image

Mozilla lanceert laatste Firefox-versie die Flash Player ondersteunt

dinsdag 15 december 2020, 17:35 door Redactie, 2 reacties

Mozilla heeft vandaag met Firefox 84 de allerlaatste Firefox-versie gelanceerd die Adobe Flash Player ondersteunt. De volgende versie van de browser zal geen support meer voor Flash bieden. Volgens cijfers van Mozilla heeft op dit moment 35 procent van de Firefox-gebruikers Flash Player geïnstalleerd.

Vorige week bracht Adobe al de allerlaatste update uit voor Flash Player. Over drie weken op 31 december 2020 wordt de ondersteuning van de software volledig stopgezet. Vanaf 12 januari volgend jaar zal Adobe het afspelen van Flash-content in Flash Player blokkeren. Alle browserontwikkelaars hebben aangegeven dat ze vanaf volgende maand de ondersteuning van Flash Player zullen stoppen. Mozilla doet dit met Firefox 85, die gepland staat voor 26 januari.

Met Firefox 84 worden ook veertien kwetsbaarheden in de browser verholpen. Eén van deze beveiligingslekken is als kritiek aangemerkt en kan een aanvaller in het ergste geval volledige controle over het systeem geven, waarbij alleen het bezoeken van een gecompromitteerde of kwaadaardige website of het te zien krijgen van een besmette advertentie voldoende is. Updaten naar Firefox 84 kan via de automatische updatefunctie en Mozilla.org.

Reacties (2)
17-12-2020, 12:26 door Anoniem
Mozilla heeft vandaag met Firefox 84 de allerlaatste Firefox-versie gelanceerd die Adobe Flash Player ondersteunt

Firefox ESR versies zouden het voorlopig nog wel ondersteunen:
Flash will be disabled by default for most users in 2019, and only users running the Firefox Extended Support Release (ESR) will be able to continue using Flash through[!!!) the final end-of-life at the end of 2020.
[https://blog.mozilla.org/futurereleases/2017/07/25/firefox-roadmap-flash-end-life/]
18-12-2020, 10:24 door Briolet
Er zitten wel bugs in met betrekking tot het printen. Het begon al bij de vorige update van een paar week geleden. Toen zat er plots 30 seconden wachttijd in tussen het geven van de printopdracht vanuit het dialoog en het starten met printen. Tot die tijd was het altijd onmiddellijk.

Mijn hoop was dat ze deze bug weer verwijderd hadden. Het tegendeel is waar. Nu zit er daar boven op een extra 30 seconden wachttijd tussen het selecteren van de printopdracht uit het menu en het tonen van het printdialoog.

Onwerkbaar. We moeten de verzendlabels altijd online aanmaken bij postnl als pdf en uitprinten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.