image

Kabinet wil registratie- en quarantaineplicht voor reizigers uit risicogebieden

woensdag 3 februari 2021, 12:15 door Redactie, 17 reacties

Het kabinet wil een registratie- en quarantaineplicht invoeren voor reizigers uit hoogrisicogebieden. Hiervoor moet een digitaal registratiesysteem komen. Daarnaast wordt een wettelijke verplichting voor registratie en quarantaine na een reis in een hoogrisicogebied uitgewerkt. Dat schrijft minister De Jonge in een brief aan de Tweede Kamer.

"Het doel van de quarantaineplicht voor reizigers is de beperking van het risico op verspreiding van coronabesmettingen door inkomende reizigers uit hoogrisicogebieden", aldus De Jonge. De registratieplicht is bedoeld om naleving van de quarantaineplicht te ondersteunen.

"Er dient zicht te zijn op wie Nederland binnenkomt uit een hoogrisicogebied en waar deze persoon in Nederland de periode van de quarantaineplicht doorbrengt. Daarvoor is een digitaal registratiesysteem voor inkomende reizigers nodig", stelt de minister.

Op dit moment wordt gekeken naar de uitvoeringsmogelijkheden van dit systeem. Het kabinet heeft de voorkeur voor een zo 'licht' mogelijke variant waarbij de privacybescherming en beveiligingsaspecten zo goed mogelijk worden geborgd, laat De Jonge verder weten. Het wetsvoorstel dat de registratie- en quarantaineplicht mogelijk maakt voorziet ook in de mogelijkheid om een negatief testbewijs te verplichten voor alle reizigers die naar Nederland komen.

Reacties (17)
03-02-2021, 12:22 door Anoniem
Laat me raden: dit registsratiesysteem wordt bijgehouden door de GGD?
03-02-2021, 12:29 door Anoniem
Nou ja, volgende de minister van medische experimenten, is de hele wereld een 'hoog risico gebied'. Daarmee dus effectief alle reizigers in de database van de GGD.
Heb je wel meer gegevens om te verkopen...
03-02-2021, 12:43 door Anoniem
Zoals al eerder aangegeven zonder vaccinatie en/of negatief test bewijs zul je aan de grens worden gestopt.

Reken erop dat andere landen dit ook zullen invoeren.

In rusland/china wordt je met directe dwang aangespoord om je te vaccineren

In het westen wordt indirecte dwang om je te laten vaccineren
03-02-2021, 12:58 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem: Laat me raden: dit registsratiesysteem wordt bijgehouden door de GGD?

Registsratiesysteem?

Ja het is mgogelijk dat het registsratiesysteem wortd bjihegouden door de GGD, of dat zji in elk vegal wel inzage heetf daarin Wat si darin het porbelm?

Ps. Ik heb t.b.v de leesvaardigheid van vliegensvlugge anoniem de tekst van mijn bericht zodanig aangepast dat het voor hem/haar ook leesbaar is.
03-02-2021, 13:14 door Anoniem
Totale controle over de bevolking met "gezondheid" als excuus. En een digitale infrastructuur om die controle te beheren. Controle over het lichaam van de burger d.m.v. verplichte vaccinaties, verplichte testen, verplichte quarantaine. Waarom zien zo weinig mensen in hoe gevaarlijk dit begint te worden.
03-02-2021, 13:31 door Anoniem
Hiervoor moet een digitaal registratiesysteem komen

Uiteraard! Nog een systeem waarin te veel data te lang bewaard wordt! En wie weet ligt het over een tijdje weer op straat. Want ja, corona he, dus andere prioriteiten dan dataminimalisatie en beveiliging. En dat op dezelfde dag waarop een kamerdebat plaatsvindt over het GGD-debacle.

Ik denk dat de overheid gewoon maar even niet meer met vuur moet spelen. Ze branden steeds hun vingers.

Het is überhaupt crimineel om mensen verplicht op te sluiten en te registreren. Maar vanwege corona zetten we opeens alle burgerrechten op zij! Privacy? Persoonlijke integriteit? Ja, maar corona!! Mensen laten zich bangmaken. Ik word dan weer bang als ik zie hoe makkelijk mensen zich bang laten maken en overgeven aan dit alles. Enge tijden...
03-02-2021, 14:08 door Anoniem
Verbazingwekkend dat het zo lang geduurd heeft.
03-02-2021, 14:21 door Anoniem
Controle en quarantaine plicht, kan prima, zonder allerlei gegevens te hoeven registreren. Richt quarantaine locaties in bij de grens, dus ook bij vliegvelden en havens. Wie uit een aangewezen gebied komt, is hier 2 weken de gast van de staat. Wel met goede verzorging, mogelijkheden tot voorkoming van verveling e.d.

Klinkt misschien ook verkeerd, maar mits ingericht als een vakantiehuisje is het wel beter. Wanneer een reiziger eerst nog met ander vervoer naar een thuisquarantaine locatie moet, bestaat nog steeds het risico van besmetting. Wil je iets doen, doe het dan goed!
03-02-2021, 14:29 door Anoniem
Door Bartok plays punk:
Door Anoniem: Laat me raden: dit registsratiesysteem wordt bijgehouden door de GGD?

Registsratiesysteem?

Ja het is mgogelijk dat het registsratiesysteem wortd bjihegouden door de GGD, of dat zji in elk vegal wel inzage heetf daarin Wat si darin het porbelm?

Ps. Ik heb t.b.v de leesvaardigheid van vliegensvlugge anoniem de tekst van mijn bericht zodanig aangepast dat het voor hem/haar ook leesbaar is.
Misschien wel dat je hier op een security site bent en niet op de NOS. Je mag verwachten dat men hier over beveiliging
anders denkt dan het gros en dat is maar goed ook.
03-02-2021, 15:55 door Anoniem
Tja net zo als in Duitsland,maar ja je mag nog wel dan zonder quarantaine hier even de grens over denk ik voor tot 24 uur zonder test of meldplicht.
03-02-2021, 18:58 door Anoniem
@ Anoniem 14.21 uur: Net doen of je vluchteling of asielzoeker bent. Dan is dat binnen een half uurtje geregeld. Normaal worden ze zelfs gratis, met toekenning van uitkering en woonruimte, opgehaald vanuit IS gebied.
03-02-2021, 21:33 door Anoniem
Het is niet gewoon Kabinet maar eerder The New World Order.
04-02-2021, 01:54 door Anoniem
En hoe lang gaat het duren voordat dit ingevoerd is? En men weer vanuit Zuid Amerika rechtstreeks naar nederland kan vliegen i.p.v. via andere EU landen.
04-02-2021, 09:42 door Anoniem
Waarom voelt de huidige tijd als de jaren 30 van de vorige eeuw? Er zijn helaas veel landgenoten die even in het duister tasten als de Duitse bevolking in dezelfde periode.

Dit allemaal voor een oversterfte die nagenoeg gelijk is aan voorgaande jaren. Weet u wat het verschil is met voorgaande jaren?

Hart en vaat ziektes -- flink gedaald
Kankers -- flink gedaald
Griep varianten anders dan SARS-COV-2 -- Bijna op nulpunt(= statistisch onmogelijk)

Er zijn niet meer sterfgevallen door SARS-COV-2, veruit de meeste sterfgevallen die normaliter ander de bovenstaand drie hoofdcategorieën vallen zijn toegekend aan SARS-COV-2. Op deze manier kan men de doelen van de WEF 'The Great Reset' en UN Agenda '21 & Agenda 2030 zonder al te veel tegenslag doorduwen.

Dit kan alleen zolang wij meewerken aan het testen en aan de disproportionele maatregelen!
04-02-2021, 10:33 door Anoniem
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1821935473/gezondheidsraad-kroegen-en-scholen-mogen-om-een-vaccinatiebewijs-vragen

Jij zult gevaccineerd worden goedschiks of kwaadschiks.

Zonder bewijs wordt jij uitgesloten uit de maatschappij.

Binnen 10 maanden al op de weg naar een China maatschappij.
04-02-2021, 11:10 door Anoniem
Ik had gelezen dat doordoor iedereen te traceren is. Een soort chip op nanoniveau. En de patches doen ze dan vanuit de nationale politie.

Maar het kan zijn dat ik het niet goed gelezen of begrepen had.
04-02-2021, 15:15 door Anoniem
Door Anoniem: https://www.telegraaf.nl/nieuws/1821935473/gezondheidsraad-kroegen-en-scholen-mogen-om-een-vaccinatiebewijs-vragen

Jij zult gevaccineerd worden goedschiks of kwaadschiks.

Zonder bewijs wordt jij uitgesloten uit de maatschappij.

Binnen 10 maanden al op de weg naar een China maatschappij.

En iedereen stond erbij en keer ernaar. Ik ben niet bang voor het virus, ik ben wel bang als ik zie hoe bang andere mensen zijn en ALLES werkelijk ALLES accepteren wat ingaat tegen hun burgerrechten en ingaat tegen de vrije samenleving die we hebben/hadden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.