image

Versleutelde chatapp Signal introduceert beheerders voor groepschats

donderdag 15 oktober 2020, 09:44 door Redactie, 2 reacties

De ontwikkelaars van de versleutelde chatapp Signal hebben een nieuwe feature toegevoegd waardoor het mogelijk is om chatgroepen van beheerders te voorzien. Deze groepsbeheerders kunnen deelnemers uit de groep verwijderen en nieuwe beheerders instellen.

Ook kunnen de beheerders bepaalde groepspermissies beheren, zoals wie de groepsnaam en avatar kan aanpassen en wie leden aan de groep kan toevoegen. "Groepschats vormen een steeds belangrijker onderdeel van Signal", zegt Randall Sarafa van het Signal-ontwikkelteam. Het toevoegen van beheerders moet volgens Sarafa voor een betere groepservaring zorgen.

Sarafa merkt op dat de Signal-chatgroepen privé zijn en de Signal-ontwikkelaars niet kunnen zien aan welke groepen gebruikers deelnemen, of wat de groepsnaam, avatar of andere groepsattributen zijn. Groepsbeheerders zijn vanaf nu beschikbaar in nieuwe aangemaakte groepschats en zullen via een toekomstige update voor bestaande groepen beschikbaar worden.

Reacties (2)
15-10-2020, 19:48 door Anoniem
Ik wil graag de functie hebben om elkaars id nummer te geven of een ander soort manier om te delen om contacten toe te voegen zonder het telefoon nummer door te geven. Beetje wat telegram en threema heeft, maar signal (en threema) vertrouw ik meer. Zou een bijzondere dag zijn wanneer die mogelijkheid er echt is.
04-12-2020, 21:14 door Anoniem
Door Anoniem: Ik wil graag de functie hebben om elkaars id nummer te geven of een ander soort manier om te delen om contacten toe te voegen zonder het telefoon nummer door te geven. Beetje wat telegram en threema heeft, maar signal (en threema) vertrouw ik meer. Zou een bijzondere dag zijn wanneer die mogelijkheid er echt is.

Signal zal binnenkort gebruikersnamen toevoegen, waardoor je je telefoonnummer zal kunnen verbergen. De code zit al in Signal, en het is al aangekondigd, maar eerst willen de ontwikkelaars zorgen dat groepsgesprekken goed werken.

Deze week nog zal Signal groepsvideobellen ondersteunen. Daarna is waarschijnlijk het introduceren van gebruikersnamen aan de beurt.

Vraag blijft wel of gebruikers straks maar 1 gebruikersnaam mogen hebben, want dan kun je dus geen verschillende gebruikersnaam gebruiken voor je moeder, en je drugdealer, en ben je dus nog steeds niet erg anoniem.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.