Security Professionals - ipfw add deny all from eindgebruikers to any

ICT risico's burgeroorlog USA

24-10-2020, 15:39 door Erik van Straten, 74 reacties
Aangezien president Trump steeds herhaalt dat hij de komende presidentsverkiezingen alleen kan verliezen als er gefraudeerd wordt, en veel te veel VS-burgers met wapens rondlopen (vooral de meer fanatieke aanhangers van Trump), vind ik het onverstandig om er blindelings vanuit te gaan dat Trump zal winnen of dat zijn aanhangers, zonder slag of stoot, zijn verlies zullen accepteren.

Wellicht zijn we te druk met Brexit, Corona en globale handelsoorlogen of weigeren we dit überhaupt als een mogelijk risico te accepteren. Waarschijnlijk ben ik aan de late kant met deze vraag: wat zou het meest zwarte scenario voor de beschikbaarheid van internet, Amerikaanse clouddiensten (services en onze informatie) en bijv. GPS kunnen zijn?

Zijn we voor onze ICT te afhankelijk van giganten als Microsoft, Amazon, Google, Apple en Oracle, maar ook organisaties zoals IANA en IETF? Of kunnen Europese vestigingen van die bedrijven en organisaties redelijk blijven doordraaien en taken overnemen bij chaos in VS-vestigingen? Denk ook aan continuiteit van digitale certificaten, beveiligingsupdates en dergelijke. En aan hybrid-cloud oplossingen waarbij leveranciers onderling verschillende standpunten innemen en afnemers dwingen partij te kiezen of op te zouten.
Reacties (74)
24-10-2020, 15:47 door Anoniem
Dat zien we dan wel na de verkiezingen van begin november.
Dat de winnaar winnaar mag blijken te zijn.

Koffiedikkijken is niet onze sterkste kant bij IT.

U krijgt in ieder geval drie gratis advertenties voor de democratische presidentskandidaat
en tevens een bonus-zegeltje van de GRU, ook in te wisselen als mainland China-premie.

Als de hemel valt hebben we immers allemaal een blauwe hoed.

J.O.
24-10-2020, 16:32 door [Account Verwijderd]
Door Erik van Straten: Aangezien president Trump steeds herhaalt dat hij de komende presidentsverkiezingen alleen kan verliezen als er gefraudeerd wordt, en veel te veel VS-burgers met wapens rondlopen (vooral de meer fanatieke aanhangers van Trump), vind ik het onverstandig om er blindelings vanuit te gaan dat Trump zal winnen of dat zijn aanhangers, zonder slag of stoot, zijn verlies zullen accepteren.

@ Erik,

Een ICT gericht antwoord heb ik niet, maar wel wat gedachten over het totaalplaatje, Dus....

off-topic:

Zonder dieper in te gaan op oorzaken van de grote polarisatie die de VS teistert (dat is een oeverloze discussie die de problematiek alleen maar verergert) kun je gerust stellen dat het lijkt of het land op de rand van een tweede burgeroorlog balanceert. De tegenstellingen zijn de afgelopen 4 jaar alleen maar toegenomen.

Zijn we voor onze ICT te afhankelijk van giganten als Microsoft, Amazon, Google, Apple en Oracle, maar ook organisaties zoals IANA en IETF? Of kunnen Europese vestigingen van die bedrijven en organisaties redelijk blijven doordraaien en taken overnemen bij chaos in VS-vestigingen? Denk ook aan continuiteit van digitale certificaten, beveiligingsupdates en dergelijke. En aan hybrid-cloud oplossingen waarbij leveranciers onderling verschillende standpunten innemen en afnemers dwingen partij te kiezen of op te zouten.

Geografisch gezien zitten de machtigste en grootste distributeurs van de ICT inderdaad in de VS maar ik heb de overtuiging dat deze multinationals zich niet laten aantasten door een lokaal (VS) conflict zoals in het allerzwartste geval een US-civil war. Zij hebben scenario's om dat te compenseren. Het gerede bewijs ligt feitelijk in de totstandkoming van hun enorme macht zowel beursgenoteerd als wel maatschappelijk (jij, ik, alle eindgebruikers), waarmee ik bedoel de rentabiliteit drijft op een globaal vertrouwen.
Daarom moeten/hebben multinationals (rampen)protocollen en scenario's op de plank liggen en zoals hier: betreffende dienstverlening zoals Cloud en GPS om ervoor te zorgen dat het rentabiliteitsvertrouwen kostte wat kost internationaal gehandhaafd blijft.

Noot:
Die gedachte is van mijn zijde niet gebaseerd op positivisme maar op de pure ratio hoe glashard multinationals hun posities bestendigen, waarmee ik ook stel dat hun protocollen tot bestendiging van hun produktie niets of niemand ontzien.
Het is allemaal ten uiterste ambivalent. Akelig hoor!

Maar feitelijk doen wij als individu/burger hetzelfde. Allemaal wel op veel kleiner niveau. Bijvoorbeeld een nood-mondvoorraad. Wie heeft niet een paar blikken soep in huis voor het geval dat er weer een landelijke PIN-storing bij AH is :-)

end off-topic
24-10-2020, 19:10 door Erik van Straten
Door Anoniem (J.O.): Koffiedikkijken is niet onze sterkste kant bij IT.
Je kunt risico-inventarisatie en -analyse "koffiedikkijken" noemen, maar zij zijn de basis van o.a. ISO 27001 en ISO 9001.

Je kunt natuurlijk stoppen nadat je de hoge kans (gebaseerd op ervaring)/lage impact risico's hebt geïnventariseerd en gemitigeerd, maar in het subforum "security professionals" verwacht ik (in elk geval hoop ik op) reacties van collega's die niet onder een steen leven.

Een tsunami over Fukushima was niet eerder gebeurd. Of het in de VS op een burgeroorlog uitdraait weet ik niet, maar de kans op ernstige ongeregeldheden lijkt mij allesbehalve verwaarloosbaar.
24-10-2020, 20:10 door MathFox
Ik verwacht dat een beetje onderneming wel een risico-analyse heeft gemaakt voor wat gebeurt er als de clouddiensten die we gebruiken niet beschikbaar zijn? Dat is een gebeurtenis met een redelijke waarschijnlijkheid.
Mijn verwachting is dat het Internet wel zal doorhinken, het is immers ontworpen om oorlogsschade te overleven. En waar zullen die Amerikaanse rebellen/partizanen-groepen zich op richten? Vooral op overheidsgebouwen en "het andere deel" van de bevolking. Er zullen winkelruiten sneuvelen en winkels geplunderd worden, maar ik verwacht dat de meeste datacenters gespaard blijven. Ik men niet zeker van de overheids-datacenters.
24-10-2020, 21:06 door Anoniem
‘In West-Europa hebben we lang geprofiteerd van onze band met de VS. Het nadeel is dat we voor onze veiligheid volledig afhankelijk werden. De deal na de oorlog was simpel: wij bouwen voort aan onze economie, de Amerikanen bewaken onze veiligheid. Dat is zo langzamerhand niet meer houdbaar.’

Ian Buruma: ‘Amerika is geen plek meer om naar te vluchten als het elders misgaat’

https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/ian-buruma-amerika-is-geen-plek-meer-om-naar-te-vluchten-als-het-elders-misgaat~b26186c0/

Biografie

https://nl.wikipedia.org/wiki/Ian_Buruma


Timeline / what a normal US election looks like and what might happen in 2020
by Alvin Chang

1. What a normal US election looks like
2. In 2020, things might be different
3. The election chaos could move to the streets
4. The nightmare scenario: the law in unclear

https://www.theguardian.com/us-news/ng-interactive/2020/oct/16/us-presidential-election-scenarios-timeline


Madeleine Albright waarschuwde in 2018 in een boek voor de actuele gevaarlijke ontwikkelingen in de VS.
24-10-2020, 23:04 door Anoniem
Het grote nu nog beetje verborgen probleem is blijkbaar China en zijn obscure interferenties. De Biden's en vooral zoon Hunter hebben al een en ander uitgespookt met China en dat belooft niets goeds als die China lovers aan de macht komen. Ook de schokkende rol van de ICT of Big Tech lijkt nogal schokkend eenzijdig en dus ook soort verborgen verkiezingsvervalsing. FB is nog de ergste.
24-10-2020, 23:33 door Anoniem
Waar we hier wel bezorgd over mogen zijn, is:
Hoe gaat dit zich uitwerken op de algemene veiligheid van de Internet infrastructuur?.

Mijn regelmatige error-hunting geeft aan, dat er nog heel wat te verbeteren valt o.a. op websites
en op de achterliggende webservers. O.a. bij op php-gebaseerde CMS met tal van configuratie fouten.
Coderen zonder de nodige cheatsheets ernaast.
Cloudflare met steeds meer noodsprongen (verhoogde obfuscatiepatronen) in strijd met anti-anti-bot aanvallen,
Etc. etc. en er is nog veel aan best policies invoeren te doen.

Er zijn nog te veel downgrade aanvallen mogelijk, excessieve (server) info proliferatie en de geweldige druk van cybercrime door cybercriminelen en/of (hand in voet met) cyber-statelijke actoren neemt alleen maar toe.

Daarnaast ook nog de manipulatie en soms regelrechte censuur door Big Tech giganten/monopolisten samen met overheden en hun diensten (surveillance, opsluiten in algoritmische info-preferentie-bubbels, hacken en terughacken).

En de gevolgen van de groeiende dependance van de humane android (gij en ik dus) (ja, het zijn soms werkelijke verslavingspatronen, sommigen kunnen de stilte of een Internet-uitval al bijna niet meer aan en hebben behoefte aan een twaalf stappen afkick-programma van het voortdurend gegluur en gekleef aan hun schermen), dat staat los van de technologische houtje-touwtje toestand, maar speelt zeker een rol mee.

Waar beweegt het zich naar toe als alles door een nieuwe sesessie-oorlog in de VS in een stroomversnelling zou worden gebrachtt? Neemt Mainland China het Imperialistische leidstokje op termijn over. Ze kopen wel heel veel op op het moment.
Voor een voorspelling, kijk waar China op het moment flink investeert en niet alleen via Djibouti en hun Neo-Zijderoute van Peking naar Dusseldorf.

Wat de toekomst brengen moge? Ondergetekende weet het ook niet. Er tekent zich al wel iets af.

Dat het er echt veiliger op wordt middels een security-reset van Interwebz lijkt mij echter maar zeer de vraag.
Het is namelijk een profeet, die brood eet.

luntrus
24-10-2020, 23:34 door Erik van Straten
Door MathFox: Ik verwacht dat een beetje onderneming wel een risico-analyse heeft gemaakt voor wat gebeurt er als de clouddiensten die we gebruiken niet beschikbaar zijn? Dat is een gebeurtenis met een redelijke waarschijnlijkheid.
Sterker, dit gebeurt zo af en toe (eind september had Microsoft nogal wat problemen, zie bijv. https://www.zdnet.com/article/microsofts-azure-ad-authentication-outage-what-went-wrong/), maar dat duurde geen dagen of weken. Ik vrees dat veel organisaties op SLA's vertrouwen.

Door MathFox: Mijn verwachting is dat het Internet wel zal doorhinken, het is immers ontworpen om oorlogsschade te overleven.
Dat geldt voor het oorspronkelijke internet en bijbehorende diensten. Maar wat is daar ondertussen van over? Enkele grote CDN's (Akamai, CloudFlare) zijn een belangrijke rol gaan spelen. Met DoH verandert DNS van een gedistribueerd in een gecentraliseerd systeem. Versleutelde en daarom noodzakelijkerwijs geauthenticeerde verbindingen zijn steeds meer de norm waarbij enkele partijen voor een belangrijk deel de dienst uitmaken bij het verspreiden van rootcertificaten onder clients: Microsoft, Google, Apple en (klein spelertje) Mozilla. De mening van certificaatboeren in het CA/Browser Forum wordt door de OS/browserboeren steeds meer ter zijde gelegd, waardoor dat CA/B forum eerder al een wassen neus werd.

Door MathFox: En waar zullen die Amerikaanse rebellen/partizanen-groepen zich op richten? Vooral op overheidsgebouwen en "het andere deel" van de bevolking. Er zullen winkelruiten sneuvelen en winkels geplunderd worden, maar ik verwacht dat de meeste datacenters gespaard blijven. Ik men niet zeker van de overheids-datacenters.
Ik maak mij vooral zorgen om tweespalt binnen grote softwarebedrijven en meer grootschalige ontwrichting van de samenleving. Ook betwijfel ik of er -buiten defensie- (nog) "overheids-datacenters" bestaan; ik vermoed dat veel, zo niet alle, server-infra door commerciële partijen wordt gehost. Alweer 10 jaar geleden: https://www.zdnet.com/article/us-government-adopts-cloud-first-policy/.

Ook al lopen de verkiezingen met een sisser af: we worden steeds afhankelijker van enkele zeer grote Amerikaanse bedrijven. Vamiddag zat ik in m'n auto en dacht hoe bijzonder het is dat er zoveel verschillende automerken, met hun oorsprong in verschillende landen, bestaansrecht hebben en houden. Vergelijkbare concurrentie en keuzemogelijkheden zijn er nauwelijks bij ICT, en waar nog keuzes bestaan gaat het in de meeste gevallen om producten van noord Amerikaanse bodem. En we vinden deze zo onmisbaar, dat het achtereenvolgens juridisch ongeldig verklaren van Safe Harbor en Privacy Shield in de praktijk geen enkel effect op de business as usual heeft.

Wij kunnen de US wel als onze bondgenoot beschouwen, maar wat als een deel van de US burgers dat anders gaat zien of al ziet? Hoe zullen Trump-aanhangers naar Europa kijken zodra wij Biden erkennen als nieuwe president?
25-10-2020, 00:52 door Anoniem
Wij kunnen prima zonder de VS. De servers van clouddiensten bevinden zich voor 35% in Nederland.
25-10-2020, 06:58 door Anoniem
Maar je hebt toch een contract met die cloud boer? Daarmee is alles toch opgelost?

Of gaan de managers nou toch ontdekken dat 'lokaal' en 'eigen beheer' misschien toch bedrijfszekerder zijn? Nou staat je data tenslotte bij een toko waar je geen enkele invloed op hebt. Nou ja... je hebt een 'contract'.
25-10-2020, 10:53 door Anoniem
Weer een redelijk negatief sentiment jegens de VS, jammer. Trump heeft alleen maar zichtbaar gemaakt wat jaren geleden is ontstaan. Dat hij daar beter ietsje anders mee kan omgaan is duidelijk, maar weet je: hij is geen politicus en juist daarom gekozen, dat is toch wel het toppunt van democratie mag je stellen.

De VS is verder heel erg groot, er zijn genoeg plaatsen waar het goed toeven is voor wie dat wil. Alleen al mijn home state is 17 maal groter dan NL, ik bedoel maar, er is niet zoiets als 1 Amerika.

Wat afhankelijk betreft: EU heeft never nooit een serieus alternatief geboden, en een beetje startup ondervindt veel lokale tegenwerking. Denk verder dat het allegrootste probleem (in het zwartste scenario) zit in het DNS systeem. Wanneer de US off grid gaat is de rest van de wereld dat per direct ook.

Oh ja, er komt geen burgeroorlog. MSM in EU tonen helaas veel te weinig beelden van positieve ontwikkellingen die ook gaande zijn in de US. Maar ja, bewijs dat maar eens zonder weggezet te worden als fan van fakenews media.
25-10-2020, 11:40 door MathFox
Door Erik van Straten:
Door MathFox: Mijn verwachting is dat het Internet wel zal doorhinken, het is immers ontworpen om oorlogsschade te overleven.
Dat geldt voor het oorspronkelijke internet en bijbehorende diensten. Maar wat is daar ondertussen van over? Enkele grote CDN's (Akamai, CloudFlare) zijn een belangrijke rol gaan spelen. Met DoH verandert DNS van een gedistribueerd in een gecentraliseerd systeem. Versleutelde en daarom noodzakelijkerwijs geauthenticeerde verbindingen zijn steeds meer de norm waarbij enkele partijen voor een belangrijk deel de dienst uitmaken bij het verspreiden van rootcertificaten onder clients: Microsoft, Google, Apple en (klein spelertje) Mozilla. De mening van certificaatboeren in het CA/Browser Forum wordt door de OS/browserboeren steeds meer ter zijde gelegd, waardoor dat CA/B forum eerder al een wassen neus werd.
CDN's en de belangrijke cloudpartijen hebben hun hardware verspreid over de wereld staan. Een burgeroorlog in de VS kan ertoe leiden dat aan de Amerikaanse kant meer storingen optreden die minder snel verholpen worden. De Euraziatische kant van de cloud kan gewoon doordraaien.
Door Erik van Straten:
Ik maak mij vooral zorgen om tweespalt binnen grote softwarebedrijven en meer grootschalige ontwrichting van de samenleving. Ook betwijfel ik of er -buiten defensie- (nog) "overheids-datacenters" bestaan; ik vermoed dat veel, zo niet alle, server-infra door commerciële partijen wordt gehost. Alweer 10 jaar geleden: https://www.zdnet.com/article/us-government-adopts-cloud-first-policy/.
[...]
Wij kunnen de US wel als onze bondgenoot beschouwen, maar wat als een deel van de US burgers dat anders gaat zien of al ziet? Hoe zullen Trump-aanhangers naar Europa kijken zodra wij Biden erkennen als nieuwe president?
De NSA heeft een groot datacenter in Utah...
Ik maak me ook zorgen over de tweespalt in de VS. Die door personen als
Door Anoniem: Meer links hierover:
gevoed wordt. Trump heeft de tegenstellingen fors aangewakkerd en het zal nog wel een flink aantal jaren duren voordat de door hem aangerichte schade hersteld is. Maar dat is vooral een Amerikaans probleem.
Aan de andere kant van de medaille heeft de EU voldoende economische macht om een eigen koers te varen. Een paar jaar verzwakking van de Amerikaanse infrastructuur is een goede reden om een redundante infrastructuur in EUropa aan te leggen.

Door Anoniem: Wat afhankelijk betreft: EU heeft never nooit een serieus alternatief geboden, en een beetje startup ondervindt veel lokale tegenwerking. Denk verder dat het allegrootste probleem (in het zwartste scenario) zit in het DNS systeem. Wanneer de US off grid gaat is de rest van de wereld dat per direct ook.
De DNS servers blijven draaien, maar het kan lastig worden nieuwe .com (etc.) adressen te registreren. Ik zie die problemen niet bij de Europese landendomeinen.
Oh ja, er komt geen burgeroorlog. MSM in EU tonen helaas veel te weinig beelden van positieve ontwikkellingen die ook gaande zijn in de US. Maar ja, bewijs dat maar eens zonder weggezet te worden als fan van fakenews media.
De gemiddelde Amerikaan is verstandig genoeg om geen "militia-soldaat" te willen spelen. Ze weten hoe (vies) het politieke spel in hun land gespeeld wordt. Ik kan niet voorspellen hoeveel herrie er rond de verkiezingen komt, maar weet wel dat de aanhangers van fascistisch gedachtegoed zich door Trump gesteund voelen.
25-10-2020, 11:54 door [Account Verwijderd]
Door Erik van Straten: ... Zijn we voor onze ICT te afhankelijk van giganten als Microsoft, Amazon, Google, Apple en Oracle, maar ook organisaties zoals IANA en IETF? ...

Ja en dat is geen goede situatie. Er zouden meer Europese varianten van software en infrastructuur moeten komen. Zoals de Franse zoekmachine http://qwant.com.
25-10-2020, 22:30 door Anoniem
Door Anoniem: Dat zien we dan wel na de verkiezingen van begin november.
Dat de winnaar winnaar mag blijken te zijn.

Koffiedikkijken is niet onze sterkste kant bij IT.

U krijgt in ieder geval drie gratis advertenties voor de democratische presidentskandidaat
en tevens een bonus-zegeltje van de GRU, ook in te wisselen als mainland China-premie.

De hele USG IC hangt aan elkaar van relays van denkertjes die onder de duim geworden houden door iets in de meta, iets duisters. Dat is een open systeem dus wat kan er misgaan?

Ik weet wel dat de komende mensen een hoop mensen in de IC slecht zullen slapen. Midnight Hours, Burning Beds song er al over.

Dat kun je op 3 vingers neertellen.
27-10-2020, 00:13 door Anoniem
Probeer maar zelf iets onafhankelijks neer te zetten hier in Nederland of Europa... ik wens u success.

Opkopen is niet de enige methode die men gebruikt om alle vormen van concurrentie neer te slaan. Ook de EU blijft daarom aan het Oggive365 cloud infuus liggen.

Onze data is niet eens van ons. Laat je ook niks wijsmaken door het beleid van Akerboom.

Dat links-rechts controlespel van ze is in de VS al geklapt tijdens de Obama jaren. We zie het wel he met Harris 2021 (donkerbruin vermoeden) dat het allemaal geen ruk uitmaakt.

Ron
28-10-2020, 06:28 door Anoniem
Maar heb je een probleem met geobfusceerde CloudFlare anti-bot code in bijvoorbeeld combinatie met clickfunnels bijvoorbeeld, dan kan dat opeens breed gaan spelen. Iemand ontwerpt weer nieuwe anti-anti-bot code & zulke kat en muis spelletjes spelen zich al jaren af.

De boel wordt wel steeds onoverzichtelijker en laat dat nu juist de bedoeling zijn van de giga-grote partijen, die er constant voor zorgen dat het voor de globale eindgebruiker eigenlijk al helemaal geen z*k meer uitmaakt en zij de code-spaghetti via reguliere expressies en steeds wisselende algoritmen nog moeilijker uit elkaar gevorkt willen krijgen. Ergo: "Divide et Impera".

Zo wordt er een ogenschijnlijke oppostie van belangen "gespeeld" en "gerund", waar echter achter de schermen van blijkt, dat de "bovenwereld" het eigenlijk al over van alles en nog wat eens is.

Anoniem van gisteren 00:13 heeft dat duidelijk aangeduid en we moeten het bij nader beschouwen vol met hem eens zijn.

luntrus
28-10-2020, 11:38 door Anoniem
Juridisch gezien kan een Amerikaanse president het internetverkeer platleggen. Dit is geen ondenkbaar scenario, mocht er een burgeroorlog uitbreken in de VS.

De vraag is of dit reëel is. Traditioneel gezien kopen meer Republikeinen wapens dan Democraten. Gezien de Black Lives Matter-escalaties in de afgelopen periode, zal het geweld mn toenemen als Trump herkozen wordt, met als gevolg dat het andere kamp (Republikeinen) daar op zal reageren met meer geweld, enz enz. Mocht Biden winnen dan zie ik vooral kleine, extremistische groepen die acties zullen uitvoeren, ook van tevoren al, om kiezers te intimideren.

In het eerste scenario kan de situatie zo uit de hand lopen, dat het platleggen van het Amerikaanse internetverkeer een mogelijkheid is. Gezien de hoeveelheid servers die in overige gebieden in de wereld staan, levert dat niet meteen een risico voor onze Clouddiensten op, maar wel voor het onderhoud aan systemen, websites etc.

Op de langere termijn zal dit dus zeker voor problemen gaan zorgen. Maar als we in dat scenario terecht komen, dan zal Amerika ook lokaal het leger gaan inzetten, worden mensen fysiek beperkt in hun vrijheid, zullen winkels massaal sluiten, met rellen bij supermarkten tot gevolg, gaan mensen al hun geld opnemen van de bank, komt de beurs in vrije val etc etc. Dan is het niet alleen het platleggen van het internet waardoor onze services verstoord gaan worden.
29-10-2020, 11:08 door Anoniem
Van de Knack hoofdredactie:

Het meest gelezen stuk van begin deze week op de site van het invloedrijke weekblad The New Yorker [1] heeft de kop 'Wat kun je doen als Trump een coup pleegt?' Het bevat een link naar een document [2] van 55 pagina's, niet van de redactie, maar van vier Amerikaanse activisten, die haarfijn uitleggen wat elke Amerikaanse burger kan doen als de zittende president besluit om de verkiezingsuitslag van komende dinsdag naast zich neer te leggen.

https://www.knack.be/s/r/c/1658617


[1] What Can You Do If Trump Stages a Coup?
https://www.newyorker.com/news/news-desk/what-can-you-do-if-trump-stages-a-coup

[2] Hold the Line / A Guide to Defending Democracy
https://holdthelineguide.com/

Twitter @TheRedLineGuide

De gids werd samengesteld door Hardy Merriman, Ankur Asthana, Marium Navid, en Kifah Shah.
29-10-2020, 12:58 door Anoniem
Slechts dankzij de techbedrijven vergeten we dat de USA een koloniale macht is met daarnaast een bijzonder slecht karma. Hun bestaansrecht is gebaseerd op genocide van de oorspronkelijke bevolking. Kun je de huidige bevolking anno 2020 natuurlijk niet aanrekenen, maar het blijft natuurlijk staan.
Daarnaast heeft deze jonge natie (sinds 4 juli 1776) hun 'middeleeuwen-fase' nog niet doorlopen. Wil zeggen: De meeste en heftige conflicten moeten er nog plaatsvinden bij Amerikanen onderling. En als internationale waakhond tbv mensenrechten -hun grootste pr- vallen ze ook steeds vaker en harder door de mand. Om van hun eigen burgerrechten nog maar te zwijgen. Als die er al waren. De USA moet dus nog een aantal fases doorlopen...

Voor 'ons' geldt dat we eens kritischer naar onze eigen bondgenoten kijken en zien voor wat het waard is. Daar horen erg gevoelige zaken als techbedrijven bij.
Als antwoord op verdere repressie en censuur in Amerika zouden 'we' minstens moeten kijken naar onze eigen mogelijkheden mtb tech. En daarnaast het (fiscaal en fysiek) aantrekkelijker maken voor grote Amerikaanse techbedrijven om zich naar onze Europese (privacy)waarden te schikken en zich hier te vestigen. Vrij en onafhankelijk van hun steeds repressievere thuisland. Ook erg goed voor het bestendigen van onze kenniseconomie. Win-win dus.
29-10-2020, 16:32 door Anoniem
Ik ben altijd voor om datacenters te kiezen in NL ipv. in een andere jurisdictie dan weet je welke wetten van toepassing zijn en waar het staat en minder afhankelijkheid van bedrijven buiten NL (ook al gaat verkeer ook nog wel eens via Amerikaanse transit providers, meeste gaat gelukkig via Internet Exchanges in NL).
30-10-2020, 23:50 door Anoniem
In de VS staan rijen voor stembureaus én wapenwinkels in aanloop naar election night. [...] Op veel plekken is de munitie al uitverkocht, en zien wapenwinkels opmerkelijk hoge aantallen mensen die voor het eerst een wapen aanschaffen.

een observatie van Seije Slager, 30 oktober 2020

https://www.trouw.nl/buitenland/in-de-vs-staan-rijen-voor-stembureaus-en-wapenwinkels-in-aanloop-naar-election-night~b009a856/

Het is een goed idee om ook in Europa de politiekorpsen en douanes nog voor de 3de november in een enigszins verhoogde staat van paraatheid te brengen (en de kritieke ICT-infra extra goed te bewaken), gezien het risico op een vlamoverslag, een flashover -- of erger, een backdraft. Een echte brandhaard plus corona kunnen we missen als kiespijn.
08-11-2020, 20:13 door Anoniem
“If Trump loses power he’ll spend his last 90 days wrecking the United States like a malicious child with a sledgehammer in a china shop,” said Malcolm Nance, a veteran intelligence analyst and political author, speaking before the result of the election was known.

Wrecking ball: the damage Trump could do while still president until January

https://www.theguardian.com/us-news/2020/nov/08/donald-trump-lame-duck-damage-dangerous
09-11-2020, 21:31 door Anoniem
Trump heeft defence secretary Mark Esper ontslagen en vervangen door een ja-knikker.

https://www.militarytimes.com/news/your-military/2020/11/09/exclusive-esper-on-his-way-out-says-he-was-no-yes-man/
09-11-2020, 22:29 door Erik van Straten - Bijgewerkt: 09-11-2020, 22:34
Door Anoniem: Trump heeft defence secretary Mark Esper ontslagen en vervangen door een ja-knikker.

https://www.militarytimes.com/news/your-military/2020/11/09/exclusive-esper-on-his-way-out-says-he-was-no-yes-man/
Ah dat was de man die weigerde militairen in te zetten om de orde te herstellen nadat plunderaars misbruik maakten van Black-Lives-Matter demonstraties:
[...]
“The option to use active-duty forces in a law enforcement role should only be used as a matter of last resort, and only in the most urgent and dire of situations,” Esper said, strongly countering the president’s threatening message. “We are not in one of those situations now. I do not support invoking the Insurrection Act.”

The president was reportedly furious.

“I was really concerned that that continued talk about Insurrection Act was going to take us in a direction, take us into a really dark direction," Esper said. "And I wanted to make clear what I thought about the situation as secretary of defense and the role of the active-duty forces. And to kind of break the fever, if you will, because I thought that was just a moment in history where ... if somebody doesn’t stand up now and say something and kind of push the pause button, then ... it could spiral.”
[...]
Is Fauci de volgende die eruit vliegt, of Jared Kushner?

In elk geval hoop dat de meerderheid van de Republikeinse partij snel inziet dat er sprake is van een enorm kruitvat en een levensgevaarlijke gek met een brandende lucifer... Ik hoop maar dat dit allemaal met slechts een sisser afloopt.
09-11-2020, 23:11 door Anoniem
Ondertussen denkt half "Merica" dat er grootschalige fraude is gepleegd. Ja, er is gefraudeerd en bij elke verkiezing wordt er wel wat geprobeerd , soms gewoon door individuelen. Maar dat maakt het verschil niet.

Feit is gewoon dat er 2 kampen zijn die tegen elkaar zijn opgezet via het Murdoch imperium (Fox vs CNN) en de mensen gewoon geplayed zijn door de media. Brainwashing heet dat. Fox komt daar nu op terug en laat Trump vallen want de show is over.

Erger is dat meer mensen lijken te denken dat het gerechtshof het wel zal terugdraaien allemaal net zoals bij Al Gore toen. Die was ook 30 dagen president elect in 2000. Maar zo erg zeker is Biden ook niet want de komende 30 dagen zal ook hij alleen maar verzoenende woorden toespreken tot Trump op 20/11 (geloof ik) het WH fysiek moet verlaten.

Olie op het vuur was de linkse mainstream media, ook hier in Europe, die gelijk riepen "stop met tellen", "accepteer de uitslag maar". Dat is natuurlijk onwenselijk. Rusland bijv feliciteert de POTUS BIDEN nog niet want die wachten tot 20/11 omdat er achter de schermen een behoorlijk grote strijd gaande is, waarover de media niet bericht, en waar je ook op Social media niets leest omdat er actief wordt gedelete. Dit is een Orwelliaanse 1984 werkelijkheid waarin u zich nu bevindt. Het gaat niet om de politieke voorkeur maar het feit dat de media (en nu de Big tech boys) ons dicteren, inclusief Twitter die een zittende President gaat filteren omwille van disputed posts n.a.l. de in 2016 Cambridge Analytica inmenging (geen Russen, wel connecties met oud GCHQ werknemers die zich als bedrijf (CA moederbedrijf) specialiseren in "verkiezingen bepalen").

Als deze post niet door komt dan is deze site (security.nl) ook moraal falliet want ik zeg niets verkeerds.

Ik snap niet waarom de media olie op het vuur moet gooien, ook hier in Nederland. Dat is bewust mensen polariseren. Wat is het probleem om met zijn allen gewoon af te wachten. Bij voorgaande verkiezingen moesten we ook vaker dagen (of weken) wachten. Ik trek daar maar geen conclusies uit.

Wat is dit met security te maken? Alles natuurlijk. We worden gepiepield en in America is dat duidelijk ook aan de gang op een meesterlijk grote schaal. Ik ben niet pro Trump, ik constateer alleen feiten en merk dat je zelfs feiten niet altijd mag benoemen als het niet in de gewenste politieke bias voorziet. Nogmaals een verkiezing naar Orwell.

Het volk in de VS is in elk geval wakker en ze weten nu dat de President van de VS niet de machtigste man op aarde is maar het systeem erachter hem maakt of breekt. Dat wil niet zeggen dat een POTUS schade kan veroorzaken. Zie beleid Trump, of Obamacare for that matter. Of tal van beslissingen in Foreign Policy waardoor onze eigen mensen zijn gestorven, voor de ander zijn zakgeld en of coverups.

Het gaat ook om de democratie (mob rule) vs republiek (door de wet geregeerd). Dit is de grootste strijd in de VS en de democratie (mob, die gemanipuleerd kan worden) heeft gewonnen van de wet (mensen met een specialisme, procedures en eeuwen traditie).

Na een democratische republiek komt dus de democratie en na de cratie van de demos komt een technocratie.

De beslissers in de volgende ronde zijn de Big Tech giganten. Mensen als Bezos die de dienst gaan uitmaken. En als u deze uitspraak u ongemakkelijk uitkomt als moderator en dit gefilterd moet worden, doet u het maar maar weet dat u medeplichtig bent voor de gevolgen. Het vrije woord is in Nederland ook al zo goed als deaud. De democratie is daarmee dus een farce, bestuurd door duizenden ja-knikkers al dan niet betaald of gedwongen.

Meer lokaal: Die mensen die alles beter te menen weten hebben zich aan mij nooit getoond, ook is hun ideologie nooit opgedoken. Ik vind het maar een enge boel en dit kan niet goed zijn.
09-11-2020, 23:16 door Anoniem
Door Anoniem: Het grote nu nog beetje verborgen probleem is blijkbaar China en zijn obscure interferenties. De Biden's en vooral zoon Hunter hebben al een en ander uitgespookt met China en dat belooft niets goeds als die China lovers aan de macht komen. Ook de schokkende rol van de ICT of Big Tech lijkt nogal schokkend eenzijdig en dus ook soort verborgen verkiezingsvervalsing. FB is nog de ergste.

Het is een keuze uit het systeem America-Rusland vs America-China. Van Zuckerberg weten we al waar hij toe behoort.

Een president is een poppetje.

America is een democratische republiek. Een republiek dient de wet en een democratie is keuze van de meerderheid (nou ja, keuze 1x per 4 jaar) en van de "meerderheid" weten we dat deze beinvloed kunnen worden, dat is in 2016 gebeurd en nu zijn er ook signalen van maar van de andere kant.

Hoe dan ook. Het systeem is falliet. Een democratie is zo'n achterhaald idee. Socrates had er ook al een hekel aan.

Van een republiek weet je dat de wet bepalend is en mensen met specialismen zorgen voor het evenwicht. Een democratische republiek zoals America benoemd wordt is dus lekker onduidelijk en dit draagt mee aan die verwarring daar.
Alsof de mensen verschillende ideeen hebben over de staatsvorm.
10-11-2020, 02:25 door Anoniem
Af en toe zie je eens een bosbrand of een tornado met veel water .
Bij ons kunnen de server daar niet tegen maar op andere landen is dat geen probleem.
Ik denk nog altijd dat lokaal beheer nog het beste is ... maar de kennis verdwijnt en meestal door programmeurs die met generators websites maken op clouds en zo alle gegevens delen met iedereen.Zij werken zo snel en je ziet het ook dat het er meestal naar gesmeten is (jaren werk overboord gooien) voor een minderwaardig alternatief die op een korte tijd in elkaar is gekuntselt.
Mensen moeten gewoon inzien dat je gegeven van je klanten niet zomaar weggeeft van voor je nog iets verkocht hebt.
Van voor een webwinkel nog maar één object heeft aangeboden wordt de gebruiker al overstelpt met alternatieven.

Als je maar iets van beveiliging/privacy zegt ben je achterdochtig , ... of alles wat niet mooi is .
10-11-2020, 07:22 door Anoniem
Door Erik van Straten: In elk geval hoop dat de meerderheid van de Republikeinse partij snel inziet dat er sprake is van een enorm kruitvat en een levensgevaarlijke gek met een brandende lucifer... Ik hoop maar dat dit allemaal met slechts een sisser afloopt.

"Dan liever de lucht in!"
-- Jan van Speijk (1802-1831)


Het track record van Trump is niet al te best.
Faillissmenten link en rechts. Chaos en comflicten om hem heen.
En de enige die er beter van wordt is Trump zelf. (roept hij in ieder geval)

Het geld dat hij nu opbaalt/bedelt voor juridische acties, wordt voor 50% ook gebruikt om zijn schulden van de campagne af te betalen.
Noem het slim, noem het achterbaks, noem het zakkenvullen. Maar zo werkt de Trump familie. het zijn net parasieten.

Je kunt je dus gedegen afvragen wat er op 20 januari nog overeind staat in de VS.
Ongeacht hoe slim of dom het Amerikaanse volk is, Trump blijft zijn ding nog 2 maanden doen.

Waar Nederland op enigzins beschaafde toon met een ;populist als Forruijn te maken had, heeft de de helft van de VS voor Trump gekozen. (2x)
Dat zegt iets over de stemmers en over de kandidaat.


"Het beste argument tegen democratie is een vijf minuten durende gesprek met de gemiddelde kiezer."
-- Winston Churchill


Alea acta est. De teerling is geworpen.
Nu de consequenties nog.
10-11-2020, 10:04 door Anoniem
Door Anoniem: Van een republiek weet je dat de wet bepalend is en mensen met specialismen zorgen voor het evenwicht. Een democratische republiek zoals America benoemd wordt is dus lekker onduidelijk en dit draagt mee aan die verwarring daar.
Alsof de mensen verschillende ideeen hebben over de staatsvorm.

LoL. Je bewijst het zelf.

Wie stelt de wet vast in een Republiek. Wie benoemt/kiest de mensen die de wetten opstellen. Wie vertegenwoordigen ze.

Zoals jij het beschrijft ( "Van een republiek weet je dat de wet bepalend is en mensen met specialismen zorgen voor het evenwicht." ) heb je het over een technocratie.
Een stapje verder en je hebt weer horigen en adel. En dat waren pas goede tijden voor de mensheid. (Middeleeuwen iemand, kruistochten, zwarte dood, inquisitie, 100 jarige oorlog)
10-11-2020, 10:52 door Anoniem
Hier nog een report:
https://www.youtube.com/watch?v=5649FAF3_ws&feature=emb_rel_end SPECIAL REPORT: Inside Joe Biden's corruption scandal and the social media cover-up - 24 okt. 2020 – Sky News Australia
10-11-2020, 12:57 door Erik van Straten
Reken maar dat je nu in de USA veel geld kunt vangen voor lastig te weerleggen maar fake bewijs dat de Democraten hebben gefraudeerd. Trump staat met de rug tegen de muur en zal, koste wat het kost, bewijzen dat hij de presidentsverkiezingen heeft gewonnen. Zijn partijgenoten staan erbij en kijken naar deze neergaande spiraal, en zijn dus medeschuldig als dit fout gaat.

Zie https://nos.nl/collectie/13849/artikel/2355966-hoofd-afdeling-verkiezingsfraude-vs-neemt-ontslag-na-oproep-minister-barr en https://www.nu.nl/verkiezingen-vs/6089396/justitieminister-vs-geeft-toestemming-voor-onderzoek-naar-claim-over-fraude.html.
10-11-2020, 15:04 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Erik van Straten: In elk geval hoop dat de meerderheid van de Republikeinse partij snel inziet dat er sprake is van een enorm kruitvat en een levensgevaarlijke gek met een brandende lucifer... Ik hoop maar dat dit allemaal met slechts een sisser afloopt.

"Dan liever de lucht in!"
-- Jan van Speijk (1802-1831)


Het track record van Trump is niet al te best.
Faillissmenten link en rechts. Chaos en comflicten om hem heen.
En de enige die er beter van wordt is Trump zelf. (roept hij in ieder geval)

Het geld dat hij nu opbaalt/bedelt voor juridische acties, wordt voor 50% ook gebruikt om zijn schulden van de campagne af te betalen.
Noem het slim, noem het achterbaks, noem het zakkenvullen. Maar zo werkt de Trump familie. het zijn net parasieten.

Je kunt je dus gedegen afvragen wat er op 20 januari nog overeind staat in de VS.
Ongeacht hoe slim of dom het Amerikaanse volk is, Trump blijft zijn ding nog 2 maanden doen.

Waar Nederland op enigzins beschaafde toon met een ;populist als Forruijn te maken had, heeft de de helft van de VS voor Trump gekozen. (2x)
Dat zegt iets over de stemmers en over de kandidaat.


"Het beste argument tegen democratie is een vijf minuten durende gesprek met de gemiddelde kiezer."
-- Winston Churchill


Alea acta est. De teerling is geworpen.
Nu de consequenties nog.

De teerling is geworpen en wat ik me afvraag is welke invloed het heeft op al zijn bedrijven.
Wie wil er nu nog werken in zo'n bedrijf of werknemer democraat nog met de zelfde lach en gemoed zal gaan werken
De kans dat de belastingsdienst met enkele walsen over zijn bedrijven zal gaan is niet uit te sluiten denk ik zo.
10-11-2020, 15:53 door Anoniem
Door Erik van Straten: Is Fauci de volgende die eruit vliegt, of Jared Kushner?

Dat verwacht ik niet, want Dr. Fauci is nog immer populair onder de bevolking in de VS. Hij staat ook niet op de loonlijst van Trump. Kushner, z'n schoonzoon, ligt ook niet voor de hand. Eerder de topdirecties van de veiligheidsdiensten:

Esper may not be the last head to fall in the national security leadership. CNN cited an unnamed senior official that Esper feared the directors of the FBI and CIA, Christopher Wray and Gina Haspel, would be next to go.

https://www.theguardian.com/us-news/2020/nov/09/mark-esper-fired-defence-pentagon-donald-trump


Door Erik van Straten: In elk geval hoop dat de meerderheid van de Republikeinse partij snel inziet dat er sprake is van een enorm kruitvat en een levensgevaarlijke gek met een brandende lucifer...

Het demografische kruitvat:

If the ACA is struck down, protections for preexisting conditions will go with it. That could mean tens of millions of Americans could be charged higher premiums or even denied health insurance coverage altogether.

https://www.rand.org/blog/2020/11/covid-19-could-become-a-widespread-pre-existing-condition.html

Dan zitten van de 328 miljoen Amerikanen zo'n 59 miljoen (1 op de 6) zonder enige vorm van ziekenhuiszorg, en dat temidden van het hoogtepunt van pandemie. Het ergste in de VS moet dus nog komen.

Eén lichtpuntje in de duisternis is wel dat zelfs Fox News nu de meest aperte leugens van Trump zelf, maar ook van diens hooggeblondeerde press secretary Kayleigh McEnany van het tv-scherm weert. Er gloort hoop aan de horizon.
10-11-2020, 21:12 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem:
Door Erik van Straten: Is Fauci de volgende die eruit vliegt, of Jared Kushner?

Dat verwacht ik niet, want Dr. Fauci is nog immer populair onder de bevolking in de VS. Hij staat ook niet op de loonlijst van Trump. Kushner, z'n schoonzoon, ligt ook niet voor de hand. Eerder de topdirecties van de veiligheidsdiensten:

Esper may not be the last head to fall in the national security leadership. CNN cited an unnamed senior official that Esper feared the directors of the FBI and CIA, Christopher Wray and Gina Haspel, would be next to go.

https://www.theguardian.com/us-news/2020/nov/09/mark-esper-fired-defence-pentagon-donald-trump


Door Erik van Straten: In elk geval hoop dat de meerderheid van de Republikeinse partij snel inziet dat er sprake is van een enorm kruitvat en een levensgevaarlijke gek met een brandende lucifer...

Het demografische kruitvat:

If the ACA is struck down, protections for preexisting conditions will go with it. That could mean tens of millions of Americans could be charged higher premiums or even denied health insurance coverage altogether.

https://www.rand.org/blog/2020/11/covid-19-could-become-a-widespread-pre-existing-condition.html

Dan zitten van de 328 miljoen Amerikanen zo'n 59 miljoen (1 op de 6) zonder enige vorm van ziekenhuiszorg, en dat temidden van het hoogtepunt van pandemie. Het ergste in de VS moet dus nog komen.

Eén lichtpuntje in de duisternis is wel dat zelfs Fox News nu de meest aperte leugens van Trump zelf, maar ook van diens hooggeblondeerde press secretary Kayleigh McEnany van het tv-scherm weert. Er gloort hoop aan de horizon.

Misreken je niet in het boosaardige karakter van Trump. Deze loopt nu stampvoetend en briesend door het witte huis in Washington. Volgens zijn nicht Mary Trump, een psychologe, rest hem nu: "breaking stuff, and he’s going to do that with a vengeance"
Zij kent de man zo goed dat het haar 4 jaar geleden al tot de volgende uitspraak bracht: "I have been saying since 2016 that I was going to have to change my name"

Trump, een stereotiepe sociopatische man, begint pas nu écht met om zich heen schoppen. Tot en met 3 november j.l. heeft de wereld maar een tipje van de sluier van zijn misantropisch onscrupuleuse karakter gezien. Met (schoorvoetende) maar onstuitbare goedkeuring van de Senaat (GOP McConnell) kan hij alles kapotmaken dat hem een strobreed in de weg ligt of wie dat hem legt. Het is écht een gevaarlijke situatie die veel hoofdbrekens gepaard aan uiterst intellectuele diplomatie vereist:

https://www.businessinsider.com/mary-trump-president-trump-will-lash-out-during-transition-period-2020-11?international=true&r=US&IR=T
En:
https://www.theguardian.com/us-news/2020/nov/08/mary-trump-on-the-end-of-uncle-donald-all-he-has-now-is-breaking-things
10-11-2020, 22:51 door Erik van Straten - Bijgewerkt: 10-11-2020, 22:55
Door Anoniem: Eén lichtpuntje in de duisternis is wel dat zelfs Fox News nu de meest aperte leugens van Trump zelf, maar ook van diens hooggeblondeerde press secretary Kayleigh McEnany van het tv-scherm weert.
Ik vrees dat dit geen indruk maakt op de fans van Trump, integendeel. Fox News zal simpelweg veel kijkers verliezen aan kanalen (zoals Parler [1]) die wel "de waarheid" van die fans vertolken, en waar ook mensen als Steve Bannon nog wel een podium hebben ([2] en [3]). Wie weet wordt Donald wel weer vriendjes met Steve nadat hij hem in 2018 ontsloeg en zei "Steve Bannon has nothing to do with me or my Presidency. When he was fired, he not only lost his job, he lost his mind". Dat lijkt Steve echter niet te deren.

Anno nu is het, na een staatsgreep, niet meer nodig om als eerste de belangrijkste radio- en TV-zenders in handen te krijgen. Het mooie, maar tegelijkertijd griezelige, van internet is dat iedereen met iedereen kan communiceren en daarbij de reguliere, meestal objectieve en verantwoordelijke, pers kan passeren. Wat gebeurt en effectief blijkt als je een flink deel van een bevolking ervan weet te overtuigen dat die reguliere pers niet objectief is of zelfs een dievenbende vertegenwoordigt.

Pompeo: “There will be a smooth transition to a second Trump administration” ([5]). Dat is wat Trump-fans willen zien, niet een persconferentie die wordt afgebroken.

[1] https://www.telegraph.co.uk/technology/2020/11/09/trump-supporters-flock-free-speech-social-network-parler-us/
[2] https://www.nu.nl/tech/6089405/facebook-wist-paginas-van-steve-bannon-wegens-delen-van-misinformatie.html
[3] https://www.nu.nl/tech/6088654/sociale-media-grijpen-in-na-aanzetten-tot-geweld-door-steve-bannon.html
[4] https://www.theatlantic.com/politics/archive/2018/01/the-president-vs-steve-bannon/549617/
[5] https://www.breitbart.com/2020-election/2020/11/10/pompeo-there-will-be-smooth-transition-second-trump-administration/
11-11-2020, 07:08 door Anoniem
Door Erik van Straten: Anno nu is het, na een staatsgreep, niet meer nodig om als eerste de belangrijkste radio- en TV-zenders in handen te krijgen. Het mooie, maar tegelijkertijd griezelige, van internet is dat iedereen met iedereen kan communiceren en daarbij de reguliere, meestal objectieve en verantwoordelijke, pers kan passeren.

Met als gevolg dat mensen niet of veel minder meer met elkaar communiceren en dus verschillende standpunten uitwisselen en nieuwe ideeen opdoen.
In tegendeel, ze hebben zich teruggetrokken in de groepjes (communities) die hun eigen mening ventileren.
Roeptoeteren ipv communiceren. Dan is anno nu de nrom geworden.

"A house divided cannot stand"
-- A. Lincoln (June 16, 1858)

En met een twitetrende president, die zijn ongelijk niet wil toegeven, zijn aanhangers ophitst met leugens,toegang heeft tot oa. executive orders en de codes voor het atoom-arsenaal van de VS, en de commander in chief van de armed forces is (en zich spiegelt aan dictators), dan mag je je echt wel zorgen maken.
In ieder geval tot 20 januari 2021. Mogelijk langer.

A coup d'état in the making.
Live on (reality) TV.
11-11-2020, 08:36 door Bitje-scheef
Ik vrees dat dit geen indruk maakt op de fans van Trump, integendeel. Fox News zal simpelweg veel kijkers verliezen aan kanalen (zoals Parler [1]) die wel "de waarheid" van die fans vertolken, en waar ook mensen als Steve Bannon nog wel een podium hebben ([2] en [3]). Wie weet wordt Donald wel weer vriendjes met Steve nadat hij hem in 2018 ontsloeg en zei "Steve Bannon has nothing to do with me or my Presidency. When he was fired, he not only lost his job, he lost his mind". Dat lijkt Steve echter niet te deren.

De meeste aanhangers slikken alles als zoete koek. Ze hebben geen alternatief vindt een deel, de anderen zien een soort 'anti-politieke messias'. De polarisering doet de rest. Trump heeft 2 standen en dat zijn ON en OFF.

Hij heeft veel goede mensen (in hun vakgebied) er uitgegooid omdat ze een genuanceerde mening hadden, Trump houdt van ja-knikkers. Nuance is in zijn ogen kennelijk onkunde of onvermogen.

Democraten zijn voor veel Amerikanen de communistische partij, dus ook al komen er goede ideeën van de democraten ze zijn per definitie fout. En de plunderingen en betogingen zijn natuurlijk gelinkt aan de democraten door Trump.

Wat ook speelt is dat als Trump zijn presidentschap verliest en nogal wat zakelijke problemen op hem af komen.
Deutsche Bank wil inmiddels van hem af, waar hij veel geld geleend heeft. De nodige "grab the pussy" rechtzaken.
Belastingontduiking komt inmiddels aan de orde. Wellicht genoeg redenen om te vechten als een leeuw om maar president te blijven en deze problemen te ontlopen.
11-11-2020, 09:37 door Anoniem
Volgens een recent onderzoek uitgevoerd door Politico.com gelooft 70% van de geënquêteerde Republikeinen niet dat de presidentsverkiezingen "vrij en eerlijk" waren, ook al hebben meerdere nieuwskanalen, waaronder ook Fox News, de overwinning voor Joe Biden uitgeroepen -- terwijl er geen snipper bewijs is voor fraude. Als dat klopt, dan is beweren dat de situatie in de VS licht momenteel ontvlambaar is een understatement. De sfeer is dan beter brisant te noemen.

https://www.politico.com/news/2020/11/09/republicans-free-fair-elections-435488
11-11-2020, 10:53 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem:
Door Erik van Straten: Anno nu is het, na een staatsgreep, niet meer nodig om als eerste de belangrijkste radio- en TV-zenders in handen te krijgen. Het mooie, maar tegelijkertijd griezelige, van internet is dat iedereen met iedereen kan communiceren en daarbij de reguliere, meestal objectieve en verantwoordelijke, pers kan passeren.

Met als gevolg dat mensen niet of veel minder meer met elkaar communiceren en dus verschillende standpunten uitwisselen en nieuwe ideeen opdoen.
In tegendeel, ze hebben zich teruggetrokken in de groepjes (communities) die hun eigen mening ventileren.
Roeptoeteren ipv communiceren. Dan is anno nu de nrom geworden.

"A house divided cannot stand"
-- A. Lincoln (June 16, 1858)

En met een twitetrende president, die zijn ongelijk niet wil toegeven, zijn aanhangers ophitst met leugens,toegang heeft tot oa. executive orders en de codes voor het atoom-arsenaal van de VS, en de commander in chief van de armed forces is (en zich spiegelt aan dictators), dan mag je je echt wel zorgen maken.
In ieder geval tot 20 januari 2021. Mogelijk langer.

Trek die termijn maar op tot en met 2023. Tot en met dat jaar is McConell, een ware representant van the Grand Old Party, 100% loyaal aan Trump en de republikeinse ideaal, de leidende stem in de Senaat.

Met Trump in een tweede termijn gaat hij helemaal los in zijn misantropie en laatdunkendheid t.o.v. iedereen (mensen zijn per definitie bij voorbaat al 'losers' in zijn visie) en staat de US een rampscenario te wachten, kort samengevat met zijn uitgangspunt: iedereen is expendable; niemand is meer waard dan ik, Donald Trump.

Maar ook met Biden als president gaat de US een heel moeilijke tijd tegemoet. Wat Trump in 4 jaar tijd heeft kapot gemaakt, of op de helling gezet, bijvoorbeeld the affordable Care Act, en/of genegeerd aan te pakken (Corona Crisis, US gaat gestaag door naar 1 miljoen slachtoffers), krijg je in eenzelfde tijdsbestek niet gerepareerd.
11-11-2020, 11:21 door Anoniem
Door Piet Slagwerker: Maar ook met Biden als president gaat de US een heel moeilijke tijd tegemoet. Wat Trump in 4 jaar tijd heeft kapot gemaakt, of op de helling gezet, bijvoorbeeld the affordable Care Act, en/of genegeerd aan te pakken (Corona Crisis, US gaat gestaag door naar 1 miljoen slachtoffers), krijg je in eenzelfde tijdsbestek niet gerepareerd.

Zeker niet als hij met een Republikeins senaat te maken zou hebben. Maar dat weten we pas in Januari.

Heerlijk een onberkenbare en onbetrouwbare superpower, met een immense staatsschuld.
Als de VS ooit bankroet verklaars wordt of omvalt, dan heb je de poppen aan het dansen.
Dit is niet alleen maar een feestje van de Amerikanen. Heel de wereld heeft hier last van.(maar geen invloed)


sracasme on

Tijd dat de VN of NATO actie onderneemt,
- Blauwhelmen in de VS om nu een goede machtsoverdracht te regelen
- en waarnemers om toekomstige verkiezingen te begeleiden. De Amerikanen vertrouwen elkaar niet meer.

sarcasme off
11-11-2020, 12:48 door Anoniem
Door Erik van Straten: Waarschijnlijk ben ik aan de late kant met deze vraag: wat zou het meest zwarte scenario voor de beschikbaarheid van internet, Amerikaanse clouddiensten (services en onze informatie) en bijv. GPS kunnen zijn?

Ruim voorafgaand aan de afgelopen Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn er door een illuster gezelschap bij het zogeheten Transition Integrity Project (TIP) reeksen van war games uitgevoerd, militaire simulaties op basis van scenario's. Met betrekking tot het (dis)functioneren van het betalingsverkeer en het internet was dit de conclusie:

Participants noted that additional presidential powers subject to misuse include the ability to the freeze assets of individuals and groups the president determines to be a threat, and his ability to restrict internet communications in the name of national security.

https://en.wikipedia.org/wiki/Transition_Integrity_Project

Over het bij een eventuele burgeroorlog wel of niet kunnen blijven functioneren van het GPS-systeem, of bijvoorbeeld crusiale organisaties zoals de IANA en IEFT.org, staat helaas niets specifieks in het volledige TIP rapport [PDF]. De vraag is dus in wiens loondienst, onder wiens veto, de directies van die organisaties staan.

„Het Trump-team werd gespeeld door Republikeinse partijleden, en best wel hoge: oud-stafchefs, oud-Congresleden, oud-kabinetsleden. Bij de Democraten bestond het Biden-team uit dezelfde soort figuren. En dan waren er nog mensen die de gerechtshoven, het Congres en de media speelden.”

door Merijn de Waal

https://www.nrc.nl/nieuws/2020/10/30/vs-staan-voor-een-ongekende-stresstest-van-hun-democratie-a4018063
11-11-2020, 14:06 door Anoniem
Ik zou maar vast mandarijn chinees gaan leren.
Amazon levert het wel en nog wel vanuit hun Hong Kong depot.
Treinen rijden van Peking naar Düsseldorf v.v.

Desnoods neemt men een jaartje of twee ingecalculeerd verlies en is de rest van de concurrentie verdwenen.

Elk groot historisch imperium verdween na zo'n 260 jaar van het toneel,
waarom zou dat met het Anglo-Amerikaans imperium anders moeten gaan?

De zon gaat immer in het oosten op en in het westen onder, toch?

#sockpuppet
11-11-2020, 14:45 door _R0N_
De stichters van de VS ebben rekening gehouden met Trump in de Second Amendment.

“A well regulated Militia, being necessary to the security of a free State, the right of the people to keep and bear Arms, shall not be infringed.”

De bevolking heeft het recht om een onwettige regering af te zetten, met geweld indien nodig.
11-11-2020, 18:37 door Anoniem
Door _R0N_: De stichters van de VS ebben rekening gehouden met Trump in de Second Amendment.

“A well regulated Militia, being necessary to the security of a free State, the right of the people to keep and bear Arms, shall not be infringed.”

De bevolking heeft het recht om een onwettige regering af te zetten, met geweld indien nodig.

Dat kan ook door Trump gebruikt worden om te voorkomen dat Biden aantreed.
En de MAGA-aanhangers lijken me iets bloeddorstiger.

Op naar Amerikaanse Burgeroorlog II
12-11-2020, 10:24 door Anoniem
TikTok heeft dus volgens de berichten zomaar het softwarebedrijf Oracle ingepalmd op z'n Chinees, het lijkt wel een provocatie. Zo zie je maar, een Trump lijkt ergens toch wel voor nodig en nuttig.
Het wordt hoe langer hoe duidelijker dat deze verkiezingen grandioos 'rigged' of gearrangeerd en kunstmatig opgetuigd werden. En ze werken daar nog met 'ballots' (soort verkiezingsdozen) en dat lijkt zeer fraudegevoelig https://www.hln.be/buitenland/het-abc-van-de-amerikaanse-presidentsverkiezingen-hiermee-ben-je-helemaal-mee-in-de-titanenstrijd-tussen-trump-en-biden~a322fd55/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.startpage.com%2F
Zie ook:
https://www.youtube.com/watch?v=CauOMg0XGKQ
Gas pipeline explodes in Oklahoma; 350,000 dead voters registered; TikTok’s Oracle bid faces hurdles
https://www.youtube.com/watch?v=l4h4rDm2UIU&feature=emb_rel_end
Judge: PA's shutdown unconstitutional; K. Harris' ties to China; Trump meets CA gov. amid wildfires.
Die bosbranden als in Californië komen vooral door slecht bosbeheer en soms ook maffioos gedoe, bovendien laten ze nu liefst alles verwilderen en dat wordt dan heel brandbaar natuurlijk. De native Indianen staken eigenlijk ook al hun prairies in brand om zo bosvorming te vermijden. Ze hadden die kuddes bisons enz. echt nodig, die waren immers ook hun levende voorraad van vlees.
PA=Pennsylvania
12-11-2020, 14:29 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 12-11-2020, 14:30
Door Anoniem: TikTok heeft dus volgens de berichten zomaar het softwarebedrijf Oracle ingepalmd op z'n Chinees, het lijkt wel een provocatie. Zo zie je maar, een Trump lijkt ergens toch wel voor nodig en nuttig.
Het wordt hoe langer hoe duidelijker dat deze verkiezingen grandioos 'rigged' of gearrangeerd en kunstmatig opgetuigd werden.

Hoe langer hoe meer duidelijk...
en:
volgens de berichten op TikTok...

Zijn het niet 'de berichten' op twetter-titter-tetter-Twitter of Whats-App of willekeurig welke apes-man app dan ook, moet het wel volgens de berichten op TikTok waar zijn, of niet?

Wat hoe langer hoe meer wel duidelijk wordt is dat o.a. jij een knieval maakt voor polarisering, of erger.

Voor je opnieuw met 'belangwekkend' nieuws van TikTok komt, dit:

https://nos.nl/artikel/2356280-bellingcat-nederlandse-mh17-blogger-wordt-aangestuurd-vanuit-rusland.html
12-11-2020, 15:56 door Anoniem
Door _R0N_: De stichters van de VS ebben rekening gehouden met Trump in de Second Amendment.

“A well regulated Militia, being necessary to the security of a free State, the right of the people to keep and bear Arms, shall not be infringed.”

De bevolking heeft het recht om een onwettige regering af te zetten, met geweld indien nodig.
Sla niet over dat "well regulated" er niet zomaar staat. Zoals ik het heb begrepen gaat dit over de machtsverhoudingen tussen de federatie en afzonderlijke staten, en was het bedoeld om staten zonodig door het vormen van milities zich te kunnen laten weren tegen het federale leger, mocht er een federale regering komen die niet meer de belangen van het volk dient.

Deze basis wordt beschreven in "Federalist no. 46", geschreven door James Madison in 1788[1]. Daarin staat dat de overheden van zowel de staat als de federatie namens het volk opereren, en in het laatste stuk van de tekst gaat het in op de genoemde situatie. Het recht om wapens te dragen dient om het vormen van dergelijke milities door de regeringen van de staten mogelijk te maken.

Wel is het zo dat in 2008 de Supreme Court daar in een omstreden uitspraak[2] de interpretatie aan gegeven heeft dat het 2e amendement wapenbezit toestaat los van dergelijke milities, met bijvoorbeeld zelfverdediging in je eigen huis eigen huis als legitiem gebruik van die wapens. De interpretatie dat het volk op eigen houtje in opstand mag komen tegen een regering die zijn belangen niet behartigt is weer een andere interpretatie. Die strookt wel met het uitgangspunt dat een regering er namens het volk moet zitten maar volgt niet uit de tekst van het 2e amendement. Ze hebben niet met elke denkbare situatie rekening gehouden.

[1] https://guides.loc.gov/federalist-papers/text-41-50#s-lg-box-wrapper-25493411
[2] https://en.wikipedia.org/wiki/District_of_Columbia_v._Heller
12-11-2020, 16:20 door Anoniem
Door Anoniem: TikTok heeft dus volgens de berichten zomaar het softwarebedrijf Oracle ingepalmd op z'n Chinees, het lijkt wel een provocatie.

Het wordt hoe langer hoe duidelijker dat deze verkiezingen grandioos 'rigged' of gearrangeerd en kunstmatig opgetuigd werden. En ze werken daar nog met 'ballots' (soort verkiezingsdozen) en dat lijkt zeer fraudegevoelig

Gas pipeline explodes in Oklahoma; 350,000 dead voters registered

Judge: PA's shutdown unconstitutional;

K. Harris' ties to China;

Trump meets CA gov. amid wildfires.
Die bosbranden als in Californië komen vooral door slecht bosbeheer en soms ook maffioos gedoe, bovendien laten ze nu liefst alles verwilderen en dat wordt dan heel brandbaar natuurlijk.

Nu nog echte bronnen gebruiken ipv Tik Tok, eigen aanames, en YouTube.
Dit is nu de manier waarop mensen verdwalen in complot-theorien.

Als China, de maffia of de democratische partij in staat waren tot zo een grootschale fraude als Trump roep-toetert, dan:
1. is de democratische partij niet zo stumpert als Trump tot nu toe altijd beweerde. (en verdienen ze de overwinning daarom al)
2. had de democratische partij wel beter gescoored in alle verkiezingen die er gehouden zijn op 3 november. Mn in het Senaat. Zonder meerderheid in het Senaat kan Biden nog niets.
3. is de eerste vraag: hoeveel mensen zouden er bij betrokken moeten zijn om dit allemaal te realiseren (heel veel), en hoe groot is de kans dat zo'n grote groep mensen allemaal hun mond kunnen houden of geen vergissingen maken en bewijs achterlaten? En waarom heeft Trump nog geen bewijzen gevonden en aan de rechters overgedragen? (Bv Als er 350.000 doden gestemd zouden hebben, dan is dat bewijs en had Trump dit allang aan een rechter voorgelegd. Dat is NIET gebeurd.)

Uitdaging: Probeer eens zelf na te denken. Bij elk complot is de eerste vraag: Waarom is dit niet geloofwaardig.
Gebruik daarvoor Occam's razor. De simpelste redenatie met zo min mogelijk complexiteit is meestal de waarheid.
06-01-2021, 21:43 door Erik van Straten
Met de huidige ondemocratische ontwikkelingen in de USA ben ik benieuwd welke maatregelen we in Europa hebben genomen om onze ICT fatsoenlijk draaiend te houden als het verder escaleert in dat sterk verdeelde land.
06-01-2021, 21:53 door Anoniem
United States of Anarchy - how dramatic

https://en.wikipedia.org/wiki/Anarchy

Anarchy is the state of a society being freely constituted without authorities or a governing body. It may also refer to a society or group of people that entirely rejects a set hierarchy.
07-01-2021, 09:08 door Bitje-scheef
Door Erik van Straten: Met de huidige ondemocratische ontwikkelingen in de USA ben ik benieuwd welke maatregelen we in Europa hebben genomen om onze ICT fatsoenlijk draaiend te houden als het verder escaleert in dat sterk verdeelde land.

Grote aanpassingen kosten tijd. Ook hierin meer dan 4 jaar. Trump is tot aan de verkiezingen redelijk voorspelbaar gebleken. Maar de kat in het nauw maakt rare sprongen.

Veel datacenters staan in de EU, met al langere tijd de optie om data op EU servers te bewaren/houden (contractueel).

Zodoende ook de EU rechten en plichten.

Ik ben niet bang dat de stekker er ineens uitgaat, die kans is verwaarloosbaar.
07-01-2021, 14:08 door Anoniem
Het is heel moeilijk op het moment om de situatie goed in beeld te krijgen met alle rogue elementen van het moment.
Steeds wordt er gewezen naar Rusland, maar de rol van het Rijk uit het Midden blijft grotendeels buiten beeld.

Patriotten worden beschuldigd van het bestormen van het Capitool, terwijl echter Antifa-elementen in beeld komen.
Trump zit geisoleerd in het Witte Huis en heeft kennelijk ook geen grip meer op de situatie.

Wie hoort bij de "Swamp" en wie niet? Daar waar de zaak overal top-down corrupt is.
Aan welke kant staat de nieuwe Big Tech leiding? Is this the end-game?

CDC rolt een script uit geredigeerd via de Hopkins Uni. We gaan nog jaren van BBB tegenoet (build back better).

Het geld is al verdwenen sinds 2001 en gebruikt voor allerlei black operations.
2008 wordt nog eens dunnetjes overgedaan.

Geen leuke toekomst voor jongeren hier en in de U.S. of Anarchy (dank vorige poster)
(en met opzet veroorzaakt door the Forces that Be, een soort The Borg Technocratie).

We gaan rare tijden tegemoet met ons allen,

#sockpuppet
07-01-2021, 15:23 door Bitje-scheef
Patriotten worden beschuldigd van het bestormen van het Capitool, terwijl echter Antifa-elementen in beeld komen.
Trump zit geisoleerd in het Witte Huis en heeft kennelijk ook geen grip meer op de situatie.

Dan heb je niet goed gekeken/geluisterd schat ik zo in.

Antifa (extreem links) en de Trump-monkeys zijn geen beste maatjes. Het waren juist Trump-monkeys en QAnon (Extreem rechts) aanhangers die samen het capitool bestormden. Alleen al duidelijk te zien aan de Buffaloman (Qanon-sjamaan) en een flink aantal met QAnon truien aan. Bij de aanwezigheid van beide groepen zijn ook pijpbommen en molotov-cocktails gevonden bij het schoonvegen.

Daarnaast heef Trump duidelijk geroepen dat ze moesten marcheren naar het Capitool om zijn "verkiezingswinst" te claimen en in bedekte termen aangegeven dat hij deze groepen steunt in hun acties. Al maanden lang roept Trump over gestolen verkiezingen en hitst groepen mensen op.

Hmmmm in hoeverre is Trump dan onschuldig en heeft geen grip ?
07-01-2021, 15:52 door Anoniem
Door Anoniem: Steeds wordt er gewezen naar Rusland, maar de rol van het Rijk uit het Midden blijft grotendeels buiten beeld.

Ik heb nog geen overtuigend bewijs gezien dat Putins regime of de Chinese communisten hierbij betrokken zouden zijn. Bij gebrek aan bewijs zou het even goed een inside job kunnen zijn geweest, bijvoorbeeld van handlangers van Trump, in een poging om controle te verkrijgen over het militair-industrieel complex in aanvang van de bestorming van het Capitool en hun poging tot een coup d'état. Een andere mogelijkheid zou de zware georganiseerde misdaad kunnen zijn, illegale wapenhandelaren en drugsbaronnen, die tot hun verbazing succesvoller bleken te zijn dan ze vooraf hoopten.

Patriotten worden beschuldigd van het bestormen van het Capitool, terwijl echter Antifa-elementen in beeld komen.

Was de extreem-linkse beweging Antifa betrokken? Dat is niet waarschijnlijk. Het was de fanatieke aanhang van Trump.

"Op sociale media circuleren ook geruchten dat er Antifa-betogers onder de indringers zouden zijn geweest, maar dat klopt niet. De foto's die daarbij worden getoond zijn juist van een rechts-extremist en de "QAnon-sjamaan". Een tattoo op de hand van een man die het Capitool binnenviel zou de communistische hamer en sikkel zijn, maar is in werkelijkheid een symbool uit de videogame-reeks Dishonored."

https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2363416-wie-zijn-de-bestormers-van-het-capitool.html
07-01-2021, 16:18 door Anoniem
Zoek het ware verhaal maar eens op in een land waar alle digitale info wordt gefilterd en eventueel gecensureerd.
Het verhaal via MSM en het verhaal via bijvoorbeeld banned video is net iets anders gespinned en geframed.

De Buffalo soldier zou ook bij andere gelegenheden gespot zijn. In welk kamp de facebook baas en de Google leiding zitten met hun main stream nieuws, die alle hun onwelgevallige geluiden van factchecker tags voorzien is nu al wel bekend.

Selectief en een bepaalde kant op manipuleren, net als bij frauduleuze wetenschap op grond van giga-geldelijke belangen.

Kan waar zijn dat Antifa niet ontregelend moest optreden en niet gesteund werd door Washington-Dem-officials in dit geval en het een spontane acties was van een gekrenkte populistische kiezersaanhang van de nog zittende president.
Maakt van USA een tanend imperium en kruitvat met alle burgers met wapens.

Ik vind het steeds moeilijker worden om de juiste informatie aan het Internet te kunnen ontlokken. En wie niet?
Rare tijden waar we ons in bevinden.

luntrus
07-01-2021, 18:35 door Anoniem
Door Anoniem: Patriotten worden beschuldigd van het bestormen van het Capitool, terwijl echter Antifa-elementen in beeld komen.

Nope.

The facial recognition company XRVision analytics says a viral right-wing Washington Times story, claiming it identified antifa members among the mob that stormed the Capitol on Wednesday, is completely false.

https://www.buzzfeednews.com/article/craigsilverman/facial-recognition-antifa-washington-times-false
08-01-2021, 01:03 door Anoniem
Trump verbannen van alle door Big Tech gecontroleerde sociale media, facebook, shopify etc.
Verbannen van facebook - voor onbepaalde duur.
In een vroeger perspectief was dat onmogelijk geweest.
Hij is nog steeds staatshoofd. Impeachment is er nog niet.

Je kon niet eens wijlen president De Gaulle beledigen.

In wat voor wereld komen we in te leven, deep fake rules.
The globalists are coming for us the human kind.

Straks wordt je kijkgedrag afgemeten aan een soort van sociaal punten systeem.
Ben je niet braaf genoeg, hou je geen punten meer over en mag je niets meer.

#sockpuppet
08-01-2021, 20:48 door Anoniem
De Democratische voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi, heeft met de hoogste militair in de VS gesproken over voorzorgsmaatregelen tegen president Donald Trump. Die moeten voorkomen dat Trump vijandelijkheden begint of een nucleaire aanval inzet in de kleine twee weken dat hij nog aan de macht is.

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/~bb599baf/

Pas na hevige druk van zijn stafchef en enkele familieleden riep hij de Capitool bestormers op om naar huis te gaan.
08-01-2021, 22:44 door Anoniem
Vanuit Italie zijn de Amerikaanse verkiezingen via een satelliet aangepast naar een server in Frankfurt

https://headlines360.news/2021/01/08/votes-switched-throughout-us-presidential-race/

https://robscholtemuseum.nl/cesare-sacchetti-italygate-is-the-italian-government-directly-involved-in-the-us-election-fraud-against-trump-nc-renegade-david-degerolamo-italygate-1-2/


En dat niet alleen in de Swing States, maar ook nog in andere Staten.

Nu kan Trump zijn Executive Order uit 2018 inschakelen.
09-01-2021, 04:40 door Anoniem
Mijn verontschuldiging indien abuis, maar ik kan in deze hele ICT 'risico' analyse b.v. het woordje Upload-Filter nergens vinden. Ligt dat aan mij ?

Groetjes,
LaFolie
09-01-2021, 21:38 door Anoniem
Er wordt veel te veel woorden aan die man Trump verspilt. HIj is het niet waard.
09-01-2021, 23:44 door Anoniem
Dat buitenlandse cloud opslag heb ik nooit een goed idee gevonden.

Ondertussen veranderen steeds meer IT bedrijven hier in cloud aanbieders met servers elsewhere.
10-01-2021, 10:53 door Erik van Straten
Door Anoniem: Er wordt veel te veel woorden aan die man Trump verspilt. HIj is het niet waard.
Het probleem is niet Trump, maar dat (niet alleen in de Verdeelde Staten) populisten worden gekozen als leiders en vervolgens hun kiezers geven wat zij willen: verdeel en heers.

Dat dit in landen als Turkije en Hongarije gebeurt betekent nauwelijks een ICT risico. Echter alle techgiganten zitten in de VS (brievenbussen en rekencentra in de EU buiten beschouwing latend, maar de touwtjes -waaraan getrokken wordt- leiden vermoedelijk allemaal naar de VS). Met het uit de app-stores verwijderen van Parler, en belangrijker, het stoppen van de hosting daarvan door AWS [1], toont een aantal van de techgiganten hun spierballen.

[1] https://nos.nl/artikel/2363749-ook-apple-haalt-parler-uit-store-amazon-zegt-webhosting-op.html

Zolang de EU en specifiek Nederland goede vriendjes blijft met wie er feitelijk de baas is bij giganten als Microsoft, Amazon, Google, Apple en Oracle, en binnen die bedrijven geen anarchie ontstaat, zal het misschien allemaal wel loslopen zodra het serieus uit de hand loopt in de VS. Maar wat als dit wel tot anarchie leidt in die bedrijven, en er bijv. helemaal geen security patches meer ontwikkeld worden [*] voor bekendgemaakte kwetsbaarheden? Hoeveel procent van de Nederlandse organisaties gebruikt bijv. Microsoft 365 en wat is de consequentie als medewerkers niet meer in kunnen loggen, bijv. nadat de Nederlandse regering partij gekozen heeft voor één van de bevolkingsgroepen? Of als specifieke organisaties in Nederland zo'n keuze maken (mogelijk daartoe gedwongen worden)? Bovendien hebben we met het SolarWinds debakel gezien dat er allerlei ketenafhankelijkheden bestaan waar ruziënde partijen misbruik van zouden kunnen maken.

[*] Voorbeeld: als er nu een RCE kwetsbaarheid in de Parler app zou worden gepubliceerd krijgen gebruikers daar mogellijk geen automatische update meer voor.

Cloud-infrastructuur is een dynamisch gebeuren. Als daar handjes wegvallen gaan er dingen in de soep lopen. Ik vermoed dat we ons hier enorm afhankelijk van hebben laten maken. Aan onze data op een schijf in een rekencentrum in Groningen hebben we niks als we bijv. niet in kunnen loggen omdat we ons systeembeheer hebben uitbesteed aan een Amerikaans bedrijf.
10-01-2021, 14:38 door Anoniem
De bestormers van het Capitol zijn inmiddels als ze op beeld stonden tenminste allemaal ontslagen.
Waarom gebeurde dat niet met protesterenden van BLM?

Waarom geldt er geen gelijke monikken gelijke kappen, hier?
Een beetje een land met twee maten om mee te meten, net als overal trouwens.
De ene partij kan niets doen, de ander komt overal mee weg.

Je kan niet iedereen wegzetten als dombo's en orthodoxen en dan zelf niet onder vuur komen te liggen.
En terecht ook. Onverdraagzaamheid schept verdere onverdraagzaamheid.

Hoe onderdruk je een deel in een totaal gespleten wereld en wie hebben die verdeeldheid op hun geweten?

Europese Cloud en Nederland als provincie van een nieuw globaal Techno-rijk. Niet zo'n goed idee tenslotte?
Laat de matrix maar te loor gaan en start het niet opnieuw op of doe daar pogingen toe met je Build Back Better.
Help slechtheid naar de gloria.

Laat aan gnostici en Albigenzen het laatste woord zijn - ergo weg met het rijk van een valse techno-g*d.

Joris Goedbloed
10-01-2021, 15:58 door Anoniem
Door Anoniem: Vanuit Italie zijn de Amerikaanse verkiezingen via een satelliet aangepast naar een server in Frankfurt

https://robscholtemuseum.nl/cesare-sacchetti-italygate-is-the-italian-government-directly-involved-in-the-us-election-fraud-against-trump-nc-renegade-david-degerolamo-italygate-1-2/


En dat niet alleen in de Swing States, maar ook nog in andere Staten.

Nu kan Trump zijn Executive Order uit 2018 inschakelen.

Wel toevallig dat er nu een Blackout is in Vatican City en ook in Pakistan.
https://headlines360.news/2021/01/10/vatican-blackout-rome-roads-blocked/
10-01-2021, 19:49 door Anoniem
Door Anoniem: De bestormers van het Capitol zijn inmiddels als ze op beeld stonden tenminste allemaal ontslagen. Waarom gebeurde dat niet met protesterenden van BLM?

De activisten van de grote BLM demonstratie in Washington DC bleven geweldsloos en drongen niet door tot in het Capitool, dit in tegenstelling tot de door Trump opgezweepte, agressieve meute die dat op de afgelopen 6de januari wel presteerde. Ik kan mij voorstellen dat dat laatste gegegeven voor Amerikaanse werkgevers een uitgelezen kans is om van hun overtollige werknemers, en potentiële juridische liabilities, af te komen.
11-01-2021, 07:07 door Anoniem
Aangezien president Trump steeds herhaalt dat hij de komende presidentsverkiezingen alleen kan verliezen als er gefraudeerd wordt, en veel te veel VS-burgers met wapens rondlopen (vooral de meer fanatieke aanhangers van Trump), vind ik het onverstandig om er blindelings vanuit te gaan dat Trump zal winnen of dat zijn aanhangers, zonder slag of stoot, zijn verlies zullen accepteren.

Er zit een egocentrische narcist met het gedrag van een peuter in het Witte Huis, met de mogelijkheid om de hele wereld op te blazen met kernwapens.
Maak je daar maar druk over. Valt de IT uit. Dan moetn we maar zonder doen, totdat de wereld zich hersteld heeft.


De gewapende meute kan niemand beheersen. Ook Trump of zijn ja-knikkers niet. Dat zag je 6 januari jl wel.

Trump is net een klein kind dat met een stok tegen een wespennest slaat en met zijn voet tegen mierenhopen aan trapt.
Als die wespen en mieren eenmaal aggressief worden (wapens, guillotine, strop) vallen ze iedereen aan. Uiteindelijk ook Trump.
En de Republiekijkse ja-knikkers roepen ondertussen maar dat die peuter zo'n lief en braaf kindje is. Tot ze zelf ook aangevallen worden....
En dan is het te laat.

Niemand die nog enige kennis heeft van de Franse revolutie?
https://nl.wikipedia.org/wiki/Terreur_(Franse_Revolutie)

De revolutie eet altijd haar eigen kinderen en aanstichters op.
11-01-2021, 11:11 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem:
Aangezien president Trump steeds herhaalt dat hij de komende presidentsverkiezingen alleen kan verliezen als er gefraudeerd wordt, en veel te veel VS-burgers met wapens rondlopen (vooral de meer fanatieke aanhangers van Trump), vind ik het onverstandig om er blindelings vanuit te gaan dat Trump zal winnen of dat zijn aanhangers, zonder slag of stoot, zijn verlies zullen accepteren.

Er zit een egocentrische narcist met het gedrag van een peuter in het Witte Huis, met de mogelijkheid om de hele wereld op te blazen met kernwapens.

In het eerste heb je gelijk meer het tweede is volgens oudgediend ex-hoofd van de gezamelijke Amerkaanse strijdkrachten, de hoogste militaire functionaris in de VS (Chairman of the Joint Chiefs of Staff) Colin Powel onmogelijk:
Citaat: "they'll never be able to get near it"* waarmee hij (Powell) doelt op gebruik van nucleaire wapens.

https://www.youtube.com/watch?v=T-senoBaqyE

*03:03 min.
11-01-2021, 11:26 door Anoniem
Door Khonsu:
Door Anoniem: Er zit een egocentrische narcist met het gedrag van een peuter in het Witte Huis, met de mogelijkheid om de hele wereld op te blazen met kernwapens.

In het eerste heb je gelijk meer het tweede is volgens oudgediend ex-hoofd van de gezamelijke Amerkaanse strijdkrachten, de hoogste militaire functionaris in de VS (Chairman of the Joint Chiefs of Staff) Colin Powel onmogelijk:

Die peuter is "the commander in chief".
Als hij opdracht geeft, kan dat bevel geweigerd worden.
Maar dan ontslaat hij die generaal en stelt een andere aan die hem wel gehoorzaamd. Die invloed/macht heeft hij.
Hij heeft zich nu al omringd met veel ja-knikkers.

Pelosi had (donderdag?) contact met een generaal van de centrale staf over de kernwapens, en die die verzekerde haar dat zo'n bevel van de president geweigerd zou worden. Ik vraag me dus wel af hoeveel onslagen er moeten vallen voordat een officier zegt: "Ja natuurlijk, meneer de president". Je hebt maar 1 ja-knikker of fanaat nodig.

The proof is in the pudding. (laten we de stelling testen)
12-01-2021, 10:16 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 12-01-2021, 10:18
Door Anoniem:
Door Khonsu:
Door Anoniem: Er zit een egocentrische narcist met het gedrag van een peuter in het Witte Huis, met de mogelijkheid om de hele wereld op te blazen met kernwapens.

In het eerste heb je gelijk meer het tweede is volgens oudgediend ex-hoofd van de gezamelijke Amerkaanse strijdkrachten, de hoogste militaire functionaris in de VS (Chairman of the Joint Chiefs of Staff) Colin Powel onmogelijk:

Die peuter is "the commander in chief".
Als hij opdracht geeft, kan dat bevel geweigerd worden.
Maar dan ontslaat hij die generaal en stelt een andere aan die hem wel gehoorzaamd. Die invloed/macht heeft hij.
Hij heeft zich nu al omringd met veel ja-knikkers.

Pelosi had (donderdag?) contact met een generaal van de centrale staf over de kernwapens, en die die verzekerde haar dat zo'n bevel van de president geweigerd zou worden. Ik vraag me dus wel af hoeveel onslagen er moeten vallen voordat een officier zegt: "Ja natuurlijk, meneer de president". Je hebt maar 1 ja-knikker of fanaat nodig.

The proof is in the pudding. (laten we de stelling testen)

Dat is een mening.
Powell als voormalig, nogmaals: hoofd van alle Amerikaanse strijdkrachten, Chairman of the joint chief of staff, hij was dus niet een ondergeschikte generaal over een segment van de Amerikaanse strijdkrachten, spreekt vanuit een aan hem bekend protocol m.b.t. inzet van nucleaire wapens.
Als deze man zegt dat in dit geval het risico van roekeloos gebruik van het Amerikaanse nucleaire arsenaal niet mogelijk is want: ...'they (Trump en zijn regering) will never be able to get near it', Is dat realiteit en zie ik af van verder speculeren. Er is al genoeg ruis en onrust.
14-01-2021, 11:46 door Anoniem
Op het ogenblik radiostilte. Gelijkgeschakeld Main Stream Big IT controleert all Interwebz. Grote wegloop van Trump-aanhangers bij Twitter, Facebook e.d. Demonisatie en wellicht vervolging van alles wat oppositie is. Hoe gaat dit aflopen?

Herhalen zich op het Amerikaanse continent op iets andere wijze de jaren 30-40 van de vorige eeuw van het Derde Rijk.
De fascisten van de toekomst zullen anti-fscisten genoemd worden, zei Churchill en hoe krijgt deze staatsman weer gelijk. Aanval op de individuele mens volop aan de gang.

#sockpuppet
14-01-2021, 15:05 door Anoniem
Door Anoniem: Op het ogenblik radiostilte. Gelijkgeschakeld Main Stream Big IT controleert all Interwebz. Grote wegloop van Trump-aanhangers bij Twitter, Facebook e.d. Demonisatie en wellicht vervolging van alles wat oppositie is. Hoe gaat dit aflopen?

Herhalen zich op het Amerikaanse continent op iets andere wijze de jaren 30-40 van de vorige eeuw van het Derde Rijk.
De fascisten van de toekomst zullen anti-fscisten genoemd worden, zei Churchill en hoe krijgt deze staatsman weer gelijk. Aanval op de individuele mens volop aan de gang.

#sockpuppet

Volgens de republikeinen (bij de Impeachment vannacht) had Trump niets gedaan, waren het overgrote deel van de betogers (die het capitool bestromd hebben) lieve jongetjes en meisjes die zich van geen kwaad bewust waren (terwijl ze mensen in elkaar gesloegen en Pense wilden ophangen).

En was alles opgezet door Antifa.

Als alles door Antifa opgezet zou zijn dan:
- zijn Qanon aanhangers poppetjes die gemanipuleerd worden door Antifa.
- zijn de proud boys achtige groeperingen geinfiltreerd door antifa en kunnen ze elkaar niet meer vertrouwen (want daar zitten dan "verraders" en manipulatoren tussen) => Wie suggereerde dat ze daar naar toe moesten gaan. Dat is de antifa infiltrant
- zijn sprekers bij de protestactie vooraf aan de bestroming ook poppetjes van antifa (gezien de gedane uitspraken, en het effect op de menigte) => wie heeft ze allemaal bij elkaar geroepen op die dag. Ook dat is een antifa infiltrant.

Antifa = extreem links (lijkt op communisme? voor Amerikanen)
Als Trump naar de muziek van de communisten danst, dan is hij dus een poppetje van Poetin. (wat weer zijn geheime contacten met Rusland verklaart. Golden showers!).


Wat is paranoia toch heerlijk. :-):-):-):-):-)
(zolang je er niet in verdrinkt, en de werkelijkheid nog kan terug vinden)


En nu weer over naar de waan van de dag. Ik heb nog werk te doen.
14-01-2021, 16:38 door Anoniem
Als Trump naar de muziek van de communisten danst,
En uit welk land mogen die communisten dan komen, voor mij zijn de lijders in Rusland, China, Noord Korea niets
meer dan dictators. En wat denk je van Turkije, en zo zijn er best nog wel landen waar een dictator aan de macht is.
En Trump heeft hier veel eigenschappen voor.

https://www.mareonline.nl/achtergrond/zo-word-je-dictator/

https://decorrespondent.nl/5904/zo-herken-je-een-dictator-en-dat-is-moeilijker-dan-je-denkt/986905909440-b4d727ee
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.