image

Online fotobewerker Fotor lekt data van 13 miljoen gebruikers

vrijdag 11 december 2020, 15:50 door Redactie, 1 reacties

Online fotobewerkingstool Fotor heeft door een onbeveiligde database die voor iedereen op internet toegankelijk was de gegevens van 13 miljoen gebruikers gelekt. De onderzoeker die het datalek ontdekte en vervolgens bij de ontwikkelaar rapporteerde kreeg voor zijn melding een kortingscode ter waarde van veertig dollar.

Fotor biedt een online programma voor het bewerken van foto's. Het claimt 350 miljoen gebruikers wereldwijd te hebben. Een database van Fotor met 123 miljoen records werd ontdekt door onderzoeker Jeremiah Fowler. Het bleek om de gegevens van 13 miljoen gebruikers te gaan, waaronder namen, e-mailadressen en geolocatie. Tevens werden er ip-adressen, poorten en andere interne gegevens van Fotor zal aangetroffen.

Fowler waarschuwde Fotor en kreeg een antwoord terug waarin hem een kortingscode werd aangeboden om een jaar lang van de betaalde dienst van het platform gebruik te kunnen maken. "Dit is de eerste keer dat iemand als reactie op mijn datalekmelding een abonnement voor een dienst aanbiedt die net allerlei interne bedrijfsinformatie en gebruikersgegevens heeft gelekt", aldus de onderzoeker. De database is inmiddels beveiligd.

Reacties (1)
12-12-2020, 10:01 door Anoniem
Ik vond een mok of t-shirt al schraal maar dit is ook een sterk staaltje. Je verdient waarschijnlijk nog meer door de data te verkopen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.