image

Marktonderzoeker ClearVoice lekt back-up met data 15 miljoen gebruikers

vrijdag 23 april 2021, 10:35 door Redactie, 1 reacties

Marktonderzoeker ClearVoice Surveys, dat gebruikers tegen betaling enquêtes laat invullen, heeft een online back-up met de privégegevens van zeker vijftien miljoen gebruikers gelekt. De data werd gestolen en wordt inmiddels op een forum aangeboden. Het gaat om geboortedata, e-mailadressen, geslacht, ip-adressen, namen, wachtwoorden, telefoonnummers en adresgegevens.

Dat laat beveiligingsonderzoeker Troy Hunt van datalekzoekmachine Have I Been Pwned weten. Volgens Hunt bevat de dataset, die uit 2015 dateert, zeventien miljoen records met gegevens, waaronder vijftien miljoen e-mailadressen. Die zijn inmiddels aan Have I Been Pwned toegevoegd. Van de vijftien miljoen gestolen e-mailadressen was 79 procent al via een ander datalek bij de zoekmachine bekend. Details over hoe de databaseback-up gestolen kon worden zijn niet bekendgemaakt.

Reacties (1)
23-04-2021, 11:10 door [Account Verwijderd]
Ik blijf mij verbazen wat mensen allemaal opgeven aan gegevens om voor een grijpstuiver een paar vragen in te mogen vullen.
Want rijk zal je er niet van worden.

"Het gaat om geboortedata, e-mailadressen, geslacht, ip-adressen, namen, wachtwoorden, telefoonnummers en adresgegevens."

Dat is zowat alles wat je over iemand kan weten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.