image

Overheid start meldpunt voor fouten in overheidsregistraties

maandag 4 januari 2021, 10:42 door Redactie, 7 reacties

De Rijksoverheid is een meldpunt gestart waar burgers, bedrijven en overheidsorganisaties fouten in de registratiesystemen van de overheid kunnen melden. Het Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties (MFO) is onderdeel van de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG), dat weer onder het ministerie van Binnenlandse Zaken valt.

Het MFO moet burgers helpen bij het vinden van de juiste overheidsorganisatie voor het corrigeren van onjuiste gegevens. Wanneer burgers er niet uitkomen zal het Meldpunt helpen om de fout en de problemen die daardoor zijn ontstaan op te lossen. Ook biedt het MFO ondersteuning wanneer blijkt dat gegevens wel kloppen, maar bijvoorbeeld door onjuiste interpretatie voor onbedoelde gevolgen zorgen.

Wanneer burgers vanwege verkeerde gegevens in de registratie aanmaningen en boetes krijgen zal het MFO waar mogelijk deze gevolgen proberen te stoppen totdat er een oplossing is gevonden. "Het MFO werkt samen met álle betrokken overheidsorganisaties, net zo lang tot jouw gegevens weer kloppen", zo stelt het Meldpunt, dat ook ondersteuning en advies aan overheidsorganisaties biedt. Het melden van verkeerde gegevens kan worden gedaan via een formulier.

Image

Reacties (7)
04-01-2021, 10:49 door Anoniem
Mooi initiatief. Is dit vergelijkbaar met de Kafka brigade?
04-01-2021, 11:03 door Anoniem
Eerste melding: https://www.security.nl/posting/684393/Priv%C3%A9gegevens+miljoenen+oud+UWV-klanten+toegankelijk+voor+ambtenaren

TheYOSH
04-01-2021, 11:22 door Anoniem
Dus ik moet eerst op zoek naar fouten om ze dan te gaan corrigeren.
Eh... Is het niet de taak van diezelfde overheid om de boel op orde te hebben? Dus ik begrijp dat ik hun werk moet gaan doen... Leuk initiatief. Ofzo.
04-01-2021, 12:05 door Anoniem
Door Anoniem: Dus ik moet eerst op zoek naar fouten om ze dan te gaan corrigeren.
Eh... Is het niet de taak van diezelfde overheid om de boel op orde te hebben? Dus ik begrijp dat ik hun werk moet gaan doen... Leuk initiatief. Ofzo.

Wees blij dat er in ieder geval een initiatief is. Beter een vangnet, dan ge-etter later.
04-01-2021, 12:28 door Anoniem
Terugmelden voor burgers, dat we dat niet eerder hebben geregeld is toch vreemd.
04-01-2021, 14:57 door Anoniem
Noem me gerust cynisch; maar dit klinkt mij in de oren als dat de overheid graag enkel 100 procent correcte gegevens over hun onderdanen heeft.
05-01-2021, 08:40 door Anoniem
Weer een domeinnaam erbij helaas.

Waarom zet de overheid niet alles onder “overheid.nl” zodat het makkelijk herkenbaar is als overheid?

Rvig.overheid.nl of overheid.nl/rvig was prima geweest toch?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.