image

Amsterdamse woningcorporatie Stadgenoot lekt data 30.000 mensen

donderdag 25 februari 2021, 10:12 door Redactie, 9 reacties

De Amsterdamse woningcorporatie Stadgenoot heeft de gegevens van 30.000 mensen gelekt. Het gaat om namen, adressen, e-mailadressen en in sommige gevallen kentekennummers en indicaties van jaarsalarissen. Dat meldt de organisatie in een e-mail aan getroffen slachtoffers, zo laat NRC weten.

Een aanvaller wist in te breken op de website van Stadgenoot en kreeg zo de persoonsgegevens in handen. Wanneer de inbraak heeft plaatsgevonden en hoe de aanvaller wist binnen te dringen laat de woningcorporatie niet weten. Het datalek is inmiddels bij de Autoriteit Persoonsgegevens gemeld. Slachtoffers zijn gewaarschuwd om alert te zijn op nepbrieven, phishingmails en telefoontjes van oplichters.

Stadgenoot is een woningcorporatie in Amsterdam die zo'n dertigduizend huurwoningen verhuurt. Dat zijn grotendeels sociale huurwoningen, maar ook ruim duizend woningen in de vrije sector. Daarnaast verkoopt en verhuurt de organisatie bedrijfsruimten en parkeerplaatsen.

Reacties (9)
25-02-2021, 11:31 door Anoniem
off-topic:

Vind het vreemd dat we steeds vaker digitale lekken en aanvallen zien en dat de oplossig is nog meer digitaal.
25-02-2021, 14:13 door Anoniem
Door Anoniem: off-topic:

Vind het vreemd dat we steeds vaker digitale lekken en aanvallen zien en dat de oplossig is nog meer digitaal.
wat is het alternatief?
25-02-2021, 15:10 door Anoniem
Een Woningcorporatie of woningnet,worden nu aangevallen een slechte zaak.

Als ze maar niet de inschrijfduur van burgers wissen in die database
die wachten op een huurhuis,dus maak zo snel mogelijk backups en kopieen
van je inschrijfduur en het bewijs hoe lang je ingeschreven stond bij een van de twee op zoek naar een woning

Want het is vechten op een woning tegenwoordig,dus ik ben bang
dat dit vaker gaat gebeuren.

john
25-02-2021, 15:35 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: off-topic:

Vind het vreemd dat we steeds vaker digitale lekken en aanvallen zien en dat de oplossig is nog meer digitaal.
wat is het alternatief?

Een stencilmachine, kaartenbak, postzegels en briefpapier.
25-02-2021, 15:41 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem: off-topic:

Vind het vreemd dat we steeds vaker digitale lekken en aanvallen zien en dat de oplossig is nog meer digitaal.

Wel, het is helemaal niet zo gek en zeker niet off-topic. De complexiteit en doeltreffendeheid van administratie is in dertig jaar tijd verweven met onze wereld op een zonderlinge maar ook zodanige manier dat een weg terug naar de vulpen en de blotter, de kankerverwekkende! brander en bijbehorende stencilmachine een onmogelijke opgave is om die zonder efficiëntie- en concurrentieverlies - zeker als het bedrijven betreft - in gang te zetten.
25-02-2021, 16:32 door Anoniem
Door Anoniem: maak zo snel mogelijk backups en kopieen van je inschrijfduur

Dat heb ik vandaag nog gedaan, voor het geval dat. Het probleem daarmee is dat een online uitgeprint "bewijs van inschrijving" in de praktijk een laserprint A4-tje is, zonder herkenbare voorgedrukte logo's noch enige andere vorm van echtheidskenmerken, afgezien van de URL van het document en de print datum.

Het is in ieder geval iets tastbaars, geschikt om in een order te bewaren, zo moet je maar denken. Ze hadden als bewijs van inschrijving op z'n minst hun best kunnen doen door een uniek PDF document met brieflogo's te genereren, op basis van de opgeslagen gegevens. Het zelf maken van een full color screenshot vormt waarschijnlijk een beter bewijs.
25-02-2021, 18:24 door Anoniem
Gelukkig hebben ze sinds drie weken Anne Wilbers in het bestuur zitten, die gaat dit allemaal keurig netjes oplossen. Dat is echt iemand waar je op kunt bouwen en het hart op de juiste plaats heeft zitten. Top mens is het! (Ironie-teken)
28-02-2021, 10:09 door Anoniem
Als er bij die woningcorporatie gegevens zijn gelekt van 30.000 mensen, en het heeft een woningbestand van zo'n dertigduizend huurwoningen, dan zijn toch de gegevens van alle bewoners gelekt.
01-03-2021, 13:28 door Anoniem
Door Anoniem: Als er bij die woningcorporatie gegevens zijn gelekt van 30.000 mensen, en het heeft een woningbestand van zo'n dertigduizend huurwoningen, dan zijn toch de gegevens van alle bewoners gelekt.

Niet iedereen die staat ingeschreven heeft een huis van ze...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.