image

Kledingmerk Guess meldt datalek na aanval door DarkSide-ransomwaregroep

dinsdag 13 juli 2021, 12:52 door Redactie, 1 reacties

Kledingmerk Guess is eerder dit jaar slachtoffer geworden van een aanval door de groep criminelen achter de DarkSide-ransomware, die ook verantwoordelijk was voor de aanval op de Colonial Pipeline. Bij de aanval zijn gegevens van klanten buitgemaakt, zo heeft het bedrijf in een datalekmelding richten gedupeerden laten weten. De ransomware-aanval deed zich voor op 19 februari.

Uit onderzoek dat werd ingesteld bleek dat de aanvallers van 2 februari tot en met 23 februari toegang tot het netwerk van het kledingmerk hadden. Hoe deze toegang werd verkregen wordt niet vermeld. Op 26 mei bleek uit het onderzoek dat de aanvallers ook klantgegevens hadden gestolen, waaronder socialsecurity-nummers, rijbewijsnummers, paspoortnummers en rekeningnummers.

Volgens de datalekmelding die Guess deed bij de procureur-generaal van de Amerikaanse staat Maine zijn van meer dan 1300 mensen de gegevens buitgemaakt. Die kunnen een jaar lang kosteloos van een identiteitbeschermingsdienst gebruikmaken.

Eerder deze maand werd bekend dat de Nederlandse politie servers van de DarkSide-ransomwaregroep in beslag heeft genomen. De groep liet eerder al weten dat het vanwege de inbeslagname stopte met de activiteiten.

Reacties (1)
13-07-2021, 14:18 door Anoniem
Hoe deze toegang werd verkregen wordt niet vermeld
Het wordt niet vermeld maar iedereen weet het eigenlijk wel. Een raadsel waarom het verzwegen moet worden :)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.