image

Tientallen webshops van DutchDo getroffen door datalek

vrijdag 23 april 2021, 11:00 door Redactie, 5 reacties
Laatst bijgewerkt: 23-04-2021, 11:37

Tientallen webshops van het bedrijf DutchDo uit Kerkrade zijn getroffen door een datalek nadat een aanvaller toegang tot de database kreeg, zo blijkt uit een e-mail die het bedrijf naar klanten heeft gestuurd. De gelekte gegevens betreffen in ieder geval adresgegevens en e-mailadres, maar op Twitter laten gedupeerde klanten weten dat in het bericht dat zij ontvingen ook de diefstal van hun IBAN-nummer wordt gemeld.

DutchDo exploiteert meer dan dertig verschillende webshops, zoals Adapters.nl, Coaxkabel.nl, Externehardeschijf.nl, Ventilators.nl en Wifiversterken.nl, zo meldt Opgelicht?!. Het bedrijf waarschuwt klanten dat de gestolen gegevens voor spam en phishingaanvallen kunnen worden gebruikt. Het datalek is inmiddels gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Verdere details over de aanval zijn niet gegeven.

Op Twitter wordt verder gemeld dat DutchDo en AlleKabels, waar onlangs bleek dat de gegevens van 3,6 miljoen klanten waren gestolen, dezelfde holding hebben.

Image

Reacties (5)
23-04-2021, 14:43 door Anoniem
Welke acties hebben wij ondernomen?
Allereerst hebben wij gezorgd dat de beveiliging van onze webshop aangescherpt is om zo de kans op een incident in de toekomst te minimaliseren. Daarnaast hebben wij melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens.
Je vraagt je af waarom ze die aanscherping niet direct hadden gedaan. Lijkt meer een standaard uitspraak voor de bühne.
23-04-2021, 16:20 door MathFox
Door Anoniem:
Je vraagt je af waarom ze die aanscherping niet direct hadden gedaan. Lijkt meer een standaard uitspraak voor de bühne.
<cynisch>Security kost alleen maar geld en levert niets op. Bij een lek van klantgegevens is de schade toch voor de klant.</cynisch>
23-04-2021, 17:16 door Tintin and Milou
Ze hadden ook wel mogen melden welke shops hier onder vallen.

Ik kreeg ook deze email, en het eerste waar ik aan dacht DutchDo, nooit van gehoord => phishing mail ontvangen....
23-04-2021, 23:29 door Anoniem
Beste klant,
Elke phishingmail begint met bovenstaande aanhef.
Wie dat doet, wordt standaard geDELete.
24-04-2021, 10:42 door Anoniem
DutchDo exploiteert meer dan dertig verschillende webshops, zoals Adapters.nl, Coaxkabel.nl, Externehardeschijf.nl, Ventilators.nl en Wifiversterken.nl, zo meldt Opgelicht?!.
Alle genoemde domeinen verwijzen naar hetzelfde IP-adres en zelfs de vormgeving is identiek. Dit is één webshop met een selectie op productgroep via de domeinnaam.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.