image

Politie pakt verdachten op voor kapen van WhatsApp-accounts

vrijdag 8 januari 2021, 14:37 door Redactie, 0 reacties

De politie heeft afgelopen dinsdag drie verdachten opgepakt op verdenking van het kapen van WhatsApp-accounts en het plegen van WhatsAppfraude. Het gaat om twee mannen van 17 en 18 jaar oud en een 57-jarige vrouw, allen uit Den Haag. Volgens de politie wisten de verdachten de verificatiecodes voor WhatsApp-accounts van slachtoffers te ontfutselen. Via deze codes kregen de verdachten de accounts van hun slachtoffers in handen.

Vervolgens werden vanaf de gekaapte WhatsApp-accounts berichten naar contacten verstuurd waarin om geld werd gevraagd. Volgens de politie wisten de verdachten op deze manier duizenden euro's buit te maken. Hoeveel slachtoffers er precies zijn gemaakt is onbekend. Onder de slachtoffers kwam de politie bekende personen uit het openbaar bestuur tegen. Aangiftes uit verschillende provincies konden aan dezelfde verdachten worden gekoppeld.

De twee mannelijke verdachten worden beiden verdacht van oplichting, computervredebreuk en identiteitsfraude. De 57-jarige vrouw, en tevens moeder van één van de twee jongens, wordt verdacht van witwassen. Bij de doorzoekingen werd onder andere honderdduizend euro, luxe goederen, een vuurwapen, computers en telefoons in beslag genomen. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.