Apple heeft nieuwe details gegeven over de veiligheid van iOS, macOS en de eigen apps en hardware. Het techbedrijf geeft sinds 2015 via het "Apple Platform Security" document inzicht in hoe de beveiliging van het eigen ecosysteem is geregeld (pdf). De nieuwste editie die nu is verschenen telt 196 pagina's. Veel meer dan de vorige editie van 2020 die uit 157 pagina's bestond.
"Deze documentatie geeft details over hoe de beveiligingstechnologie en -features binnen de platformen van Apple zijn geïmplementeerd. Het helpt organisaties ook om de beveiligingstechnologie en -features van het Apple-platform met hun eigen beleid en procedures te combineren om aan specifieke beveiligingsbehoeftes te voldoen", aldus Apple in het document.
Daarin staan verschillende nieuwe onderwerpen, vooral over de features en werking van de door Apple ontwikkelde M1-processor. Ook gaat het techbedrijf dieper in op de autosleutelfeature van iOS, de password monitoring-feature die op bekende gelekte wachtwoorden controleert, de veiligheid van ipv6 en de speciale iPhones waarmee onderzoekers kwetsbaarheden in iOS kunnen vinden.
Daarnaast zijn verschillende onderwerpen bijgewerkt, zoals FileVault in macOS, de hardwarematige uitschakeling van de microfoon op Apple-laptops met een T2 Security Chip en iPads met een MFi-compliant case, het gebruik van willekeurige mac-adressen om de privacy van wifi-gebruikers te verbeteren en de toegang van apps tot opgeslagen wachtwoorden.
Je bent niet ingelogd en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.
Senior Security Consultant
Als security consultant bij Cegeka speel je een uitermate belangrijke rol in het veilig houden van de bedrijven in Nederland en de Nederlandse maatschappij. Vandaar ook dat Cegeka dit hoog op de agenda heeft staan. Wij doen dit door, in close cooperation, onze klanten advies te geven op strategisch, tactisch en operationeel niveau.
Wanneer mensen een eigen device (BYOD) mee nemen naar werk: hoe bescherm jullie je daartegen? (Ben zelf tegen het gebruik van ...
Juridische vraag: Bij ons bedrijf is gekozen voor bring-your-own-device, waarbij mensen zelf privé een laptop mogen kopen en ...
Een digitaal paspoort, recht op betaalbaar en snel internet, 'digitale inburgering' of digitaal stemmen, het zijn slechts een ...
Wanneer je hieronder het e-mailadres van je account opgeeft wordt er een nieuwe activatielink naar je gestuurd. Deze link kun je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Wanneer je het juiste e-mailadres hebt opgegeven ontvang je automatisch een nieuwe activatielink. Deze link kan je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Geef je e-mailadres op en kies een alias van maximaal 30 karakters.
Je hebt je succesvol aangemeld. Voordat je je account kunt gebruiken moet deze eerst geactiveerd worden. Dit kan je zelf doen middels de activatielink die naar het opgegeven e-mailadres is verstuurd.