image

Geur- en smaakfabrikant Symrise legt productie stil na malware-aanval

maandag 21 december 2020, 11:54 door Redactie, 1 reacties

De Duitse geur- en smaakfabrikant Symrise heeft de productie stilgelegd na een aanval met malware. Dat meldt de Duitse krant Handelsblatt. Details over de aanval en het soort malware zijn niet gegeven, maar het gaat zeer waarschijnlijk om ransomware. Volgens een woordvoerder is er sprake van afpersing. Wat de aanvallers precies hebben geëist is onbekend.

"Om de gevolgen te beoordelen en verdere gevolgen te voorkomen heeft het bedrijf alle essentiële systemen uitgeschakeld", aldus een woordvoerder. De groep achter de Clop-ransomware, die eerder ook de Universiteit van Maastricht wist te infecteren en succesvol af te persen, heeft de aanval opgeëist.

Via de eigen website maakt de groep melding van de aanval en heeft ook scans van paspoorten, e-mails van medewerkers, vertrouwelijke auditrapporten en bonusafspraken gepubliceerd die bij Symrise zouden zijn buitgemaakt. De geur- en smaakfabrikant heeft nog niet laten weten dat er ook gegevens bij de aanval zijn gestolen. Symrise had vorig jaar een omzet van 3,4 miljard euro en telt meer dan tienduizend medewerkers.

Reacties (1)
23-12-2020, 12:37 door walmare
[Verwijderd door moderator]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.