image

Spamhaus ziet afname van het aantal botnetservers in Nederland

dinsdag 13 juli 2021, 16:33 door Redactie, 0 reacties

Het aantal botnetservers dat zich in Nederland bevindt is in het tweede kwartaal afgenomen ten opzichte van het eerste kwartaal, zo laat antispamorganisatie Spamhaus in het nieuwste kwartaaloverzicht weten. In het eerste kwartaal werden er nog 207 servers geteld waarmee criminelen hun botnets aansturen. Dat aantal daalde in het tweede kwartaal naar 168. Daarmee bevindt Nederland zich nog wel op de derde plek van landen met de meeste botnetservers, achter Rusland en de Verenigde Staten.

Naast de landen waar botnetservers worden gehost keek Spamhaus ook naar de hostingproviders met de meeste actieve botnets. Dan blijkt dat Microsoft en Google op respectievelijke de tweede en derde plek staan. "Het is duidelijk dat Microsoft worstelt met de hoeveelheid abuse die op het Azure-cloudplatform wordt gegenereerd. Eveneens wordt Google belaagd met abusemeldingen", aldus Spamhaus.

Volgens de spambestrijder hebben hostingproviders die in het overzicht staan een abuseprobleem of nemen geen gepaste actie wanneer ze abusemeldingen ontvangen. Verder werden de meeste domeinen waar botnets gebruik van maken geregistreerde bij NameSilo en Namecheap.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.