image

Verdachte achter ddos-aanval op Dyn uit 2016 bekent schuld

donderdag 10 december 2020, 09:41 door Redactie, 1 reacties

Een Amerikaanse man heeft bekend verantwoordelijk te zijn geweest voor de ddos-aanval op dns-provider Dyn in 2016, waardoor onder andere Sony, Twitter, Amazon, PayPal, Tumblr, Netflix, Spotify, GitHub, Soundcloud en andere websites slecht of niet meer toegankelijk waren.

De websites maakten gebruik van de dns-diensten van Dyn. Het bedrijf kon de aanval niet aan, waardoor ook klanten werden gedupeerd. De verdachte bekende dat hij samen met een aantal handlangers een variant van het Mirai-botnet opzette voor het uitvoeren van ddos-aanvallen. Mirai, en de variant die de verdachte ontwikkelde, infecteerden slecht beveiligde Internet of Things-apparaten.

De besmette apparaten werden vervolgens onderdeel van een botnet en gebruikt voor ddos-aanvallen. Op 21 oktober 2016 werd het IoT--botnet van de verdachte ingezet voor een aanval op het Sony PlayStation Network. De aanval raakte een dns-server van Dyn, wat ook gevolgen had voor andere websites die hiervan gebruikmaakten. Volgens Sony veroorzaakte de uitval een schade van 2,7 miljoen dollar. Ook de andere getroffen websites zouden inkomsten zijn misgelopen.

Precies een maand na de ddos-aanval werd Dyn door Oracle overgenomen. De rechter zal op 7 januari volgend jaar vonnis wijzen, zo meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Reacties (1)
10-12-2020, 21:26 door Anoniem
De enige reden om dit te outsourcen, is dat dit soort klanten zelf niet een 'adequate' dns infrastructuur kunnen/willen realiseren. Ik denk ook wel dat Dyn aktief geacquireerd heeft met dit argument, en dan falen ze zelf op dit punt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.