image

Honderden medewerkers Canadese inlichtingendienst CSE staken

donderdag 25 februari 2021, 09:57 door Redactie, 2 reacties

Honderden medewerkers van de Canadese inlichtingendienst CSE staken nadat onderhandelingen over loontoeslag zijn stukgelopen. Dat meldt de Canadese vakbond PSAC in een persbericht. De Communications Security Establishment (CSE) bestaat uit "code-makers" en "code-breakers" en houdt zich bezig met het verzamelen van buitenlandse inlichtingen, beveiligingsonderzoek en het leveren van it-beveiligingsoplossingen aan de Canadese overheid.

De inlichtingendienst wil de loontoeslag van CSE-personeel niet verhogen. Deze loontoeslag is bedoeld om het gat te dichten tussen wat medewerkers bij de inlichtingendienst en bedrijven verdienen die hetzelfde werk doen. Voor veel medewerkers vormt deze toeslag een belangrijk onderdeel van het salaris, tot wel tien procent van het inkomen.

Doordat de CSE afgesproken loonsverhogingen niet voor de toeslag wil laten gelden zouden CSE-medewerkers er minder op vooruit gaan dan ander overheidspersoneel, zo stelt PSAC. De inlichtingendienst laat in een reactie tegenover CBC weten dat ondanks de staking er voldoende personeel aanwezig is om essentiële diensten te blijven verzorgen. Daarnaast wordt er met de vakbond overlegd om tot een oplossing te komen.

Reacties (2)
25-02-2021, 12:34 door Anoniem
Jezus te paard. Ik maar denken (na alleen de titel te lezen) dat het gaat om een ethisch menigsverschil. Maar nee, het gaat weer eens over geld.

Zo zie je maar dat in dit soort organisaties nogsteeds dezelfde soort mens werken. Met dezelfde normen en waarden, en dezelfde fouten.

- RAMLETHAL
25-02-2021, 17:13 door Anoniem
Canada On Strike (South Park episode)
https://www.youtube.com/watch?v=h0ZXUoewGWQ
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.