image

Signal vergroot maximaal aantal deelnemers videogroepsgesprekken

dinsdag 12 januari 2021, 16:18 door Redactie, 1 reacties

Versleutelde chat-app Signal heeft het maximale aantal deelnemers aan videogroepsgesprekken vergroot van vijf naar acht personen. Daarnaast zullen de komende dagen verschillende andere nieuwe features worden doorgevoerd.

Vorige maand introduceerde Signal end-to-end versleutelde videogroepsgesprekken. Daar konden maximaal vijf personen aan deelnemen. Dat aantal is nu uitgebreid naar acht mensen. Voor het opzetten van de gesprekken en versleuteling maakt Signal gebruik van de eigen RingRTC-library, die als basis WebRTC gebruikt. Hiermee kunnen applicaties van real-time communicatie worden voorzien.

Signal kende de afgelopen dagen een sterke groei. Dat komt doordat WhatsApp de voorwaarden voor gebruikers buiten de Europese Unie volgende maand wijzigt, waardoor die nu moeten toestaan dat hun gegevens met Facebook worden gedeeld. De komende dagen zal Signal verschillende nieuwe features doorvoeren die bijvoorbeeld in WhatsApp aanwezig zijn.

Het gaat dan om chatwallpapers, een tekstveld waar gebruikers informatie over zichzelf kunnen plaatsen en geanimeerde stickers. De iOS-versie zal daarnaast met downloadinstellingen voor media komen en fullscreen profielfoto's ondersteunen, zoals al bij de Androidversie het geval is.

Reacties (1)
16-01-2021, 00:36 door Anoniem
Er was dit tabelletje op t.net gepost ter vergelijking van applicaties https://inteltechniques.com/messaging.html
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.