image

Overheid verstuurt op 7 december landelijk controlebericht NL-Alert

woensdag 2 december 2020, 15:23 door Redactie, 0 reacties

De overheid zendt op maandag 7 december het tweede en laatste NL-Alert controlebericht van dit jaar uit. Burgers worden gewaarschuwd dat het controlebericht luid kan binnenkomen bij gebruik van koptelefoon of oordopjes. Twee keer per jaar wordt er een bericht verstuurd waarmee burgers kunnen controleren of hun telefoon goed staat ingesteld voor NL-Alert. Ook kunnen burgers op deze manier ervaren hoe het is om een NL-Alert te ontvangen.

NL-Alert wordt steeds vaker ingezet bij noodsituaties. Zo werden vorig jaar 174 NL-Alerts uitgezonden, terwijl dit er in 2013 nog 33 waren. De eerste NL-Alert werd op 14 december uitgezonden, bij een brand in het Groningse Tolbert. Sindsdien zijn er ruim 899 NL-Alerts uitgezonden bij ongeveer 450 incidenten. In een NL-Alert staat informatie over een noodsituatie en wat er kan worden gedaan. Het maakt gebruik van cell broadcast, een techniek om tekstberichten via de zendmasten van alle providers uit te zenden.

Volgens de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) is het vorige controlebericht dat op 8 juni 2020 is verzonden door negentig procent van de Nederlanders van twaalf jaar en ouder op de mobiele telefoon ontvangen. Naast telefoons is NL-Alert ook steeds meer te zien op digitale reclameschermen en digitale reisinformatieschermen in het openbaar vervoer.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.