Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

De vernietiging van RSA

19-03-2021, 14:35 door Anoniem, 3 reacties
Ophef in de gemeenschap van cryptologen en andere geïnteresseerden in cryptografie eerder deze maand: op Cryptology ePrint van de International Association for Cryptologic Research verscheen een paper van de hand van Claus Peter Schnorr over het snel kunnen ontbinden in priemfactoren. Vooral vanwege een zin uit de samenvatting kwam de publicatie vol in de schijnwerpers: "Dit vernietigt het RSA-cryptosysteem." De implicaties van deze claim zijn enorm, als hij waar is. RSA staat aan de basis van de beveiliging van communicatie tussen banken onderling en met klanten, e-commerce, telecommunicatie enzovoort. De vraag is of het waar is wat Schnorr claimt en in hoeverre de beveiliging die RSA biedt bedreigd wordt.

https://tweakers.net/reviews/8834/all/de-vernietiging-van-rsa-einde-voor-encryptie-met-priemgetallen.html


wat is jullie mening hierover?
Reacties (3)
19-03-2021, 15:45 door Erik van Straten
Cryptograaf Léo Ducas (CWI Amsterdam) schreef hierover op 6 maart j.l. in https://github.com/lducas/SchnorrGate onder meer:
Personal study (unfortunately, never written down cleanly) of this approach suggested me that this approach requires solving SVP in dimensions beyond reasonable, leading to a factorization algorithm much slower than the state of the art. My impression is that this is the consensus among experts having spent some time on it as well.
19-03-2021, 16:44 door Anoniem
19-03-2021, 16:45 door Anoniem
Door Anoniem: https://tweakers.net/reviews/8834/all/de-vernietiging-van-rsa-einde-voor-encryptie-met-priemgetallen.html

wat is jullie mening hierover?

Link is niet leesbaar omdat je een betaald abbo moet hebben. Is dit soms een advertorial?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.