image

Autoriteiten halen marktplaats met miljoenen gestolen wachtwoorden offline

vrijdag 11 juni 2021, 11:45 door Redactie, 0 reacties

Tijdens een internationale operatie waarbij ook het Team High Tech Crime van de Nederlandse politie was betrokken is Slilpp offline gehaald, een online marktplaats waarop miljoenen gestolen gebruikersnamen en wachtwoorden voor internetbankieren, mobiele telefoons, webshops en andere diensten werden aangeboden. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Via Slilpp konden leveranciers gestolen inloggegevens aanbieden. Er werden meer dan tachtig miljoen credentials via de marktplaats aangeboden. Slilpp voorzag aanbieders en afnemers van een betaalmechanisme voor de afhandeling van transacties. Met de gestolen wachtwoorden zou alleen in de Verenigde Staten voor meer dan 200 miljoen dollar schade zijn gezorgd, aldus de Amerikaanse autoriteiten.

De FBI wist samen met verschillende internationale opsporingsdiensten meerdere servers van Slilpp te identificeren. Deze servers alsmede domeinnamen die de marktplaats gebruikte zijn na het doorlopen van een juridisch proces in beslag genomen. Naast de Amerikaanse en Nederlandse autoriteiten deden ook Duitsland en Roemenië aan de operatie mee.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.