en dat er niet naar de echte experts wordt geluisterd maar wel naar een burgemeester die waarschijnlijk niet eens Wiskunde in eindpakket heeft gehad.

Zucht.. we zullen allemaal corona krijgen op deze manier.
07-10-2020, 18:41 door Anoniem
Door Dokkiejay: Ik stel je maar 1 vraag: Hoe wist Hugo de Jonge in februari 2020 al dat vaccins de enige uitweg is uit de Corona crisis? Nieuw Virus RNA Virus en hij weet de oplossing... beetje breinkracht is hier niet voor nodig om je af te vragen: HOE KAN HIJ EEN SIMPELE MINISTER DIT WETEN??

Misschien roept hij maar wat, heb je daar al aan gedacht?

In het voorjaar riep de MP nog dat we gingen voor bewust blootstellen cq groepsimuniteit en nu blijkt dat veel mensen met milde klachten al een half jaar chronische patienten zijn.

Wie zegt dat overal wat achter moet zitten; vaak wordt er ook maar gewoon wat aangekloot, salaris wordt toch wel uitbetaald en de leuke baantjes bij de grote organisaties krijgen ze toch wel. Een vaccin is gewoon een verdienmodel voor de bedrijven die ze produceren. Het gaat om geld, niet meer of minder.
07-10-2020, 19:11 door Dokkiejay
Geef me je email adres ik heb in de tijd voor alle cencuur documenten wetenschappelijke data etc opgeslagen.
Door Tintin and Milou:
Door Dokkiejay: Mensen deze corona pandemie is al ontworpen in 2010 door the Rockefeller
groep lees dit http://www.nommeraadio.ee/meedia/pdf/RRS/Rockefeller%20Foundation.pdf in 2017, 2018 zijn de COVID-19 testen opgestuurd om 2e golf door massaal te testen kracht bij te zetten.
https://tref.eu/nl/overzicht/158-in-de-WERELD/43736-het-rockefeller-foundation-rapport-2010.html
Alles is gericht in fase 1 op de https://www.weforum.org/great-reset/
Fase 2: is het uitvoeren van agenda van 21ste eeuw UN2030 plan https://youtu.be/Gp8KZlLvmH4 dus gelul over BLM, Mondkapjes wel niet, WHO/RIVM is al 98% in handen van BMGF we lusiteren naar Bill Vaccinatie Gates !!

Misschien moet je eerst even je medicatie innemen? Aangezien je zoveel onzin praat, zonder enige bewijs te leveren. Probeer je complot theorien even iets beter te onderbouwen, dan en valt het namelijk om, door al het drijfzand.

Door Dokkiejay: BTW PCR testen zijn voor 50-90% onbetrouwbaar.
Of kom even met wat wetenschappelijke artikelen aan, die dit duidelijk aangeven.

Maar PCR is zeker geen perfecte test, maar wat is het alternatief?

Ga maar naar een ziekenhuis om IC opnamen na te kijken: NIKS 0 nada BULLSHIT maar ja angst regeerd en jij doet er aan mee!
Je bedoelt die stijgende lijnen? Die best heel volgens expansionele groei verlopen?
En zowel IC als normale zorg opnames stijgen per dag. En steeds meer ziekenhuisen moeten normale zorg afschalen.

Je bedoelt die NIKS 0 nada BULLSHIT onzin? Maar wat feitelijk gewoon werkelijk zo is?

Door Dokkiejay: Ik stel je maar 1 vraag: Hoe wist Hugo de Jonge in februari 2020 al dat vaccins de enige uitweg is uit de Corona crisis? Nieuw Virus RNA Virus en hij weet de oplossing... beetje breinkracht is hier niet voor nodig om je af te vragen: HOE KAN HIJ EEN SIMPELE MINISTER DIT WETEN??
Of hoe kan een dom iemand hierop zo reageren?

Het was al vrij snelduidelijk dat Covid-19 niet meer weg zou gaan. Dan zijn er 2 mogelijkheden. Medicatie, wat meestal nog langer duurt, of vaccinatie, wat sneller te maken is.
Dat kan een "simpele" minsteren vrij snel begrijpen, vanuit experts.

Heb gelukkig begin dit jaar massa's data documenten en wetenschappelijke publicaties opgeslagen. Een medicijn bijvoorbeeld is er alllang maar door heer de Jonge volledig genegeerd kijk hier maar eens naar https://www.erasmusmagazine.nl/2020/06/01/coronamedicijn-in-de-maak-na-vondst-erasmus-mc-en-universiteit-utrecht/
Ik ben IT Architect en een autodidact natuurkundige in de kwantum mechanica, met een elektro/telematica achtergrond.Heb dit SARS-COV uit 2002 met 4 DNA aanpassingen GP-120 HIV S-spike. Het genoom bestudeerd en alle fase van besmetting, perfecte aanluiting op de ACE2 receptors door het GP-120 s-spikes, RNA polymerase ingang voor de RNA Replicase om zich zo vaak te vermenigvuldigen dat lichaamcel sterft. Hiermee ook volledig achter het Zink Ionophore (hydroxychloroquine en zink2+) sta ZN2+ genoeg zink ionen IN je cell blokkeerd het RNA process. Dus Rob Elens heeft 100% gelijk.. geef me je mail heb bakken aan data filmjes, stukken die zowel inzage geven in overname MSM sinds 2014, de bildenberg groep en ons koningshuis. Agenda 21, 5g hogefrequent*vermogen en impact op cellen/DNA. De Gates geldmachine die vacciantie heet
07-10-2020, 20:25 door Dokkiejay
BTW ik heb geen facebook lees geen MSM meer zoek via Tor browser en multi-peer proxy Orbot met zoekmachine DuckDuckGo. Zouden jullie ook eens moeten doen. Of ga eens langs een ziekenhuis, puur om zelf te zien dat IC's leeg zijn. Daarnaast heeft NL 1050 IC bedden onze buren 28000. 1:28 NL heeft 18 miljoen en Duitsland 80 miljoen als 2:8 4x zoveel inwoners maar verhoudingsgewijs 24.000 meer volledige ingerichte IC bedden? Hugo de Jonge heeft de hele zomer een noodwet er doorheen te drukken en niet even de IC capacteit verhoogd of afspraak met Duitsland gemaakt want ja beste mensen nu hebben ze vrijgemaakt 22.000 bedden voor zgn pandemie 30 bezet nog 21.770 over...hoezo crisis waar??
07-10-2020, 20:47 door Dokkiejay
even terug op de mondkapjes, al bij 3e uitademing adem je meer C02 in dan O2 dat loopt soms zo op dat je feitelijk je aan het vergassen bent je lichaam krijgt te weinig zuurstof binnen wat een afbraak betekend van je rode bloedlichamen met hypercapnia als gevolg. Dat is ook het enige doel van Rutte en de Jonge. Zie je hun al met mondkapjes lopen? In atmosphere 0.04% CO2 door onze enorme CO2 emissie maar goed, in een mondkapje is 10% CO2 zo bereikt. Los van de nutteloze werking om aerosoles te stoppen is het een manier om volledig vanuit angst te blijven regeren. Net als handen nu nog met alcohol schoonmaken de 1,5 meter buiten, de bizarre avondklok 21;00 cafe dicht ja en corona gaan dan ook slapen. Je mag wel sporten maar niet douchen, je mag wel 14 uur in een vliegtuig zitten schouder aan schouder. Ze blijven net zo lang doorgaan totdat we kapot, falliet en afhankelijk zijn van de staat. Handjes ophouden steunpaketten etc etc... dan sta jij als 1e in de rij om het vaccin te nemen omdat je dan eindelijk (denk je) vrij bent weer normaal kunt leven, nee want dan is het tja het Vaccin is toch maar voor 30% werkzaam dus helaas.. zolang jij het niet gaat negeren en weer gewoon aan de slag gaat en we doen dat allemaal, dan bestaat deze Corona-Hoax ook niet meer. Elke verandering begint bij JOU!
07-10-2020, 21:12 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd door moderator]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.