image

ProtonVPN lanceert nieuwe open source Linux-app met volledige gui

dinsdag 22 juni 2021, 15:44 door Redactie, 3 reacties

Vpn-dienst ProtonVPN heeft een nieuwe open source Linux-app gelanceerd die over een volledige gui beschikt. Daarnaast is er een nieuwe command-line (CLI) tool beschikbaar gemaakt. Beide tools zijn zowel door gratis als betaalde gebruikers van de vpn-dienst te gebruiken.

ProtonVPN bood voor Linux-gebruikers al een CLI-tool die samen met de opensourcegemeenschap was ontwikkeld. Deze tool wordt nu door de nieuwe CLI-tool vervangen. De Linux-app was meer dan een jaar in ontwikkeling en biedt allerlei features die ook in de vpn-applicaties voor andere platformen aanwezig zijn, zoals een killswitch en de NetShield Adblocker.

ProtonVPN adviseert gebruikers om naar nieuwe Linux-app of CLI-tool te upgraden. De tools worden officieel ondersteund op Debian 10, Ubuntu 20.04 (LTS), Mint 20, MX Linux 19, Fedora 31+ en Archlinux / Manjaro. De vpn-dienst laat weten dat het in de toekomst meer Linux-distributies wil gaan ondersteunen.

Reacties (3)
23-06-2021, 06:13 door [Account Verwijderd]
Zou tijd worden. De oude methode werkt ook maar ik ben zeker een uur aan het etteren geweest om dat aan de gang te krijgen. Wachtwoord werd niet gevreten. Weet ook niet meer hoe ik dat heb opgelost.
23-06-2021, 09:05 door Anoniem
Alleen nog niet aanwezig in het Ubuntu Software centrum.

gr. BertG.
23-06-2021, 09:14 door Anoniem
Door Rexodus: Zou tijd worden. De oude methode werkt ook maar ik ben zeker een uur aan het etteren geweest om dat aan de gang te krijgen. Wachtwoord werd niet gevreten. Weet ook niet meer hoe ik dat heb opgelost.

De CLI gebruikte een ander wachtwoord dan op windows.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.