image

Registraties in centrale vaccinatiedatabase nog altijd niet op orde

maandag 7 juni 2021, 10:09 door Redactie, 30 reacties

De registraties in het COVID-vaccinatie Informatie- en Monitoringsysteem (CIMS), dat gegevens bevat van mensen die zich hebben laten vaccineren, zijn nog altijd niet op orde, wat gevolgen kan hebben voor mensen die naar het buitenland willen reizen. Dat laat de Landelijke Huisartsen Vereniging weten.

Voor mensen die zijn gevaccineerd en met een coronapaspoort, waarin staat dat ze de vaccinatie hebben ontvangen, naar het buitenland willen reizen zijn er straks twee opties. Bij de eerste optie wordt gebruikgemaakt van de registratie in het CIMS. De CoronaCheck-app en de website CoronaCheck.nl gebruiken de data in de centrale database voor het genereren van een qr-code. De code kan via de app of een print worden getoond.

Gegevens in het CIMS worden minimaal twintig jaar opgeslagen. Voor mensen die zijn gevaccineerd, en bijvoorbeeld vanwege privacyredenen niet willen dat hun data wordt opgeslagen, werkt het ministerie van Volksgezondheid aan een alternatief. "Daar moeten we nog iets op verzinnen maar dat kan wel lang gaan duren", liet demissionair minister De Jonge onlangs tegenover Nieuwsuur weten.

"Omdat CIMS een bron is voor het digital green certificate dat VWS momenteel ontwikkelt, is het belangrijk dat iedere gevaccineerde die dat wil in CIMS te vinden is", zo stelt de Landelijke Huisartsen Vereniging. Met het 'digital green certificate' wordt het Europees coronapaspoort bedoeld. Honderdduizenden Nederlanders die toestemming hebben gegeven om hun gegevens twintig jaar vast te leggen in het CIMS wachten nog altijd op de registratie, meldt Trouw vandaag.

Het RIVM laat aan de krant weten dat naar schatting 82,4 procent van de gezette prikken in de centrale database is verwerkt. Met tien miljoen gezette vaccinaties houdt dat in dat er ruim 1,7 miljoen vaccinaties in de database ontbreken. In april ontbrak nog dertig procent van de registraties. Die mensen kunnen straks niet via de CoronaCheck-app of de papieren versie aantonen dat ze zijn gevaccineerd. Het RIVM zegt dat eraan een oplossing wordt gewerkt. Zo'n vijf à tien procent van de totale 10 miljoen inentingen wordt niet verwerkt omdat mensen geen toestemming voor de registratie gaven.

Reacties (30)
07-06-2021, 10:17 door quikfit
Het valt ook niet mee allemaal...
07-06-2021, 11:27 door Briolet
Dat er 1,7 miljoen gezette vaccinaties ontbreken zegt niets. Ik lees dat 0,5 tot 1,0 miljoen ervoor gekozen hebben om zich niet te laten registreren. Dan missen er eigenlijk slechts 0,7 à 1,2 miljoen.

Op het moment worden er 0,165 miljoen prikken per dag gezet. Dat houdt in dat de registratie 4 tot 7 dagen achter loopt. Dat is niets.

Het echte probleem zal zijn dat een klein deel heel veel verder achter ligt, maar daar lees ik niet over.
07-06-2021, 11:38 door Anoniem
Dus wie gaat een eerste officiele klacht indienen bij de GGD of het RIVM dat er geen sprake is van vrijwillige toestemming bij een CMIS registratie? Immers heeft het achterwege laten van die toestemming significate nadelige gevolgen doordat bijvoorbeeld een geplande vakantie niet door kan gaan.

Gelukkig gaat er wel gestempeld worden in de gele boekjes, nu maar hopen dat die ook geaccepteerd gaan worden ter vervanging van de digitale variant.
07-06-2021, 11:47 door Anoniem
Ik vraag mij wel eens af wat er wél in orde is bij de overheid.
07-06-2021, 12:06 door Anoniem
Door Anoniem: Ik vraag mij wel eens af wat er wél in orde is bij de overheid.
Zoveel mogelijk allerlei belastingen roven bij de werkenden.
En zo min mogelijk innen bij grote bedrijven.
07-06-2021, 12:12 door [Account Verwijderd]
...'De CoronaCheck-app en de website CoronaCheck.nl gebruiken de data in de centrale database voor het genereren van een qr-code. De code kan via de app of een print worden getoond.'...(als bewijs van inenting tegen Covid/Corona)

Voor vandaag waarschijnlijk zo geregeld. Maar Hugo 'App' de Jonge, komt elke week met verrassende uitspraken... Wanneer is bijvoorbeeld geregeld dat een print van een QR code wèl voldoet als inentingsbewijs? eerder las ik nog dat Hugo 'App de Jonge stellig verkondigde "Het moet met de app."
07-06-2021, 12:58 door Anoniem
Door Anoniem: Ik vraag mij wel eens af wat er wél in orde is bij de overheid.
Heel veel dingen waarvan je het zo vanzelfsprekend vind dat ze goed gaan dat je niet eens stilstaat bij de mogelijkheid dat het ook veel slechter zou kunnen.
07-06-2021, 13:17 door Anoniem
Was er niet een geel boekje, waar de GGD ook een stempel in had kunnen zetten?
Oh, ja. teveel administratieve rompslomp volgens de minister.

En het CIMS heeft die administratieve last blijkbaar niet .....


Leuk voor de mensen die nun vakantie al geboekt hebben, nog niet in het CIMS staan, en een qr-code nodig hebben.
07-06-2021, 13:18 door Anoniem
Voor de zekerheid toch maar even op de site van het RIVM gekeken:

[quote https://www.rivm.nl/covid-19-vaccinatie/privacy]
Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu heeft een landelijk registratiesysteem het COVID-vaccinatie Informatie- en Monitoringsysteem (CIMS). Hiermee worden belangrijke gegevens over de COVID-19-vaccinatie bijgehouden die van belang zijn om de epidemie te bestrijden:

- De vaccinatiegraad: het aantal mensen dat is gevaccineerd en hoeveel % dat bedraagt van de bevolking in Nederland.
- Bijhouden van de veiligheid en bijwerkingen van de vaccins.
- Calamiteiten, in het geval er iets aan de hand blijkt te zijn moet een arts kunnen nagaan wie met welk vaccin is gevaccineerd.
- De effectiviteit van de vaccinaties.
[unquote]

Bovenstaande kan prima zonder een register worden bijgehouden, namelijk:
- Vaccinatiegraad: Ze kunnen ook gewoon een tellertje bijhouden, +1 i.p.v. deze en deze persoon met dit BSN die hier woont en dit beroep heeft.
- Bijwerkingen: Je kunt dit prima zelf of via de huisarts melden bij Lareb
- Calamiteiten: Zoals met productiefouten in andere producten kan er prima via de media een oproep gedaan worden met verwijzing naar een website met de getroffen lotnummers. Dat lotnummer lees ik dan wel in mijn gele boekje
- Effectiviteit: Geen idee hoe ze dit uit dit register willen halen. Beter lijkt me om de vraag te stellen als je voor een test komt of je al gevaccineerd bent. (Dit doen ze trouwens al)

Nergens wordt er gerept over het digital green certificate.

"Omdat CIMS een bron is voor het digital green certificate dat VWS momenteel ontwikkelt, is het belangrijk dat iedere gevaccineerde die dat wil in CIMS te vinden is", zo stelt de Landelijke Huisartsen Vereniging.

De functioncreep is al begonnen.

Ik mag binnenkort voor vaccinatie, ik neem mijn analog yellow International Certificate of Vaccination of Prophylaxis wel mee en dan kijk ik wel of ik nog ooit op reis mag.


https://www.rivm.nl/covid-19-vaccinatie/privacy
07-06-2021, 14:02 door Anoniem
Het vervelende is dat bij het aanvragen van een vaccinatie gevraagd wordt of je je gegevens met de huisarts wilt delen en of je je gegevens met het RIVM wilt delen, maar bij geen van beide staat in de toelichting dat je JA moet aangeven om een QR code te kunnen krijgen. Ik heb bij de huisarts JA aangegeven en bij RIVM NEE en dat schijnt dus JA te moeten zijn om QR code te krijgen.
07-06-2021, 14:20 door Anoniem
Citaat van CoronaCheck.nl: "Je GPS- of locatiegegevens worden niet gebruikt of bewaard"

Oftewel jouw GPS-gegevens of locatiegegevens worden toch gebruikt, maar niet beide.
07-06-2021, 14:54 door Anoniem
Door Anoniem: Het vervelende is dat bij het aanvragen van een vaccinatie gevraagd wordt of je je gegevens met de huisarts wilt delen en of je je gegevens met het RIVM wilt delen, maar bij geen van beide staat in de toelichting dat je JA moet aangeven om een QR code te kunnen krijgen. Ik heb bij de huisarts JA aangegeven en bij RIVM NEE en dat schijnt dus JA te moeten zijn om QR code te krijgen.

Dat klinkt lastig inderdaad.

tzt maar zien wat er te bereiken is met toestemming en toestemming zsm intrekken of zo iets.

Het zal m.i. vooral afhangen van wat de bestemmingslanden gaan accepteren als bewijs.
Een stempel in het gele boekje - heeft maar een heel beperkte authenticatie - zowel de koppeling aan de betrokkene, en de authenticiteit dat die prik echt gezet .

Met landen die een hele stad of provincie op slot gooien als er een enkele covid-drager rondloopt betwijfel ik of die genoegen gaan nemen met het gele boekje.
07-06-2021, 15:54 door Anoniem
Door Anoniem:tzt maar zien wat er te bereiken is met toestemming en toestemming zsm intrekken of zo iets.
Als het RIVM je gegevens eenmaal heeft ontstaat de wettelijke verplichting die voor 20 jaar te bewaren. Je kan je toestemming dus niet intrekken, immers is er dan al een nieuwe grondslag voor de verwerking. Denk voor je deelt.
07-06-2021, 16:27 door Anoniem
Door Anoniem: Was er niet een geel boekje, waar de GGD ook een stempel in had kunnen zetten?

Straks, na de 2de vaccinatie, dan print ik de QR-code gewoon met een labelprinter thuis uit en dan plak ik die sticker zelf wel het gele boekje, bij de data, batchcode stickers en de reeds verkregen GGD stempels. Klaar! Alles bij elkaar :-)

https://coronacheck.nl/nl/print/
07-06-2021, 16:40 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:tzt maar zien wat er te bereiken is met toestemming en toestemming zsm intrekken of zo iets.
Als het RIVM je gegevens eenmaal heeft ontstaat de wettelijke verplichting die voor 20 jaar te bewaren. Je kan je toestemming dus niet intrekken, immers is er dan al een nieuwe grondslag voor de verwerking. Denk voor je deelt.
Alleen is dat niet zo. Artikel 454 van boek 7 van het Burgerlijk wetboek regelt de bewaartermijn van 20 jaar, en artikel 455 regelt dat de hulpverlener het dossier vernietigt als de patiënt dat verzoekt. Het komt erop neer dat de hulpverlener het dossier 20 jaar moet bewaren zolang de patiënt niet om vernietiging verzoekt, en anders moet het vernietigd worden.

Er is wel een uitzondering op dat vernietigen. Als het aanmerkelijke belang van een ander word geschaad (denk aan zoiets als een erfelijke afwijking waarbij het belangrijk kan worden voor kinderen dat bekend is dat een van de ouders het heeft), of als er een wettelijke verplichting bestaat om het te bewaren (en dan wordt niet die 20 jaar uit artikel 454 bedoeld) dan wordt het dossier niet vernietigd. Maar daar is hier geen sprake van.

Als de pandemie voorbij is vragen of de vaccinatieregistratie wordt gewist moet dus gaan werken, lijkt mij.

En denk niet alleen voor je deelt, zoek ook even op hoe het zit. ;-)
07-06-2021, 16:48 door majortom
Door Anoniem:
Door Anoniem:tzt maar zien wat er te bereiken is met toestemming en toestemming zsm intrekken of zo iets.
Als het RIVM je gegevens eenmaal heeft ontstaat de wettelijke verplichting die voor 20 jaar te bewaren. Je kan je toestemming dus niet intrekken, immers is er dan al een nieuwe grondslag voor de verwerking. Denk voor je deelt.
Volgens de site van de RIVM kun je wel degelijk je gegevens laten verwijderen https://www.rivm.nl/covid-19-vaccinatie/privacy/rechten-betrokkenen, er staat:
Wilt u (een deel van) uw gegevens bij het RIVM verwijderen? Dan kunt gebruikmaken van uw recht op vergetelheid. Wij verwijderen dan - op uw verzoek - de gegevens van u. Laat u ons weten welke gegevens u verwijderd wilt hebben. U heeft het recht om persoons- en medische gegevens te laten verwijderen uit het systeem waarin we uw vaccinatiegegevens registreren.

Let op: het RIVM is wettelijk verplicht om sommige gegevens te bewaren. Als het RIVM niet kan voldoen aan uw verzoek, dan laten we dat weten. We laten u ook weten hoe lang het RIVM uw gegevens bewaart.

Let op: wilt u uw persoons- en medische gegevens uit het systeem laten verwijderen? Houd er dan rekening mee dat deze gegevens definitief verwijderd worden. Als u op een later moment uw coronavaccinatiegegevens wilt inzien, dan is dat niet meer mogelijk.
Vraag me af waar de tweede alinea op slaat. Je kunt je persoons- en medische gegevens laten verwijderen volgens de eerste alinea; welke gegevens houden ze dan nog meer bij?

Sterker, ik heb de schriftelijke bevestiging dat ook de gegevens bij de GGD zijn te verwijderen. Daarom heb ik alleen gedeeld met de huisarts en ga een verzoek tot verwijdering bij de GGD doen zodra ik de tweede vaccinatie heb gehad. Ik zal voor de zekerheid de vaccinatie laten bijschrijven in het gele boekje (niet dat ik verwacht dat dit in Europa geaccepteerd gaat worden), maar dat coronapaspoort met verplichte centrale registratie laat ik gewoon voor wat het is.
07-06-2021, 16:52 door Anoniem
Waarom is het gele boekje nog geen bewijs dat ik tegen covid ben ingeënt?

Dit is bestuurlijke logica: omdat het in Nederland nergens verplicht is om te bewijzen dat je bent gevaccineerd, bestaat zo’n bewijs ook niet. Het ministerie laat weten dat als zo’n meldplicht er in de toekomst wel komt, de overheid zal zorgen voor een niet te vervalsen vaccinatiebewijs.

https://www.trouw.nl/wetenschap/het-gele-boekje-is-geen-coronapaspoort-wat-heb-je-dan-aan-zo-n-vaccinatiestempel~bf2b8afc/


Een paar landen - IJsland, Duitsland en Oostenrijk - erkennen de aantekening in het oude gele boekje inmiddels wel als bewijs van vaccinatie. De Europese Commissie werkt ook aan een nieuw papieren certificaat, met QR-code, en onderzoekt of dit, samen met het bestaande gele boekje, te combineren is als vaccinatiebewijs.
07-06-2021, 16:56 door Anoniem
De digital green pass is straks nodig om te reizen.
Het gele vaccinatie boekje is ook nog eens nodig.

De rest krijgt het rode boekje van Mao.
07-06-2021, 17:31 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:tzt maar zien wat er te bereiken is met toestemming en toestemming zsm intrekken of zo iets.
Als het RIVM je gegevens eenmaal heeft ontstaat de wettelijke verplichting die voor 20 jaar te bewaren. Je kan je toestemming dus niet intrekken, immers is er dan al een nieuwe grondslag voor de verwerking. Denk voor je deelt.
Ik zou zeggen : Denk voor je niet deelt. Erg voorspelbaar dat je geen QRcode kan krijgen als de verstrekker van de QRcode geen data van jou mag gebruiken. Dus niet zeuren achteraf.
07-06-2021, 20:05 door Anoniem
Joh, een overheid IT project dat niet in de buurt komt van de eerder gewekte verwachtingen behaalt? Nog N O O I T eerder voorgekomen, toch? Zeker geen schering en inslag, echt een unicum. *kuch*

En hoe fijn dat als je niet gelijk met alles instemt je ze dan later alsnog een oor aannaaien. Slechts 9 miljard aan zuurverdiend belastinggeld aan bonnetjes kwijt, maar het mag wat kosten, natuurlijk. Is vast niemand onverdiend rijker van geworden.

Nog niet eens ten volle gestart en nu al betonrot in de fundering, maar ga gerust verder met hoge torens op die rotte fundering bouwen, gaat vast goed komen, en, ach, mocht het misgaan, de belastinggeld betaler compenseert dat wel. Net zoals de belastinggeld betaler compenseert voor alle andere "gebouwd op betonrot fundering" projecten.
07-06-2021, 20:08 door Anoniem
Raar hoe de stempel in het gele vaccinatie boekje geen rol van betekenis meer speelt, als bewijs van vaccinatie.
07-06-2021, 20:28 door botbot
"Voor mensen die zijn gevaccineerd, en bijvoorbeeld vanwege privacyredenen niet willen dat hun data wordt opgeslagen, werkt het ministerie van Volksgezondheid aan een alternatief. Daar moeten we nog iets op verzinnen maar dat kan wel lang gaan duren" Zegt de Jonge.

Oftewel weer een verkapte dwang om je te laten registreren. Alsof de Jong dit allemaal in zijn eentje aan het doen is. Tientalle zoniet honderden mensen hebben hier al vanaf dag 1 van het virus over na kunnen denken. Omdat ze al jaren en jaren te maken hebben met privacy wetgeving en mensen die niet willen dat hun gegevens worden opgeslagen. KOm op. Hier is zelfs speciaal een politieke partij voor opgericht. De piratenpartij. Dus dat ze ermee te maken kregen was al jaren duidelijk. Dit is gewoon weer verkapte dwang om de mensen iets te laten doen wat ze eigenlijk niet willen.
07-06-2021, 20:33 door botbot
Door Anoniem: \
De Europese Commissie werkt ook aan een nieuw papieren certificaat, met QR-code, en onderzoekt of dit, samen met het bestaande gele boekje, te combineren is als vaccinatiebewijs.

Een papieren certificaat met een QR code is een digitaal paspoort alleen tijdelijk even uitgeprint op papier. Men noemt het een papieren certificaat, om het te laten lijken alsof het geen digitaal paspoort is. Maar het feit dat het gekoppeld is aan een QR code en dat dus weer alleen benaderbaar gaat zijn via je DigiD waarbij je de gegevens haalt uit een centraal opgeslagen database met al jouw opgeslagen gegevens betekend gewoon dat het een App-Op-Papier is. Er is privacytechnisch geen enkel verschil tussen het uitprinten van zo'n QR code en deze op je telefoon laten zien.
07-06-2021, 20:43 door botbot
2
Door Anoniem:
Door Anoniem: Was er niet een geel boekje, waar de GGD ook een stempel in had kunnen zetten?

Straks, na de 2de vaccinatie, dan print ik de QR-code gewoon met een labelprinter thuis uit en dan plak ik die sticker zelf wel het gele boekje, bij de data, batchcode stickers en de reeds verkregen GGD stempels. Klaar! Alles bij elkaar :-)

https://coronacheck.nl/nl/print/

En wat is dan het verschil met een digitaal paspoort? Wat is het privacytechnische verschil met op je telefoon naar coronacheck gaan inloggen me je digid het op je telefoon laten zien? Wat is het privacytechnische verschil met het installeren van de app? Zodra jij je gegevens na het uitprinten laat verwijderen werkt de QR code niet meer.
07-06-2021, 20:53 door botbot - Bijgewerkt: 07-06-2021, 20:53
Door Anoniem: Citaat van CoronaCheck.nl: "Je GPS- of locatiegegevens worden niet gebruikt of bewaard"

Oftewel jouw GPS-gegevens of locatiegegevens worden toch gebruikt, maar niet beide.

Even gemaild dat lokatiegegevens niet perse voort hoeven te komen uit GPS data, maar ook bijvoorbeeld uit Wifi gegevens of IP adres, of SIM lokalocalosatie etc kunnen komen. Of ze dit even willen aanpassen naar:

Je GPS- en locatiegegevens worden niet gebruikt of bewaard

We zullen zien.
08-06-2021, 08:32 door majortom - Bijgewerkt: 08-06-2021, 08:34
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:tzt maar zien wat er te bereiken is met toestemming en toestemming zsm intrekken of zo iets.
Als het RIVM je gegevens eenmaal heeft ontstaat de wettelijke verplichting die voor 20 jaar te bewaren. Je kan je toestemming dus niet intrekken, immers is er dan al een nieuwe grondslag voor de verwerking. Denk voor je deelt.
Ik zou zeggen : Denk voor je niet deelt. Erg voorspelbaar dat je geen QRcode kan krijgen als de verstrekker van de QRcode geen data van jou mag gebruiken. Dus niet zeuren achteraf.
Probleem is dat er nooit is gemeld dat deze database voor dit doel zou dienen. En nog steeds wordt dit niet vermeld als reden voor opname in deze database. De volgende redenen worden vermeld door het RIVM (zie https://www.rivm.nl/covid-19-vaccinatie/privacy):
Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu heeft een landelijk registratiesysteem het COVID-vaccinatie Informatie- en Monitoringsysteem (CIMS). Hiermee worden belangrijke gegevens over de COVID-19-vaccinatie bijgehouden die van belang zijn om de epidemie te bestrijden:

De vaccinatiegraad: het aantal mensen dat is gevaccineerd en hoeveel % dat bedraagt van de bevolking in Nederland.
Bijhouden van de veiligheid en bijwerkingen van de vaccins.
Calamiteiten, in het geval er iets aan de hand blijkt te zijn moet een arts kunnen nagaan wie met welk vaccin is gevaccineerd.
De effectiviteit van de vaccinaties.
Dus mogen die gegevens niet zonder uitdrukkelijke toestemming worden gebruikt voor een coronapaspoort. Dit zal dan dus wel bij de eerste keer expliciet gevraagd worden. Maar mensen die dit ten tijde van de vaccinatie niet wisten, hun data niet hebben gedeeld, en toch zo'n coronapaspoort zouden willen hebben, hebben dus wel een probleem nu. Ja, er wordt gewerkt aan een oplossing hiervoor, maar dit kan wel lang duren wordt gezegd. Oftewel, dit zal wel ergens in Q3/Q4 van dit jaar op zijn vroegst geregeld zijn. Deze groep zal er dan dus niets aan hebben in het komende vakantieseizoen.
08-06-2021, 08:56 door Anoniem
Door botbot: 2
Door Anoniem:
Door Anoniem: Was er niet een geel boekje, waar de GGD ook een stempel in had kunnen zetten?

Straks, na de 2de vaccinatie, dan print ik de QR-code gewoon met een labelprinter thuis uit en dan plak ik die sticker zelf wel het gele boekje, bij de data, batchcode stickers en de reeds verkregen GGD stempels. Klaar! Alles bij elkaar :-)

https://coronacheck.nl/nl/print/

En wat is dan het verschil met een digitaal paspoort? Wat is het privacytechnische verschil met op je telefoon naar coronacheck gaan inloggen me je digid het op je telefoon laten zien? Wat is het privacytechnische verschil met het installeren van de app? Zodra jij je gegevens na het uitprinten laat verwijderen werkt de QR code niet meer.

Het niet per se hoeven gebruiken van een smartphone om de vaccinatie status aan te kunnen tonen met een QR-code, omdat die QR-code ook op papier of een sticker kan worden uitgeprint, is vanuit de optiek van de persoonsbeveiliging gezien een tactisch voordeel. Een moeilijk te beveiligen smartphone die men niet heeft, kan namelijk ook niet stuk gaan, niet verloren raken, niet gestolen worden en kan ook niet worden gehackt. Lang leve het gele boekje.
08-06-2021, 09:54 door majortom - Bijgewerkt: 08-06-2021, 10:03
Door botbot: 2
Door Anoniem:
Door Anoniem: Was er niet een geel boekje, waar de GGD ook een stempel in had kunnen zetten?

Straks, na de 2de vaccinatie, dan print ik de QR-code gewoon met een labelprinter thuis uit en dan plak ik die sticker zelf wel het gele boekje, bij de data, batchcode stickers en de reeds verkregen GGD stempels. Klaar! Alles bij elkaar :-)

https://coronacheck.nl/nl/print/

En wat is dan het verschil met een digitaal paspoort? Wat is het privacytechnische verschil met op je telefoon naar coronacheck gaan inloggen me je digid het op je telefoon laten zien? Wat is het privacytechnische verschil met het installeren van de app? Zodra jij je gegevens na het uitprinten laat verwijderen werkt de QR code niet meer.
Ik denk dat het verwijderen van je gegevens geen invloed heeft (of in ieder geval zou moeten hebben) op de werking van de QR code. De QR code zou decentraal alle gegevens moeten bevatten + een digitale handtekening om de integriteit te borgen. De check app moet enkel de gegevens uitlezen, de digitale handtekening en het bijbehorende certificaat checken; deze heeft dan alleen een lijst van goedgekeurde signer-certificaten nodig (deze zou initieel (of elke keer bij opstarten) van een configuratie server kunnen worden verkregen).

Na verwijdering kan natuurlijk geen nieuwe QR code meer gegenereerd worden. Vraag is even wat er precies in de QR code staat en hoe de geldigheid ervan wordt bepaald (is een QR code gegenereerd op grond van een vaccinatie langer geldig dan een op basis van een test, of zijn deze (om bijvoorbeeld niet te kunnen achterhalen of je op grond van een test, eerdere besmetting of vaccinatie binnenkomt) even lang geldig en moet je je papieren versie ook elke 40 uur verversen igv bijvoorbeeld vaccinatie (dan is het natuurlijk einde oefening na verwijdering); lijkt me overigens wel een dingetje om dan op je vakantieadres een papieren versie te regelen.
08-06-2021, 11:51 door Anoniem
Zo'n vijf à tien procent van de totale 10 miljoen inentingen wordt niet verwerkt omdat mensen geen toestemming voor de registratie gaven.
Omdat

A: de RIVM & GGD's keer op keer niet bijster capabel bleken met data beveiligen.
B: er niet duidelijk is dat je geen QR zal krijgen wanneer de RIVM die gegevens niet krijgt.

Los daarvan is het bizar dat een organisatie als de RIVM i.p.v. GGD daarover gaat.
08-06-2021, 22:14 door botbot - Bijgewerkt: 08-06-2021, 22:15
Door botbot:
Door Anoniem: Citaat van CoronaCheck.nl: "Je GPS- of locatiegegevens worden niet gebruikt of bewaard"

Oftewel jouw GPS-gegevens of locatiegegevens worden toch gebruikt, maar niet beide.

Even gemaild dat lokatiegegevens niet perse voort hoeven te komen uit GPS data, maar ook bijvoorbeeld uit Wifi gegevens of IP adres, of SIM lokalocalosatie etc kunnen komen. Of ze dit even willen aanpassen naar:

Je GPS- en locatiegegevens worden niet gebruikt of bewaard

We zullen zien.

Beste .....,

Bedankt voor je feedback, je opmerking is doorgeven aan het ontwikkelteam en wordt spoedig bekeken en aangepast.

Heeft u verder nog vragen? Kijk dan op onze website, neem telefonisch contact op of verstuur een mail.

Met vriendelijke groet,
......
__________________________________________
CoronaCheck Helpdesk
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.