image

Taakstraf voor postbode wegens identiteitsfraude en oplichting

donderdag 3 december 2020, 17:31 door Redactie, 7 reacties

Een 20-jarige voormalige postbode uit Rotterdam is wegens identiteitsfraude en oplichting veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden. De man gebruikte de adresgegevens van tientallen personen om voor duizenden euro's aan kleding te bestellen. Ook verkocht hij online voetbal -en concertkaartjes zonder die te leveren.

Voor het verzamelen van de adresgegevens maakte de postbode foto's van poststukken en belbordjes van woningen. Vervolgens maakte hij met deze gegevens bij een niet nader genoemde internetwinkel accounts aan en bestelde voor duizenden euro's aan kleding. Daarbij koos hij voor de optie achteraf betalen en liet de bestellingen bij afhaalpunten afleveren.

De personen van wie de gegevens werden gebruikt wisten van niets, totdat ze weken later de aanmaningen ontvingen. Op deze manier maakte de verdachte zeker 36 slachtoffers. De verdachte kwam vorig jaar al in beeld tijdens een onderzoek naar oplichting met voetbalkaartjes en zat daarvoor enige tijd vast. Na zijn vrijlating ging hij onverstoord verder, aldus het onderzoeksteam van de politie.

De verdachte, die inmiddels geen postbode meer is, liet weten dat hij weinig geld had en mee wilden doen met zijn vrienden die dure kleding droegen, zo meldt het AD. De man bestelde iets met een vals account en toen dat werkte deed hij het vaker. Het OM had een gevangenisstraf van anderhalf jaar geëist en beraadt zich over hoger beroep.

Reacties (7)
03-12-2020, 18:11 door Anoniem
Een postbode van 20 jaar oud. Dat kan toch niet.

Zal wel een postbezorger of een pakketbezorger zijn geweest.
03-12-2020, 18:38 door Anoniem
Tientallen mensen opgelicht, voor duizenden euro's, al eerder in beeld wegens oplichting, en hoelang moet hij de bak in: geen dag! Geweldig, onze Nederlandse strafrechters...
03-12-2020, 20:00 door Anoniem
240 uur?
Klinkt alsof deze onverlaat een hoop mensen voor een veelvoud aan uren tot last is geweest. Mogelijk staan er nu vlaggetjes bij hun namen waardoor ze meer moeite ervaren om financiële transacties te beklinken.
Alleen taakstraffen zijn niet geschikt voor zaken waar voorbedachte rade speelt.
03-12-2020, 21:20 door Anoniem
Door Anoniem: Een postbode van 20 jaar oud. Dat kan toch niet.

Zal wel een postbezorger of een pakketbezorger zijn geweest.

Er zijn postbodes van 16 jaar oud. Echte post dus, geen pakjes of huis aan huis.
03-12-2020, 22:35 door Anoniem
Postbode of postbezorger?

Want postbodes hebben we voor zover ik begrijp al jaren niet meer.
04-12-2020, 12:36 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Een postbode van 20 jaar oud. Dat kan toch niet.

Zal wel een postbezorger of een pakketbezorger zijn geweest.

Er zijn postbodes van 16 jaar oud. Echte post dus, geen pakjes of huis aan huis.

Knap hoor want er zijn geen vacatures voor te vinden bij Postnl voor postbodes, wel voor honderden postbezorgers.

Postbodes hebben een eed afgelegd om ook aangetekende stukken te mogen bestellen. Dit is overgegaan naar de pakketdienst. Er zijn nog maar een paar postbodes op leeftijd maar dat was al enkele jaren geleden.
06-12-2020, 14:57 door Anoniem
Door Anoniem: Een postbode van 20 jaar oud. Dat kan toch niet.

Zal wel een postbezorger of een pakketbezorger zijn geweest.

Je bedoelt: De postbode bestaat al 20 jaar niet meer, toch?

Waar ik al helemaal geen begrip voor heb is de strafmaat (nou ja 'strafmaat') 240 uur dagbesteding ofwel 3 weken nieuwe sociale contacten, terwijl jongeren van dezelfde leeftijd thuis moeten vereenzamen vanwege coronamaatregelen.

Mijn broek zakt tot op mijn enkels... ja, dit vonnis is om op te kakken. Het is geen wonder dat het begrip voor de zg. rechtstaat opnieuw een knauw krijgt en bijgevolg de bevolking zich met toenemend rasse schreden afwendt van politiek en democratie.
Is het zó breed?
ja het is zo breed, mits je de grijze massa in je kop de vrije teugels laat om lange termijn nadenken toe te laten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.