image

Facebook gaat beveiligingssleutels voor mobiele app ondersteunen

woensdag 23 december 2020, 11:55 door Redactie, 1 reacties

Gebruikers van Facebook kunnen vanaf volgend jaar via een fysieke beveiligingssleutel op de mobiele app van het socialmedianetwerk inloggen. Het gebruik van een beveiligingssleutel is op dit moment al mogelijk voor computergebruikers. De support zal echter ook voor de mobiele app worden toegevoegd.

Gebruikers kunnen straks van verschillende aanbieders een beveiligingssleutel aanschaffen en die bij Facebook registreren. Daarnaast zou Facebook overwegen om fysieke beveiligingssleutels aan bekendheden uit te delen, als extra bescherming voor hun accounts. Dat melden Axios en persbureau Reuters.

Verder zal Facebook Protect, waarbij accounts worden gemonitord op aanvallen en tweefactorauthenticatie moeten inschakelen, worden uitgebreid naar meer gebruikers. Op dit moment is Facebook Protect alleen toegankelijk voor politici, overheidsdiensten en politieke partijen in de Verenigde Staten. Straks kunnen ook journalisten, mensenrechtenactivisten en bekendheden er gebruik van maken.

Reacties (1)
27-12-2020, 13:04 door Anoniem
Eerlijk gezegd wil ik niet dat sociale media mijn hardwaresleutels mogen gebruiken. Sociale media zijn per definitie uit op het oogsten van uw gedrag - dus geef hen die sleutels (u2f, fido...) of biometrische kenmenken nooit in handen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.