image

Politie houdt 16-jarige aan voor phishingaanvallen via Facebook Marketplace

vrijdag 9 juli 2021, 10:30 door Redactie, 1 reacties

De politie heeft een 16-jarige jongen uit Amersfoort aangehouden voor phishingaanvallen via Facebook Marketplace, de marktplaats van het sociale netwerk waarop tweedehands artikelen worden aangeboden. De verdachte benaderde aanbieders op het platform en deed zich voor als koper. Ter controle werd verkopers gevraagd om één cent via een betaalverzoek over te maken.

De link die hiervoor werd verstuurd wees naar een phishingsite. Met de gegevens die slachtoffers hier invoerden kreeg de verdachte volledige toegang tot hun rekeningen, aldus de politie. De verdachte voerde vervolgens via contactloos betalen transacties uit bij verschillende winkels in Amersfoort. Volgens de politie is er "veel geld" van slachtoffers afhandig gemaakt, maar een exact bedrag wordt niet genoemd.

Bij het onderzoek werkten ING en de politie samen en kwam al gauw een verdachte in beeld. De 16-jarige jongen uit Amersfoort werd afgelopen maandag aangehouden. De verdachte is voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld. Het onderzoek is nog gaande en de politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Reacties (1)
09-07-2021, 10:57 door Anoniem
goed bezig....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.