image

Apple stelt voorwaarden aan coronapaspoorten in App Store

woensdag 17 februari 2021, 10:44 door Redactie, 3 reacties

Coronapaspoorten in de App Store waarmee mensen op basis van een vaccinatie of coronatest toegang tot gebouwen of diensten krijgen mogen alleen van erkende ontwikkelaars of overheidsinstanties afkomstig zijn, zo heeft Apple bekendgemaakt.

Nu er is begonnen met vaccineren is er volgens Apple een toename van het aantal "gezondheidspaspoorten" dat mensen op basis van coronatests en vaccinatiegegevens toegang tot gebouwen en diensten geeft. "Om ervoor te zorgen dat deze apps gevoelige data verantwoordelijk verwerken en betrouwbaar werken, moeten ze worden ingediend door ontwikkelaars die met door gezondheidsautoriteiten erkende partijen samenwerken, zoals fabrikanten van testkits, laboratoria en zorgverleners", aldus Apple.

Net als bij andere corona-gerelateerde apps, zoals CoronaMelder, accepteert Apple ook apps die direct van overheden, medische en andere erkende instellingen afkomstig zijn. Begin deze maand liet de Deense overheid weten dat het snel een coronapaspoort wil uitbrengen. Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, maakte in januari bekend dat een coronaspaspoort, om vrij door de EU te reizen, op een later moment zal worden besproken wanneer de tijd hier rijp voor is.

Reacties (3)
17-02-2021, 13:47 door Anoniem
Ik vraag me sterk af wie de wappies nu eigenlijk zijn...
Mensen die geloven dat 5G masten door Bill Gates zijn uitgevonden om Chinese virussen te propageren of mensen die geloven dat de wereld geleerd heeft van de 2de wereldoorlog...

Wat zijn de eisen van Apple? Het logo mag niet geel zijn en de app naam mag niet beginnen met een J ?

Er is NUL bewijs dat mensen die gevaxed zijn niet anderen kunnen besmetten, sterker nog, als het vaccin werkt, kunnen ze andere besmetten zonder dat ze het weten.
17-02-2021, 15:56 door Anoniem
Door Anoniem:Er is NUL bewijs dat mensen die gevaxed zijn niet anderen kunnen besmetten, sterker nog, als het vaccin werkt, kunnen ze andere besmetten zonder dat ze het weten.

Laten dat nou vragen zijn waar mensen met meer verstand van zaken zich momenteel over buigen en er erg hard aan werken om die stellingen te bevestigen dan wel te ontkrachten. Buiten het politieke gekonkel is er ook een enorme, veel minder zichtbare macht aan wetenschappers druk aan het werk om zinnige antwoorden te geven op vragen die ons allemaal kunnen helpen.
18-02-2021, 10:06 door spatieman
kan zijn.
Maar hij heeft wel een punt, je bent eerder immuun tegen C19, maar je bent dan wel een wandelende bio-bom, net als kinderen, kunnen C19 ook hebben, niet ziek worden, maar fungeren wel als doorgeefluik.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.