image

Registratie in centrale vaccinatiedatabase niet verplicht voor coronapaspoort

woensdag 14 april 2021, 11:14 door Redactie, 15 reacties

Nederlanders die zich hebben laten vaccineren en gebruik willen maken van het coronapaspoort hoeven hun gegevens niet in de centrale vaccinatiedatabase van het RIVM te laten registreren. Het is echter nog onbekend welke opties deze mensen hebben, aangezien het ministerie van Volksgezondheid hier nog aan werkt. Dat schrijft demissionair minister De Jonge van Volksgezondheid in een brief aan de Tweede Kamer.

Gegevens van Nederlanders die zich hebben laten vaccineren en hiervoor toestemming geven zullen minimaal twintig jaar door het RIVM in de centrale vaccinatiedatabase worden bewaard. Van mensen die geen toestemming geven worden ook gegevens vastgelegd, maar zal het uitsluitend om geanonimiseerde data gaan, zo liet de minister eerder weten. Het gaat dan om vaccinatiegegevens (vaccin, batchnummer, prikdatum, eerste of tweede prik), herkomst (Nederland, BES-eilanden en CAS-landen) en leeftijdscohort (drie cohorten).

De data wordt verzameld in het COVID-vaccinatie Informatie- en Monitoringsysteem (CIMS). In het register worden oproep- en vaccinatiegegevens bijgehouden, zoals wie, wanneer, welk vaccin heeft gekregen. Via het systeem kunnen vaccinatiegraad en bijwerkingen worden gemonitord. Het cliëntportaal van het CIMS, toegankelijk via DigiD, geeft burgers sinds 8 april toegang tot hun eigen vaccinatiegegevens.

Gevaccineerden die hun gegevens in CIMS laten registreren kunnen straks via de CoronaCheck-app een vaccinatiestatus genereren die gebruikt kan worden bij internationaal reizen, schrijft De Jonge. Ook wordt een papieren optie ontwikkeld waarbij mensen die geen toegang hebben tot het internet of een smartphone ook een vaccinatiebewijs kunnen aanvragen.

Voor mensen die zijn gevaccineerd maar geen toestemming hebben gegeven om hun gegevens in de centrale database te registreren of voor een andere reden niet geregistreerd staan in een van de bronsystemen, worden ook opties uitgewerkt. Minister De Jonge zal de Tweede Kamer hier op een later moment over infomeren. Als alles volgens planning verloopt zou het in juni mogelijk moeten zijn om de vaccinatiestatus via de CoronaCheck-app op te vragen.

Reacties (15)
14-04-2021, 11:51 door majortom - Bijgewerkt: 14-04-2021, 11:51
Voor mensen die zijn gevaccineerd maar geen toestemming hebben gegeven om hun gegevens in de centrale database te registreren of voor een andere reden niet geregistreerd staan in een van de bronsystemen, worden ook opties uitgewerkt.
Ik vermoed dat ik die optie al weet: als u een bewijs van vaccinatie wilt hebben, laat dan de vaccinatiepapieren (die je krijgt na vaccinatie) eenmalig zien op locatie: dan nemen we u alsnog op in de centrale database. Indien u deze vaccinatiepapieren niet meer hebt of niet opgenomen wil worden in deze database, dan hebt u pech en bent u de komende jaren voor een groot deel uitgesloten van de maatschappij.
14-04-2021, 11:58 door Anoniem
Nog even en iedereen wordt verplicht zich te laten chippen met een IOT netwerkkaart.
Het is te onhandig dat er van die digibeten rondlopen in je kudde.
Nu moet er zelfs een PAPIEREN alternatief geboden worden... hoe 1980...
En dan komt er een NL-Alert die je waarschuwt dmv een led in je arm.

Je BSN is dan je MAC adress...
Niet dat die gespoofed kunnen worden natuurlijk..
Niet dat iedereen een arm heeft...
Maar zover kunnen ambtenaren niet nadenken.

En dan komt een snorremans (of vrouw, want overheersers mogen ook vrouw zijn) uit duitsland (of frankrijk) en die zorgt ervoor dat het ledje rood kleurt als er zij (snorremans/vrouw) in de buurt is, dan kun je alvast knielen....
14-04-2021, 12:14 door [Account Verwijderd]
Kan iemand bedenken waarom dat minimaal 20 jaar bewaard moet blijven?
Dus 40 of 50 jaar is dan ook niet ondenkbaar.
Behalve je GBA gegevens wordt er volgens mij niks zolang bewaard.
14-04-2021, 12:58 door Anoniem
20 jaar lang de tijd om 'gehack', uhm ik bedoel gelekt te worden. Nee bedankt, ik sla over.
14-04-2021, 13:18 door Anoniem
Ik wil ook graag een optie waarbij ik zelf kan aangeven dat ik gezond ben.
Mijn hele leven was ik gezond, nu pas met een paspoort?????
Deze actie ontkent mijn zelfbeschikkingsrecht, maar dat zal wel de bedoeling zijn.
14-04-2021, 13:44 door Anoniem
quote: Nog even en iedereen wordt verplicht zich te laten chippen met een IOT netwerkkaart.

Ik zit al een tijdje in mijn 127.0.0.1

Just saying.
14-04-2021, 14:32 door Anoniem
Ik ben bang dat bij een aantal reageerders hierboven hun fantasie met ze op de loop is gegaan. Misschien dat ze het boek "Het eiland van dokter Moreau" eens moeten lezen. Wellicht herkennen ze zichzelf in de dokter......
14-04-2021, 15:32 door Anoniem
Hugooo moet ook even zorgen dat de automatische / grootschalige uitwisseling van de betreffende gegevens met andere databases / derde landen wordt ontbonden.
Geen massa sleepnetten.
Juist al helemaal niet na excessen en rampen, aldus leermeester mr. Ferd Grapperhaus.
14-04-2021, 16:46 door majortom
Door BertG.: Kan iemand bedenken waarom dat minimaal 20 jaar bewaard moet blijven?
Dus 40 of 50 jaar is dan ook niet ondenkbaar.
Behalve je GBA gegevens wordt er volgens mij niks zolang bewaard.
Er zijn jusitiele documenten die tot wel 80 jaar worden bewaard. Zie https://www.justid.nl/onderwerpen/strafblad-en-het-justitieel-documentatie-systeem/hoelang-blijft-een-strafblad-bewaard.
15-04-2021, 08:05 door Anoniem
Niks mis met mijn papieren vaccinatie paspoort.
15-04-2021, 10:52 door Anoniem
Door Anoniem: Niks mis met mijn papieren vaccinatie paspoort.

Welke ? Dat gele boekje ? De koppeling van dat boekje aan *jou* is vrij matig .
En de authenticiteit van de ontvangen vaccinaties is ook erg summier .
15-04-2021, 23:09 door Anoniem
Niet verplicht? Zoals in: je bent niet verplicht om je te laten injecteren met uiterst experimentele medicamenten, op volledig eigen risico ook nog, maar...
26-04-2021, 16:23 door Anoniem
Maar waarom is er een pagina voor me aan gemaakt?

https://mijn.rivm.nl/vaccinaties/login
15-05-2021, 17:42 door Anoniem
Ben al twee keer gevaccineerd maar mijn gegevens zijn niet bekend bij RIVM. Heb wel toestemming voor delen gegevens gegeven. Waarschijnlijk foutje in administratie bij GGD. Wat nu? Kan ik niet meer naar het buitenland?
09-06-2021, 16:23 door Anoniem
Mijn vrouw heeft net haar eerste injectie gehaald. Haar werd glashard verteld dat ze zonder registratie bij het RIVM geen vaccinatie paspoort krijgt. En ook dat ze het later niet meer kon aanpassen.
Wie wordt er nou belazerd??!?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.