image

"Netwerk grote laptopfabrikant Compal getroffen door ransomware"

maandag 9 november 2020, 15:54 door Redactie, 1 reacties

Het netwerk van het Taiwanese Compal Electronics, de op één na grootste laptopfabrikant ter wereld, is getroffen door ransomware, zo melden Taiwanese nieuwssites, waaronder Yahoo Taiwan. Op de websites zijn screenshots verschenen van de losgeldboodschap die medewerkers op hun scherm te zien kregen.

Naar aanleiding van de infectie werden systemen uitgeschakeld en kon het personeel niet werken, zo laten bronnen weten. Onder andere het intranet en e-mail waren onbereikbaar. Alleen het kantoornetwerk zou door de aanval zijn getroffen, waarbij dertig procent van de machines besmet raakte. Volgens een woordvoerder is de productie van Compal niet in het geding geweest, hoewel er ook berichten zijn dat sommige projecten vertraging hebben opgelopen. Compal produceert tablets, televisies, monitoren en laptops voor allerlei bedrijven, waaronder Apple, Acer, Lenovo, Dell, HP en Fujitsu.

In een verklaring stelt het bedrijf verder dat het zondag een aanval op het netwerk ontdekte en vervolgens begon met het herstellen van systemen. Er zou echter geen sprake van ransomware zijn. Compal heeft geen verdere informatie over het incident gegeven. Wel laat een woordvoerder weten dat de meeste systemen inmiddels zijn hersteld. In mei raakten systemen van het Taiwanese staatsoliebedrijf CPC besmet door ransomware

Reacties (1)
10-11-2020, 17:31 door Anoniem
Tsja, wie zou dat nou gedaan hebben ? Die afvallige provincie doet toch geen vlieg kwaad..?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.