image

Google gaat aardbevingen in Griekenland via Androidtelefoons detecteren

donderdag 29 april 2021, 13:36 door Redactie, 6 reacties

Google gaat een waarschuwingssysteem waarbij het Androidtelefoons van mensen gebruikt om aardbevingen te detecteren ook in Griekenland en Nieuw-Zeeland inzetten. Het Android Earthquake Alerts System werd vorig jaar al in de VS uitgerold en maakt gebruik van de versnellingsmeter die in een smartphone aanwezig is. Volgens Google verandert deze sensor telefoons in een mini-seismograaf.

De versnellingsmeter kan trillingen waarnemen die op een aardbeving kunnen duiden. Wanneer het Androidtoestel vermoedt dat het om een aardbeving gaat wordt er een signaal naar een Google-server gestuurd, alsmede de locatie waar de trilling werd waargenomen. De server combineert vervolgens de informatie van alle telefoons om te bepalen of er een aardbeving gaande is. Wanneer dit het geval is kan Google gebruikers waarschuwen.

Gebruikers worden gewaarschuwd wanneer ze via Google zoeken op de term "Earthquake near me". Daarnaast zullen Androidgebruikers in Griekenland en Nieuw-Zeeland automatisch waarschuwingen voor aardbevingen in hun omgeving ontvangen. Eerder was dit al het geval voor gebruikers in de Amerikaanse staat Californië. Gebruikers die de meldingen niet willen ontvangen kunnen die via het instellingenmenu uitschakelen.

Google hoopt door de informatie van miljoenen Androidtelefoons te verzamelen het grootste aardbevingsdetectienetwerk ter wereld op te zetten. Het techbedrijf is van plan om de op "Android-gebaseerde aardbevingsdetectie" in de toekomst in meer landen te gaan gebruiken. De feature zal via Google Play Services op nagenoeg alle Androidtoestellen worden geïnstalleerd en is via Location Services in of uit te schakelen.

Image

Reacties (6)
29-04-2021, 14:02 door Anoniem
U kan dit aan of uitzetten, niet dat het iets uitmaakt want bij Google is uit meestal ook aan.
29-04-2021, 14:20 door Anoniem
waarbij het Androidtelefoons van mensen gebruikt
Eh... telefoons van mensen? Zij zien het als telefoons van google hoor!
29-04-2021, 15:17 door Anoniem
En als nu de buurman en ( hopelijk ) zijn vrouw stevig bezig zijn in bed, en die staat weer tegen het nachtkastje waar de phone op ligt, wat dan ? false positive ?

En als dat meerder keren per week gebeurt, wat doet google dan ? Waarschuwen ?

Der Doctor.
29-04-2021, 15:25 door Anoniem
Weer een poging om vooral je locatie te delen onder het mom van een "nobel" doel.
30-04-2021, 15:08 door spatieman
GPS uit, probleem opgelost (hopelijk)
01-05-2021, 14:24 door Anoniem
Wat een volk woont er toch op dit forum, dat door Google Analytics wordt geanalyseerd ...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.