image

Politie houdt verdachte aan voor oplichting via malafide webshops

donderdag 25 februari 2021, 13:21 door Redactie, 1 reacties

De politie heeft eind vorig jaar een 26-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij grootschalige oplichting via malafide webshops. De webwinkels boden tijdens de eerste coronagolf begin vorig jaar allerlei beschermingsmiddelen aan, zoals mondkapjes en desinfectiemiddelen. Tientallen personen in binnen- en buitenland bestelden de producten, maar kregen die niet geleverd.

Het onderzoek leidde in eerste instantie naar twee katvangers: een 55-jarige man uit Arnhem en een 37-jarige vrouw uit Rheden. Op hun rekening werd het geld van de bestellingen gestort. Het geld werd vervolgens overgemaakt naar een cryptobeurs waarmee er bitcoins werden gekocht. De politie wist de transacties naar de bitcoinwallet van de hoofdverdachte te volgen.

"Op die bitcoinrekening stond een niet verklaarbaar vermogen en er werden nog meer verdachte geldstromen ontdekt", aldus de politie. Afgelopen december kon de 26-jarige man worden aangehouden. In deze zaak deden dertig slachtoffers aangifte die voor een bedrag van in totaal 18.000 euro zijn gedupeerd. Daarnaast wordt de man verdacht van het witwassen van 84.000 euro.

Reacties (1)
25-02-2021, 15:50 door Anoniem
Snel de bitcoins verkopen zodat de slachtoffers schadeloos gesteld kunnen worden en er misschien nog geld overblijft voor de overheid (plauk ze)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.