/dev/null - Overig

Meten met 2 maten over Pegasus

20-07-2021, 04:42 door Anoniem, 13 reacties
De EU voorzitter, Ursula von der Leyen, liet het de internationale pers al weten, dat het onacceptabel was dat Hongarije de Pegasus spyware van de NSO-group gebruikte (als dit bericht waar was). De kernwaarden van de EU is volgens Ursula immers de persvrijheid, zo berichtte RTLnieuws op de website.

https://www.rtlnieuws.nl/tech/artikel/5242841/pegasus-spyware-overheden-spionage-overheid

Maar wat RTLnieuws er niet bij zei was, dat er meer landen in de EU de Pegasus spyware gebruiken. Volgens de kaart van Forbidden Stories, blijken ook Frankrijjk en Spanje (beiden EU-lid!) de Pegasus spyware in te zetten.

https://forbiddenstories.org/pegasus-the-new-global-weapon-for-silencing-journalists/

Misschien kan Ursula mij even vertellen waarom deze landen de kernwaarden van de EU opeens niet schenden (persvrijheid), maar wel alleen in Hongarije? Of zijn er in de EU "sommigen meer gelijk dan anderen?" (Animal Farm).

De vraag is ook waar deze selectieve vorm van verontwaardiging over Hongarije vandaan komt, waarom er met twee maten wordt gemeten en andere landen in de EU over het gebruik van de Pegasus spyware buiten schot blijven.
Reacties (13)
20-07-2021, 09:44 door Anoniem
Je zou echt wat oplettender moeten lezen, vind ik.

Als je de link van RTL Nieuws naar Reuters volgt (het woordje "waarschuwt" in de alinea over de bewuste uitspraak) dan kan je daar heel duidelijk lezen dat Von der Leyen het niet specifiek over Hongarije heeft maar het gebruik van de spyware tegen journalisten onacceptabel noemde, zonder een land te noemen. Bij Reuters komt Hongarije pas een stuk verderop in het verhaal ter sprake.

RTL Nieuws heeft de uitspraak van Von der Leyen onder het kopje over Hongarije geplaatst, en suggereert daarmee dat haar uitspraak over Hongarije gaat. Maar als je kijkt hoe RTL Nieuws Von der Leyen citeert dan staat in het citaat zelf en in de alinea waarin ze haar aanhalen niet dat zij het over Hongarije had. Alleen dat kopje erboven suggereert het.

Het komt erop neer dat RTL Nieuws die tussenkop slordig of misleidend heeft geplaatst, met een suggestief resultaat. Maar hoewel ze het daarmee wel suggereren is het niet zo dat ze werkelijk beweren dat Von der Leyen het wel over Hongarije en niet over Frankrijk en Spanje had.

Je geeft het zelf eigenlijk ook al een beetje aan met "wat RTLnieuws er niet bij zei was...". Wat RTL Nieuws niet goed vermeldt is niet de fout van Von der Leyen, toch?

Let als je nieuws leest goed op wie eigenlijk de bewering doet, want dat maakt een enorm verschil. In dit geval maakte RTL Nieuws een fout, en heeft Ursula von der Leyen zich tegen het bespioneren van journalisten uitgesproken zonder onderscheid te maken in welk land dat doet. Op die fout moet je dan ook RTL Nieuws aanspreken, en niet Von der Leyen.
20-07-2021, 10:44 door Anoniem
Natuurlijk wordt er met twee maten gemeten. Denk maar niet dat Frankrijk en Spanje door de EU worden bestraft of op de vingers getikt op het gebruik van de Pegasus spyware. Hongarije is een erg makkelijk slachtoffer op dit moment.
20-07-2021, 10:50 door Erik van Straten - Bijgewerkt: 20-07-2021, 10:52
[Tikkie off topic] Los van wie wat over Pegasus van NSO Group gezegd heeft: er gaan binnen de EU steeds (meer?) stemmen op om encryptie (o.a. in chat-apps) te verzwakken en/of te backdooren. Ook dat treft journalisten, advocaten, privacy-voorvechters, oppositieleden etcetera - vooral in landen die het niet zo nauw nemen met de privacy en andere rechten van mensen in genoemde groepen.

Je kunt encryptie echter niet alleen in "fatsoenlijke landen" (wie dat ook moge zijn) ondermijnen; sowieso scheppen westerse landen die dit al doen (bijv. Australë) of voornemens zijn dat te doen (o.a. Grapperhaus.NL), een precedent. Bovendien zullen criminelen uitwijken naar alternatieven, waardoor een sleepnet voor onschuldigen (includief journalisten etc.) overblijft - met als enorm risico dat kwaadwillenden toegang tot dat sleepnet krijgen.

Bovendien, na bijna elk (geweldadig) incident blijken zware criminelen, terroristen en moordenaars allang bekend te zijn bij de politie en/of opsporingsdiensten. Ik vind het zwaar disproportioneel om encryptie "aan banden te leggen", zogenaamd om die criminelen "op te sporen" - dat is larie als je al weet wie het zijn.

En als je tegelijkertijd dramt over Pegasus, vind ik dat hypocriet.
20-07-2021, 11:20 door Anoniem
Het is politiek en het regenbogen leger marcheerde toen zij de opdracht kregen.

Het gemakkelijk voor Van Der Leyen om neutraal te zijn in haar beweringen en zij kan het niet bewijzen. De media is gemakkjrlijker want zij kunnen uitdragen "volgens geruchten" en hebben geen verantwoording af te leggen.

Het probleem is dat heel veel mensen klakkeloos de media gelooft. Ook als je maar vaak genoeg iets roept dan moet het toch wel een keer waar zijn.

De balans is zoek en vadaar de toeslagen affaire zo lang als een veenbrand onopgemerkt kon blijven.
20-07-2021, 11:25 door Anoniem
Bij de EU meten ze altijd met 2 maten Ursula von der Leyen zegt dat we minder moeten uitstoten terwijl ze zelf 7 kinderen heeft en van frans timmermans moeten we minder vlees eten
20-07-2021, 12:05 door Anoniem
wanneer je abbonee bent op de nieuws feeds van FPA of reuters, dan zie je al dat met name NOS en in mindere mate rtlnieuws erg selectief zijn in het nieuws wat gebracht wordt naar 'de grote meute' aka sheeple...
veel negatieve dingen over de VS worden weggepoetst, behalve als het negatief over trump is, elk niets zeggend nieuws dingetje over biden wordt groot uitgemeten en alleen zaken waar ze echt niet om heen kunnen omdat zelfs de meest trouwe VVD-ers nog achter de oren gaan krabben worden ergens achteraan weggemoffeld in een artikel van 15 seconden en de overstekende komkommers mogen dan 5 tot 10 minuten aan de woord.
20-07-2021, 12:50 door Anoniem
Kernwaarde - Persvrijheid. Die persvrijheid heeft nog nooit zo onder druk gestaan als thans.
Overal ter wereld. Dat zagen we aan de jarenlange Trump-bashing
en nu de verkettering en demonisering van zijn achterban (ze worden al bijkans tot de extremisten gerekend).

Antifa & BLM en de zogeheten 'woke' mensen zijn OK. Praten over deny lists i.p.v. bl*ck list. Het houdt niet op.

Iedereen mag daarvan vinden wat ie wil, maar meningen dienen niet van boven voor iedereen opgelegd te worden.
Een hele kwalijke rol hebben al jarenlang hierin de media gespeeld en nu nog en a.h.w. met dubbele kracht.

Alle eigen cultuur dient te verdwijnen om plaats te maken voor een soort van globalistisch opgelegde dwingelandij.
En wie dan dwars gaat liggen, is natuurlijk direct kop van jut, of wordt dat gemaakt.

Het globalisme is hierachter de drijvende kracht. Dus vasthouden aan nationale normen en waarden is verkeerd.

Daar waar de secularisatie en andere factoren heeft gezorgd dat het conservatieven vrijwel niet meer aan bod komen,
daar hoort men geen kritiek. Daar heeft men de doelstellingen zeker bereikt.

Waar deze normen en waarden nog door een meerderheid worden gedragen, moet dit gedachtengoed verketterd worden.
We leven ondertussen in een soort van "omkeringswereld", wat vroeger normaal en goed was, is nu glad verkeerd.
Wat vroeger "glad verkeerd" was, is nu de aangewezen weg. En wie in deze de jeugd heeft, heeft de toekomst.
Daar wil Hongarije merendeels niet in meegaan en daarom gebeurt dit meten met 2 maten.

Alhoewel ook beperkt, want Duitsland en Oostenrijk hebben wel nog steeds Hinterland nodig.

Bevolkingsgroepen tegen elkander opzetten, tweedeling in de maatschappij aanbrengen, blijft doorgaan.

Dat Hongarijen en ook Polen nu vanwege hun behoudende politiek de gebeten hond zijn,
is duidelijk. Zij blijven de kop van jut totdat ze ook uitverkoop wil houden en overstag gaan.

Soros zint tegen Hongarije nog steeds op wraak. Oh en deze figuur is echt geen "lieve" filantroop,
zoals debunkers hier al vaak hebben beweerd.

Deze man collaboreerde met Nazi's tegen zijn eigen volksgenoten tijdens de Shoa (woord komt van een streek in Ethiopie)
en had volgens eigen zeggen zijn 'best days' in 1943.

vliegende muis
20-07-2021, 12:58 door Anoniem
Note:

European countries are mostly known for using zero-days and spyware tools for law enforcement. IMSI catchers? Our thing, sadly.
20-07-2021, 13:36 door Anoniem
Natuurlijk wordt er met twee maten gemeten. Denk maar niet dat Frankrijk en Spanje door de EU worden bestraft of op de vingers getikt op het gebruik van de Pegasus spyware. Hongarije is een erg makkelijk slachtoffer op dit moment.

Is de spyware gebruikt door de overheden van Frankrijk en Spanje ? Of is er sprake van doelwitten in Frankrijk en Spanje, los van wie hiervoor verantwoordelijk waren ?

De EU voorzitter, Ursula von der Leyen, liet het de internationale pers al weten, dat het onacceptabel was dat Hongarije de Pegasus spyware van de NSO-group gebruikte

Ze geeft antwoord op een vraag. De journalist heeft het over Hongarije.

Verder gaat het niet enkel om de vraag of landen dit soort tools inzetten. Maar net zo goed om de vraag tegen wie ze deze inzetten. Is het inzetten tegen een journalist, dissident or mensenrechten activist, bijvoorbeeld hetzelfde, als het inzetten tegen georganiseerde misdaad, of verdachten van terrorisme ?
20-07-2021, 13:38 door Anoniem
European countries are mostly known for using zero-days and spyware tools for law enforcement. IMSI catchers? Our thing, sadly.

Against what kind of targets ? Using an IMSI catcher or a spyware tool against organized crime - problematic ? Same as using it against a dissident, journalist, or human rights activist ?
20-07-2021, 13:40 door Anoniem
Kernwaarde - Persvrijheid. Die persvrijheid heeft nog nooit zo onder druk gestaan als thans.
Overal ter wereld. Dat zagen we aan de jarenlange Trump-bashing
en nu de verkettering en demonisering van zijn achterban (ze worden al bijkans tot de extremisten gerekend).

Jups, Trump en zijn achterban doen daar hard aan mee. De pers weg zetten als ''the enemy of the people''. Alles wat niet bevalt wegzetten als ''fake news'' etc. Ga als Trump fanboy niet pretenderen dat je werkelijk iets geeft, om de vrije pers.
20-07-2021, 14:06 door Anoniem
Arg, ursula praat poep, immers volgens haar baas de VS/NSA/Nato is encryptie evil, dus een telefoon met encryptie zoals een iphone, moet je wel crimineel zijn.
20-07-2021, 15:22 door waterlelie
De reacties liegen er niet om, meten met twee maten is het verwijt, en daarin heeft de schrijver gelijk.. Maar ook de NOG's en Journalistiek zijn selectief in hun berichtgeving, omdat ze niet vrij zijn van politieke en ideologische invloeden.
Amnesty International
https://www.thetimes.co.uk/article/campaign-allies-on-the-wrong-side-of-human-rights-ltjmqsdnhb6
https://www.thetimes.co.uk/article/a-shadowy-web-traced-back-to-bradford-bzxshhbrz9z
https://www.thetimes.co.uk/article/amnesty-directors-links-to-global-network-of-islamists-m0wggtnzcgc
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.