image

Overheid heeft plannen voor CoronaTester-app met testcertificaat

woensdag 25 november 2020, 16:57 door Redactie, 17 reacties

Het ministerie van Volksgezondheid heeft plannen voor het ontwikkelen van een CoronaTester-app waarmee gebruikers mogelijk ook kunnen aantonen dat ze negatief op corona zijn getest. Dat laat het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (KIVI) in een blogposting weten. De Coronatester-app moet gaan helpen als de testcapaciteit straks wordt opgevoerd en zou op dezelfde manier moeten worden ontwikkeld als de CoronaMelder-app.

Het ministerie van Volksgezondheid is volgens het KIVI op zoek naar bedrijfsteams die willen meehelpen om de CoronaTester-app snel te ontwikkelen. "De app heeft als doel om een eenvoudige en snelle toegang tot de diverse soorten testen (sneltest, ademtest, PCR test, etc.) te verzorgen, afspraken te maken en de uitslagen beschikbaar te maken. Ook moet de App ondersteuning bieden bij thuistesten", aldus de uitleg van het instituut.

Ook wordt er nagedacht over de mogelijkheid om een negatief testresultaat aan de app toe te voegen. "Je krijgt dan een certificaat op je telefoon om die uitslag aan te tonen", zo laat het KIVI verder weten. Op deze manier zouden de wachttijden voor testen en uitslagen moeten worden teruggebracht.

Voor de ontwikkeling van de Coronatester-app wordt er gezocht Android- en iOS-ontwikkelaars, een scrum master, product owner, testers en designers. Het KIVI hoopt dat bedrijven hun personeel kosteloos aan het project willen laten werken. "Om een snelle start mogelijk te maken en aanbestedingsprocedures te vermijden zou het mooi zijn als bedrijven deze ontwikkeling willen ondersteunen door teams of individuele medewerkers ongeveer twee maanden kosteloos beschikbaar willen stellen."

De oproep om aan de ontwikkeling van CoronaTester mee te doen werd onder andere door de secretaris-generaal van het ministerie van Volksgezondheid via Twitter gedeeld. Het zou de derde corona-app van de overheid worden, na CoronaMelder en GGD Contact.

Reacties (17)
25-11-2020, 17:29 door Anoniem
Toen ik binnen moest blijven om besmetting te voorkomen deed ik niks, want het was voor mijn eigen bestwil.
Toen ik een mondkapje moest dragen in het openbaar vervoer deed ik niks, want het was voor mijn eigen bestwil.
Toen ik een keer de regels overtrad kreeg ik een boete, want het was voor mijn eigen bestwil.
Toen ik verplicht overal een mondkapje moest dragen deed ik niks, want het was voor mijn eigen bestwil.
Toen ik een app moest installeren om een normaal leven te hebben deed ik niks, want het was voor mijn eigen bestwil.
Toen ik een vaccine moest nemen om een normaal leven te hebben deed ik niks, want het was voor mijn eigen bestwil.
Toen ik wakker werd in een nachtmerrie kon ik er echter niet op komen hoe ik hier nou ooit ben gekomen.
25-11-2020, 17:50 door Anoniem
Controlestaat, here we come. Heeft iemand anders dit ook in de gaten?

*-=< The Preacher >=-*
25-11-2020, 17:50 door Anoniem
Zou als die app wordt uitebreid ook de test in andere Eu landen geldig zijn als je deze zo zou kunnen overhandigen?,en je moet er heen naar een desbetreffend land?, dat je dan kan aantonen dat je negatief getest bent?.
Ik wil graag naar Duitsland naar mijn broertje en gezin met kerst,ik weet dat ik dan een test moet doen,deze moet dan minstens 48 uur geldig zijn,en moet negatief zijn. Dit omdat ik er dan langer dan 24 uur wil zijn.
Misschien dat ik ook even met oud en nieuw langs kom daar,dan moet ik denk ik nog een keer getest worden in de week na kerst wanneer ik weer hier ben.
Zo hoef ik dan geen 10 dagen in Quarantaine,en kan ik gewoon door blijven werken.
Ik doe essentieel werk,dus tussen kerst en oud en nieuw moet ik altijd werken.
25-11-2020, 17:51 door Anoniem
Ik zeg niks. Defensie kijkt mee :)
25-11-2020, 17:57 door Anoniem
Het KIVI hoopt dat bedrijven hun personeel kosteloos aan het project willen laten werken
Ik berust mij in de gedachte dat deze app sowieso niet van de grond gaat komen.
25-11-2020, 17:58 door Anoniem
Ik ben elke keer weer blij met de beslissing van een aantal jaren terug om niet met een smartfoon rond te gaan lopen. Elke keer weer!
25-11-2020, 18:15 door botbot - Bijgewerkt: 25-11-2020, 18:17
mmm dus geen ster op je revers, maar een ster in je blauschein ehhh app. Ok. Alles voor een gezondere, sterkere samenleving toch? Sluiten we ook nog even mensen buiten bepaalde gebieden straks, als ze geen ster in hun app hebben, "verboden voor mensen zonder ster in hun app", of "slegs foor sterhouders" in je winkelraam/vliegticket-loket.
25-11-2020, 18:18 door Anoniem
anno 2022

Een jaar of 2 geleden ging ik naar een restaurant en daar werd me toen gevraagt om een certificaat te laten zien dat ik geen Covid-19 had. Toen ik dat niet kon mocht ik niet eens komen eten maar wat erger was ik mocht ook de supermarkt niet meer binnen of de apotheek.
25-11-2020, 20:09 door slave476
Misschien gaat het deze richting op, een initiatief van het WEF en de WHO; https://thecommonsproject.org/
25-11-2020, 23:18 door [Account Verwijderd]
"Om een snelle start mogelijk te maken en aanbestedingsprocedures te vermijden zou het mooi zijn als bedrijven deze ontwikkeling willen ondersteunen door teams of individuele medewerkers ongeveer twee maanden kosteloos beschikbaar willen stellen."

Hmmm. Misschien stel ik wel gratis wat resources ter beschikking hiervoor. A noble and just cause, enz.
25-11-2020, 23:43 door Anoniem
Ik spreek nog steeds mensen die er vanuit gaan dat de overheid is te vertrouwen en dat ze vast geen kwade bedoelingen hebben.

Tja, hoe naïef kun je eigenlijk zijn?
26-11-2020, 07:34 door spatieman
en dan in januari 2021, een nieuws bericht, alle gele stof is opgekocht wordt om een gele ster armband te mand..
26-11-2020, 10:13 door Anoniem
Door Anoniem: Toen ik binnen moest blijven om besmetting te voorkomen deed ik niks, want het was voor mijn eigen bestwil.
Toen ik een mondkapje moest dragen in het openbaar vervoer deed ik niks, want het was voor mijn eigen bestwil.
Toen ik een keer de regels overtrad kreeg ik een boete, want het was voor mijn eigen bestwil.
Toen ik verplicht overal een mondkapje moest dragen deed ik niks, want het was voor mijn eigen bestwil.
Toen ik een app moest installeren om een normaal leven te hebben deed ik niks, want het was voor mijn eigen bestwil.
Toen ik een vaccine moest nemen om een normaal leven te hebben deed ik niks, want het was voor mijn eigen bestwil.
Toen ik wakker werd in een nachtmerrie kon ik er echter niet op komen hoe ik hier nou ooit ben gekomen.

Door botbot: mmm dus geen ster op je revers, maar een ster in je blauschein ehhh app. Ok. Alles voor een gezondere, sterkere samenleving toch? Sluiten we ook nog even mensen buiten bepaalde gebieden straks, als ze geen ster in hun app hebben, "verboden voor mensen zonder ster in hun app", of "slegs foor sterhouders" in je winkelraam/vliegticket-loket.

Zelden zie ik op websites een Godwin sneller langskomen dan hier. Critisch nadenken is uiteraard logisch, maar een app vergelijken met de jodenvervolging door Nazi Duitsland is in mijn ogen toch lichtelijk bizar.
26-11-2020, 10:28 door Anoniem
Ik begon eigenlijk net te wennen (en te accepteren) dat de huidige corona-melder app misschien toch wel gewoon goed was (zowel technisch als functioneel).

Helaas moet ik toegeven dat ik me nu toch echt ga afvragen welke kant dit opgaat...
Is één app niet voldoende (waarvan de data notabene binnenkort al gedeeld gaat worden met het buitenland).

Wat te doen.. App aanhouden en bijdrage leveren aan de samenleving of als statement toch maar eraf gooien, ik vrees dat het statement niet zal aankomen want het merendeel van de bevolking leest dit forum niet...

Waarom kunnen we er niet gewoon vanuit gaan dat als de vaccinatieronde is geweest dat we straks weer grotendeels van Corona af zijn en dat deze apps dan niet meer nodig zijn....

Ergens krijg ik helaas toch het gevoel dat er meer belangen spelen dan puur de gezondheid van de bevolking...
Vooral het idee dat er nu "legaal" een proeftuin gebouwd kan worden omdat we in een "oorlogssituatie" zitten beangstigd me behoorlijk.

Onze regering zou zich HEEL goed moeten beseffen dat dit ZEER nadelig is voor het vertrouwen in de politiek.

Sorry, ik ben echt heel naïef geweest ja...
26-11-2020, 10:58 door Anoniem
Door Anoniem: Ik spreek nog steeds mensen die er vanuit gaan dat de overheid is te vertrouwen en dat ze vast geen kwade bedoelingen hebben.

Tja, hoe naïef kun je eigenlijk zijn?
Je moet ergens je lijn qua vertrouwen trekken. Zo is vertrouwen dat de overheid over het algemeen goede bedoelingen heeft geen verkeerde, maar uiteraard wel critisch blijven op de uitvoering. Vertrouw je niemand, dan kan je jezelf net zo goed opknopen, dat is geen leven.
26-11-2020, 19:57 door MrMerlin
Zie hier de function creep die aan het ontstaan is.

Toen wij in mei over de corona-app spraken, stond het volgende in de product definitie



Wat doet de app niet?

De app onthoudt niet of de eigenaar van de telefoon positief getest is of een blootstellingsmelding heeft ontvangen. De app kan dus niet als COVID-paspoort gebruikt worden.


Dit is door het team ook zodanig opgepakt en de huidige app is geen paspoort. Top.

Maar ja, dan maak je toch een tweede app die dat wel gaat doen....

Volgens mij is en was dit niet de bedoeling.
02-12-2020, 10:01 door Anoniem
Waar moet je bang voor zijn als een, zoals ik, een bejaardentelefoon heb waar GEEN apps op kunnen? Ook geen internet, niets. Misschien een ver verplichting om een smartphone te kopen? NEVER! Ik vraag me af hoe de wereld er over 10 jaar uitziet. Alle fossielen buiten werking [lees oudere mesnen], dan is Covid al zo goed de wereld uit, laat dat maar aan Vattenfall over en dat binnen een generatie. Maar zijn wij er nu voor die zelfvoldane mensen die momenteel aan het roer staat of zijn zij er voor ons. Zo gauw de verkiezingen er zijn, deze lui op non-actief zetten en goed kijken waar je nog op kunt stemmen. Als dat tenminste nog mag zonder test-app....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.