image

Firefox krijgt support voor importeren van wachtwoorden in CSV-formaat

vrijdag 26 maart 2021, 12:10 door Redactie, 5 reacties

In een volgende versie van Firefox wordt het mogelijk voor gebruikers om wachtwoorden en gebruikersnamen via een CSV-bestand te importeren. Dit moet het eenvoudiger voor gebruikers maken om inloggegevens van andere browsers, wachtwoordmanagers en geback-upte profielen naar de ingebouwde wachtwoordmanager van Firefox over te zetten. Firefox biedt gebruikers al de mogelijkheid om opslagen inloggegevens naar een CSV-bestand te exporteren.

De importfeature is nu toegevoegd aan Firefox Nightly, een vroege testversie van de browser. Firefox beschikt over een ingebouwde wachtwoordmanager, die inloggegevens lokaal in de browser opslaat, en Lockwise. Via Firefox Lockwise kunnen gebruikers hun wachtwoorden in de cloud opslaan en die vanaf andere apparaten benaderen. Gebruikers moeten in dit geval zowel de mobiele app als de desktopextensie hebben geïnstalleerd. Daarnaast is het gebruik van een Firefox Account verplicht.

Image

Reacties (5)
26-03-2021, 14:39 door Anoniem
Misschien mooi dat het kan. Maar een csv is toch gewoon plain text? Ga dan na de import voor: leeg prullemand velig...
26-03-2021, 17:51 door Anoniem
Misschien komt dit ook in ff versie 87.0.1
26-03-2021, 18:49 door Briolet
Door Anoniem: Misschien mooi dat het kan. Maar een csv is toch gewoon plain text? Ga dan na de import voor: leeg prullemand velig...

Alleen hebben ze die optie er op de mac al jaren geleden uitgehaald mat El Capitan. (Vanwege bepaalde problemen met slash opslag)

Wat wel nog overal werkt is via het terminal commando "rm -P ". Voordeel is ook dat je niet de hele prullenbak moet legen om die ene file veilig te wissen.
26-03-2021, 20:33 door Anoniem
Cool!
Heb altijd al graag een .CSV bestand met mijn wachtwoorden etc. gewild om lekker te importeren in mijn favoriete browser. Eindelijk is het zover.
29-03-2021, 12:34 door hanspaint
Ik geef de voorkeur aan een password manager. Geen passwords opgeslagen door browser en ook niet de sleutelhanger en al helemaal niet in een csv file.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.