/dev/null - Overig

Kan geen Gmail POP account in Microsoft Outlook maken

25-07-2021, 21:44 door waterlelie, 32 reacties
Ik heb sinds kort office 2019, en probeer al geruime tijd om een Gmail POP account in Outlook te maken. Ziggo accounts zijn geen probleem. maar met Gmail krijg ik iedere keer weer een melding
Er is iets misgegaan
aanmelding bij de binnenkomende POP server is mislukt


Ik moet voor Geavanceerde opties kiezen, anders word er direct een IMAP van gemaakt, die direct alle email van de
server download
Optie: Ik wil mijn account handmatig instellen

Ik gebruik:
Naam@gmail.com
Pop.gmail.com
Poort 995
SSLTLS

smtp.gmail.com
Poort 587
STARTTLS

Als ik voor automatisch kies, dan krijg ik direct het Google inlog scherm voor de IMAP account, dus die instelling zal ongetwijfeld wel mogelijk zijn, maar zelfs als ik die kies, kan ik deze later niet meer in Outlook veranderen. Ik heb dat al met een ziggo account meegemaakt, en die begon spontaan alle map namen die in dat account staan op te halen. En als ik op een map daarvan klik, haalt outlook alle berichten daarin onmiddellijk op.

Wie kan dit probleem oplossen..
Reacties (32)
26-07-2021, 00:28 door allestein
Staat "Downloaden via POP" in Gmail wel aan?

- Ga naar Gmail en meldt je aan
- Klik op het tandwieltje rechts bovenin
- Druk op de knop "Alle instellingen bekijken"
- Ga naar het tabblad "Doorsturen en POP/IMAP"
- Ga naar "Downloaden via POP:" en maak je keuze.

Ik hoop dat het helpt.
26-07-2021, 01:37 door Anoniem
Schakel 'toegang door minder veilige apps' in bij Google.

En inderdaad uitkijken met toevoegen van een nieuw account. Vaak is de standaard instelling zo dat berichten direct of na verwijderen van de server gewist worden. Vaak niet wenselijk.
Kun je dit vooraf niet instellen maak dan eerst een foutje in jouw inloggegevens.

Persoonlijk snap ik dan ook de logica van imap niet. Waarom wordt elders jouw bericht ook gewist? Dat is toch handig als back-up?
Note: weet dat dit bij Gmail anders werkt dan de meeste andere.
26-07-2021, 04:00 door Anoniem
Door waterlelie: Ik moet voor Geavanceerde opties kiezen, anders word er direct een IMAP van gemaakt, die direct alle email van de server download
Ik ben in noch Outlook, noch Gmail thuis, maar ik weet niet beter dat bij POP3 de default is dat de e-mail wordt opgehaald van de server en van de server wordt verwijderd (tenzij je dat laatste uitzet), en dat IMAP juist gemaakt is om alles op de server te laten staan. Het verrast me dat jij het precies andersom ziet werken. Als je het op de server wilt laten staan, is IMAP dan niet juist een prima optie?
26-07-2021, 08:09 door waterlelie
Instellingen in Gmail account.
Downloaden via POP
Status: POP is ingeschakeld voor alle berichten die sinds 09-08-2008 zijn ontvangen
IMAP-toegang:
Status: IMAP is uitgeschakeld

Zoals ik al aangaf, als ik in het maken van een nieuw e-mail account in Microsoft Outlook 2019, voor handmatig kies, omdat ik alleen een POP account wil maken, dan weigert het programma dit uit te voeren. De automatische voorkeur maakt namelijk altijd een IMAP account, en dat lukt wel, omdat ik inmiddels daarvoor heb gekozen. Het gevolg is dat alle email nu ook door Microsoft Outlook van de Gmail server naar de computer is gekopieerd.
Vraag blijft waarom voor Microsoft Outlook 2019 bij het aanmaken van een POP Gmail acccount dit niet mogelijk is.
Bij het aanmaken van een Ziggo account levert de keuze voor een POP account geen probleem op.
26-07-2021, 09:43 door Anoniem
POP is een hele oude email techniek, en het verbaasde mij eigenlijk dat dit bij GMail nog ingesteld kan worden....
Bij Ziggo kan het idd nog, maar ook daar wordt aangeraden over te stappen naar IMAP bij een nieuw email account.
Volgens mij kan ik mij herinneren dat ze POP sowieso gaan uitfaseren in de komende jaren.

Ga er, ondanks ale instellingen. niet van uit dat het probleem bij Outlook ligt. Er zij genoeg problemen bekend met
MS<>Google koppelingen, waarbij Google niet altijd de meest 'behulpzame' was....

Succes!
26-07-2021, 10:59 door Anoniem
Je kunt ook helemaal niet vanuit Outlook een gmail account MAKEN ;-)

Wat wel kan als je in Gmail de juiste instellingen gedaan hebt mbt authenticatie dat je vanuit outlook het gmail account ( pop/imap ) kunt toevoegen, zodat je vanuit de outlook mail client je gmail berichten kunt lezen :P
26-07-2021, 21:01 door Anoniem
De voordelen van IMAP boven POP3 lijkt mij evident: wie POP3 gebruikt is na het downloaden van zijn mail de mail op de server kwijt. Raak je de mail zelf kwijt (stel je moet je systeem opnieuw herstellen), dan kun je de mails van vroeger niet meer ophalen. Dat probleem verdwijnt als je op IMAP instelt.

Als mijn systeem overhoopt hersteld zou moeten worden, staan alle vroegere mails nog gewoon op de mailserver. Bij het opstarten van je vroegere mailaccount haal je die mails gewoon weer op. Dus ik begrijp echt niet waarom er nog POP3 gebruikt zou moeten worden. Tenzij je natuurlijk de vroegere mails niet meer van belang vindt.
27-07-2021, 08:12 door Anoniem
Door Anoniem: De voordelen van IMAP boven POP3 lijkt mij evident: wie POP3 gebruikt is na het downloaden van zijn mail de mail op de server kwijt.
Ik heb het altijd als een voordeel gezien dat mijn data op mijn eigen systeem staat en na ophalen niet meer op een systeem van een ander. Ik raak mijn e-mails zelfs niet kwijt als ik van provider wissel, en ik gebruik nog altijd ouderwets POP3.
Raak je de mail zelf kwijt (stel je moet je systeem opnieuw herstellen), dan kun je de mails van vroeger niet meer ophalen. Dat probleem verdwijnt als je op IMAP instelt.
Dat probleem verdwijnt ook als je goede backups maakt. Iets wat je hoe dan ook moet doen om geen dingen kwijt te raken, en e-mails komen daar moeiteloos in mee.

Ik zeg niet dat wat jij doet een slechte keuze is, het is gewoon een andere manier van ermee omgaan. Maar niet de enige manier.
27-07-2021, 10:51 door waterlelie
Het waarom van het niet kunnen aanmaken van een van een Gmail POP account in Microsoft Outlook 2019, daar weet niemand een antwoord op, dat is mij duidelijk geworden.
Dat is jammer, maar is niet anders...!
27-07-2021, 10:58 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: De voordelen van IMAP boven POP3 lijkt mij evident: wie POP3 gebruikt is na het downloaden van zijn mail de mail op de server kwijt.
Ik heb het altijd als een voordeel gezien dat mijn data op mijn eigen systeem staat en na ophalen niet meer op een systeem van een ander. Ik raak mijn e-mails zelfs niet kwijt als ik van provider wissel, en ik gebruik nog altijd ouderwets POP3.
Het grote nadeel van POP is dat je maar op 1 systeem je mail kunt lezen en schrijven.
Tegenwoordig willen mensen vaak hun mail zowel op hun PC als bijv een smartphone of tablet hebben, en dan is IMAP een must.
Ja je kunt "POP maar dan zonder van de server te deleten" kiezen en dan met die UIDL codes alleen de nieuwe mails op laten halen maar dan nog kun je op je ene device niet zien wat je op je andere device voor mail VERZONDEN hebt. en dat werkt met IMAP wel omdat je Sent map ook onder IMAP staat.
Bovendien als je provider een SPAM map heeft kun je daar ook gewoon in kijken bij behoefte. Dat gaat ook niet met POP.

Of je je mail ook lokaal hebt staan met IMAP dat is een instelling van je mailprogramma, je kunt (en meestal is dat default) kiezen om al je mail ook lokaal te bewaren net zoals POP doet. Maar dan staat het ook nog op de server dus als er lokaal wat fout gaat heb je de server nog.
Als je van provider wisselt kun je die lokaal bewaarde mail weer naar de nieuwe server kopieren. Gewoon het account bij de nieuwe provider toevoegen in je mail, de boel overslepen en dan kun je het oude account weer weggooien.
27-07-2021, 10:59 door Anoniem
Door waterlelie: Het waarom van het niet kunnen aanmaken van een van een Gmail POP account in Microsoft Outlook 2019, daar weet niemand een antwoord op, dat is mij duidelijk geworden.
Nee het interesseert "ons" gewoon niet omdat we dit niet (meer) willen. "We" zijn over op IMAP. Dus sta je er alleen voor.
27-07-2021, 11:54 door Toje Fos - Bijgewerkt: 27-07-2021, 12:15
Door waterlelie: Het waarom van het niet kunnen aanmaken van een van een Gmail POP account in Microsoft Outlook 2019, daar weet niemand een antwoord op, dat is mij duidelijk geworden.
Dat is jammer, maar is niet anders...!

Probeer eens de hoofdletter P te vervangen door een kleine letter in jouw "Pop.gmail.com"? Volgens mij zou het case insensitive moeten zijn maar dit is het enige dat mij opvalt aan jouw configuratie. En mogelijk moet je in je Gmail account toegang voor minder veilige / less secure apps instellen (niet dat POP3 onveilig is maar zij zien een externe e-mail client als 'onveilig'). Onder security settings geloof ik.

Deze kende je waarschijnlijk al maar ik doe 'm er toch maar bij:
https://support.google.com/mail/answer/7104828?hl=nl

En deze:

https://support.google.com/accounts/answer/6010255?hl=en

En deze:
https://answers.microsoft.com/en-us/msoffice/forum/all/outlook-keeps-asking-for-password-but-accepts/b1c3e474-5497-47b8-9b4b-95ca1cd95d91
27-07-2021, 12:08 door Anoniem
Door waterlelie: Het waarom van het niet kunnen aanmaken van een van een Gmail POP account in Microsoft Outlook 2019, daar weet niemand een antwoord op, dat is mij duidelijk geworden.
Dat is jammer, maar is niet anders...!
Als je in de ICT iets wil doen, dan moet je ook kunnen leren van een nieuwe situatie.
Schop dat achterlijke POP er toch uit man, en ga over op IMAP. Bijna iedereen heeft dat jaren geleden al gedaan.
27-07-2021, 15:46 door Anoniem
Door Anoniem: Schop dat achterlijke POP er toch uit man, en ga over op IMAP. Bijna iedereen heeft dat jaren geleden al gedaan.

Waarom? Zowel Thunderbird als Outlook ondersteunen POP3. Als je maar één device gebruikt om je mail te lezen is er geen reden om IMAP te gebruiken. Veel mensen zonder smartphone hebben maar één device. Moeten die allemaal over op IMAP?

En POP3 is altijd nog beter dan dat achterlijke webmail waar je elke keer als je je mail wilt lezen je wachtwoord in moet tikken (of bewaren in je browser waar het ook niet echt veilig is). Zeer gebruikersonvriendelijk.
27-07-2021, 16:20 door Anoniem
Door Anoniem:Zowel Thunderbird als Outlook ondersteunen POP3. Als je maar één device gebruikt om je mail te lezen is er geen reden om IMAP te gebruiken. Veel mensen zonder smartphone hebben maar één device. Moeten die allemaal over op IMAP?
Zelfs met maar 1 device heeft IMAP voordelen, bijvoorbeeld dat je kunt overstappen (of wisselen!) van client software.
Als je zowel Outlook als Thunderbird wilt kunnen gebruiken, omdat beiden zo hun voordelen hebben, dan is dat met
IMAP geen probleem.
Ook zitten er nu mensen vast aan oude software die niet meer ontwikkeld wordt, maar kunnen ze er lastig vanaf omdat
"al hun mail er in zit". Dat betekent dan uitzoeken hoe je die lokale mailboxen converteert van het specifieke format
van zo'n programma naar het format wat je nieuwe programma support, ALS dat al kan. Daar heb je met IMAP geen
last van.
27-07-2021, 16:45 door Anoniem
Door waterlelie: Het waarom van het niet kunnen aanmaken van een van een Gmail POP account in Microsoft Outlook 2019, daar weet niemand een antwoord op, dat is mij duidelijk geworden.
Dat is jammer, maar is niet anders...!
Verschillende lieden hebben al aangegeven, dat je eerst Gmail moet aanpassen, dus wat is dan jouw probleem?
27-07-2021, 16:51 door Briolet
Door Anoniem:
Door Anoniem: Schop dat achterlijke POP er toch uit man, en ga over op IMAP. Bijna iedereen heeft dat jaren geleden al gedaan.

Waarom? Zowel Thunderbird als Outlook ondersteunen POP3. Als je maar één device gebruikt om je mail te lezen is er geen reden om IMAP te gebruiken.

Ook bij 1 device heeft IMAP voordelen. Vooral als dat device een smartphone is. Bij POP3 komt al je mail op de device te staan. Verlies je het device, ben je ook de mail kwijt, want smartphones worden zelden goed gebackuped.
Verder kost een grote mailbox veel ge geugen op dat device.

Bij IMAP staat de mailbox op de server. En op je telefoon kun je instellen om alleen een locale kopie aan te houden van de laatste x dagen. En als je je device verliest, haal je de mail zo weer binnen op je nieuwe device.

POP3 is in mijn opinie alleen nog zinvol als je een en eigen mailserver hebt en wilt mail uit andere accounts naar die inbox halen.
27-07-2021, 17:14 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Schop dat achterlijke POP er toch uit man, en ga over op IMAP. Bijna iedereen heeft dat jaren geleden al gedaan.

Waarom? Zowel Thunderbird als Outlook ondersteunen POP3. Als je maar één device gebruikt om je mail te lezen is er geen reden om IMAP te gebruiken. Veel mensen zonder smartphone hebben maar één device. Moeten die allemaal over op IMAP?

Dat zou ik die mensen wel aanraden ja. Hun imap provider doet bijna altijd betere backups dan zijzelf, en als ze eens een tweede device krijgen kunnen ze daar ook mee mailen en nog steeds alle mail zien.


En POP3 is altijd nog beter dan dat achterlijke webmail waar je elke keer als je je mail wilt lezen je wachtwoord in moet tikken (of bewaren in je browser waar het ook niet echt veilig is). Zeer gebruikersonvriendelijk.

Want het opgeslagen password in de POP3 client, en de inhoud van de mail op dat device is wel veilig, maar het opgeslagen password in de webbrowser niet ?
27-07-2021, 18:06 door Anoniem
@16:20, @Briolet: Een smartphone is niet ideaal voor het versturen van tekstberichten omdat een goed toetsenbord ontbreekt. Ik erger mij altijd aan de korte berichtjes van smartphone gebruikers, als ze al de moeite nemen om iets te sturen. Smartphones hebben het gebruik van e-mail veel schade toegebracht.

Ook is IMAP de perfecte vendor lock-in voor providers. Met POP3 kan je nog een oude mailbox in Thunderbird behouden, als je niet probeert mail op te halen voor deze oude mailbox met de verlopen inloggegevens. Maar met IMAP kan je niet van bijvoorbeeld KPN naar Ziggo. Of ik begrijp het niet goed?

Mijn vader heeft nog mail uit Eudora die ik voor hem heb ingelezen in Thunderbird. Vorige eeuw nog. De backups zijn belachelijk, maar het is wel allemaal toegankelijk en bruikbaar. Veel meer als de 25GB die XS4All biedt per mailbox.
27-07-2021, 19:29 door Anoniem
Leuk dat mensen zeggen nadeel dat je maar 1 apparaat in default modus kan gebruiken met POP maar dat was altijd al de hele opzet. (Post Office Protocol) Zoals je vroeger een brief van een vriend kreeg en deze bij de postagentschap moest ophalen en waar ze dus niet snel even een kopie van onder de scanner maakte voor archivering.

Qua ouderdom zijn ook altijd verwarring dus bij deze even de mythe verhelpen.
IMAP4rev1 volwaardige laatste versie stamt uit 1996
hxxps://datatracker.ietf.org/doc/html/rfc2061

POP3 laatste volwaardige versie stamt uit 1996
hxxps://datatracker.ietf.org/doc/html/rfc1939

Daarna zijn er enkele extentions ontwikkeld voor beide protocollen. Er staat ook al tijden een IMAPrev2 voor draft approval (sinds 2018) maar gezien JMAP ontwikkeling (zie verder naar onder) Acht ik de kans zeer klein dat we hier gauw meer van zien dan een complete IMAP vervanger.
hxxps://datatracker.ietf.org/doc/html/draft-ietf-extra-imap4rev2


Nu even wat verschillen in de praktijk die voor eindgebruikers niet interessant zijn maar voor beheerders wel.


POP is veel simpeler qua opzet en codebase veel minder gezeik met server logs en dependencies veel minder connectie door de firewall waar IMAP bloated is (met gebruiksgemak op het oog niet de beheerder) Loop maar eens je traffic live langs en scan op POP en IMAP connecties. (mits het je eigen data is)

POP heeft nog een ander voordeel over IMAP en dat is niet zo zeer het opslaan van de mail lokaal (kun je ook met wat config aanpassingen door IMAP regelen) maar dat berichten niet gelezen kunnen worden zonder dat ze volledig zijn gedownload. Dat houdt in de praktijk in dat geknoei ermee vele malen moeilijker is zonder dat je een papertrail achterlaat.
Als je server alerts hebt en je wilt mail gebruiken als extra notificatie back-up service dan kun je beter POP gebruiken dan IMAP. Bijna nooit gezeik met synchronisatie fouten je volledige logs zijn altijd offline inzichtelijk en als je de data rsynct voor archivering ben je ook niet meer afhankelijk van je mailserver voor de werking.

Echter als mail beheerder zul je bijna nooit POP aanraden aan je eindgebruikers omdat het bij verkeerd gebruik zoveel meer gezeik. Mocht je nog een challenge willen probeer maar eens POP data van een mobiel terug je server op te krijgen. Als je lang genoeg in het vak zit en POP procotol toelaat in je infra zul je vast wel eens zo gebruiker tegenkomen die dacht zelf zijn mail wel in te stellen.


Beide protocollen zijn echter simpelweg niet opgewassen tegen het verkeer en de functies die eindgebruikers eisen en mail servers tegenwoordig moeten verwerken. Het is nu wachten op implementatie fase van JSON Mail Access Protocol (JMAP) waar de Internet Engineering Task Force (IETF) mee bezig is.
Documentatie staat hier: hxxps://datatracker.ietf.org/wg/jmap/about/

Hoe dan ook wat voor implementatie je ook draait voor veiligheid moet je niet bij e-mail zijn. Of je nu POP gebruikt IMAP en Opportunistic TLS of PGP beschouw mail als altijd onveilig.


Op de vraag van de OP informatie van Google is nog steeds up to date en werkend.
hxxps://support.google.com/mail/answer/7104828?hl=en

Bij enige issue met account toevoegen gebruik de oude manier van profiel aanmaken en niet de route in de applicatie GUI
Open Uitvoeren en dan outlook.exe /manageprofiles
Maak nieuw profiel aan gooi de gegevens erin en als werkt herhaal maar dan in je reguliere profiel.
Werkt dat niet dan donder je oude profiel weg en gaat door op nieuwe profiel.
27-07-2021, 20:50 door Anoniem
Door Anoniem: Ook zitten er nu mensen vast aan oude software die niet meer ontwikkeld wordt, maar kunnen ze er lastig vanaf omdat
"al hun mail er in zit". Dat betekent dan uitzoeken hoe je die lokale mailboxen converteert van het specifieke format
van zo'n programma naar het format wat je nieuwe programma support, ALS dat al kan. Daar heb je met IMAP geen
last van.
Een beetje client kan exporteren naar en importeren van het Mbox-formaat, maar het komt voor dat dat niet ondersteund wordt, en de conversie kan imperfecties hebben.

Ik heb lang geleden een keer een POP3-gebruikende vriend geholpen die naar een nieuwe pc en een andere e-mailclient was overgestapt. Ik heb voor hem de inhoud van de oude naar de nieuwe pc overgezet (hij was zelf nogal een digibeet), en de e-mails waren een uitdaging omdat er inderdaad geen exportmogelijkheid naar Mbox was, en het oude e-mailprogramma een propriëtair opslagformaat had waar geen conversieprogramma's voor te vinden waren.

Ik pakte dat als volgt aan:

Ik heb beide pc's een weekendje te logeren gehad bij me thuis (er was veel meer over te zetten dan alleen mailboxen). Ik heb de mailboxconversie gedaan door op een eigen Linux-machine een IMAP-server te installeren, beide clients daar met dezelfde account verbinding mee te laten maken, om vervolgens vanuit de oude client mappen te kopiëren naar de IMAP-account en ze vanuit de nieuwe client weer naar lokale mappen binnen die client te kopiëren. Dat ging vlot, met de IMAP-server op het eigen thuisnetwerk. Ik liet zo de e-mailclients zelf hun eigen opslagformaten afhandelen.

Je kan IMAP dus als universele conversietool voor mailboxformaten gebruiken, in samenwerking met de oude en de nieuwe client. Ook als je verder POP3 blijft gebruiken.

En dit maakt meteen duidelijk dat je nergens met handen en voeten aan gebonden bent. Je kan lokale mailfolders naar Gmail of zo kopiëren, je kan vanuit een e-mailclient tussen IMAP-servers van verschillende providers kopiëren, en je kan er weer locale mappen van maken in een e-mailclient naar keuze.
27-07-2021, 21:35 door Anoniem
Door Anoniem: @16:20, @Briolet: Een smartphone is niet ideaal voor het versturen van tekstberichten omdat een goed toetsenbord ontbreekt. Ik erger mij altijd aan de korte berichtjes van smartphone gebruikers, als ze al de moeite nemen om iets te sturen. Smartphones hebben het gebruik van e-mail veel schade toegebracht.

Ook is IMAP de perfecte vendor lock-in voor providers. Met POP3 kan je nog een oude mailbox in Thunderbird behouden, als je niet probeert mail op te halen voor deze oude mailbox met de verlopen inloggegevens. Maar met IMAP kan je niet van bijvoorbeeld KPN naar Ziggo. Of ik begrijp het niet goed?

Je begrijpt het inderdaad niet goed (genoeg).

Je _kunt_ prima met IMAP je volledige mailbox downloaden naar je computer, en desgewenst daaarna de boel op de server nog wissen ook .
Ook kun je met IMAP zelfs oude mails weer uploaden naar (een andere) server . Normaal zijn uploads alleen naar je Sent (en Drafts) folder, en de 'gelezen' vlag op mails in de inbox zetten, maar je zou ook je KPN archief kunnen uploaden naar je Ziggo "Inbox" .

IMAP moet je zien als een gesharede directory met wat speciale manieren om files (=emails) te lezen en te schrijven.
Denk aan de imapserver als een NAS. Er wordt op geschreven door de mailserver van de ISP, en gelezen en geschreven door jouw mailclient(s) .

Meestal is het handig(er) om de boel (ook) op de server te laten - als backup , en zodat diverse mailclients (desktop,laptop, telefoon) allemaal zicht hebben op ontvangen en verzonden mail .
Maar het protocol verplicht dat niet - hooguit als je de grens van je quotum bereikt moet je wat gaan wissen op de server.


Mijn vader heeft nog mail uit Eudora die ik voor hem heb ingelezen in Thunderbird. Vorige eeuw nog. De backups zijn belachelijk, maar het is wel allemaal toegankelijk en bruikbaar. Veel meer als de 25GB die XS4All biedt per mailbox.

Dat is toch wel een prestatie hoor , 25G mail volkrijgen .
En dan ook nog uit de vorige eeuw, toen harddisken net over de GB grens gingen ?
27-07-2021, 22:00 door Briolet
Door Anoniem: …Ook is IMAP de perfecte vendor lock-in voor providers. Met POP3 kan je nog een oude mailbox in Thunderbird behouden, als je niet probeert mail op te halen voor deze oude mailbox met de verlopen inloggegevens. Maar met IMAP kan je niet van bijvoorbeeld KPN naar Ziggo. Of ik begrijp het niet goed?

Dat zie je verkeerd. IMAP postbussen kun je ook heel simpel naar locale postbussen slepen, zoals bij POP3 gebeurd. Of naar de postbus van een andere provider. Als ik iets van de ziggo inbox naar de icloud of gmail inbox sleep, verdwijnt de mail in het ene account en verschijnt in de postbus van dat andere account.
Effectief gebruik ik een eigen mailserver en sleep alles van de externe accounts naar een postbus op mijn mailserver. De externe accounts blijven vrijwel leeg bij mij.

Ik ben het compleet eens met je opmerking over mail versturen via een smartphone. Ik lees het er wel op, maar als ik moet versturen (of bijlages bekijken) pak ik de laptop of pc.
28-07-2021, 09:35 door Anoniem
Heb je toevallig 2FA aanstaan voor je Gmail account?
Dat zou ook nog wel eens kunnen 'storen' in het hele aanmelden via de email.

Anders in Gmail de setting omzetten naar 'less secure app":
https://support.google.com/mail/answer/7126229#cantsignin

Succes!
28-07-2021, 11:39 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Mijn vader heeft nog mail uit Eudora die ik voor hem heb ingelezen in Thunderbird. Vorige eeuw nog. De backups zijn belachelijk, maar het is wel allemaal toegankelijk en bruikbaar. Veel meer als de 25GB die XS4All biedt per mailbox.

Dat is toch wel een prestatie hoor , 25G mail volkrijgen .
En dan ook nog uit de vorige eeuw, toen harddisken net over de GB grens gingen ?

Ik twijfelde ook nadat ik gepost had :-) Het is in ieder geval iets van 10 GB want we zijn een paar jaar geleden de 4 GB grens per folder over gegaan. Daar maakte ik mij wel zorgen over.

Mijn vader vraagt mij vaak wat in te scannen en daar maak ik dan een .png van omdat dat lossless is. Deze .png gaat in een .docx die vaak reusachtig is en ik vertel mijn vader dat die ze onder de 10 MB moet houden, anders krijgt hij de mail weer terug.

Zijn zoek functie in Thunderbird heeft wel problemen lijkt het. Ik heb het bestand hiervoor al een paar keer opnieuw laten genereren maar het lijkt niet te helpen. Soms mist Thunderbird zoekresultaten die je wel vindt door met de hand in de juiste periode te zoeken.

Maar ik heb backups van Thunderbird al teruggezet tussen verschillende operatingsystemen en dat lukt voor POP3 (mits je dezelfde usernaam gebruikt). Misschien moet ik mij ook gaan verdiepen in IMAP of JMAP. Ik ben conservatief met e-mail omdat ik er veel waarde aan hecht.
28-07-2021, 19:09 door Anoniem
Door Anoniem: @16:20, @Briolet: Een smartphone is niet ideaal voor het versturen van tekstberichten omdat een goed toetsenbord ontbreekt. Ik erger mij altijd aan de korte berichtjes van smartphone gebruikers, als ze al de moeite nemen om iets te sturen. Smartphones hebben het gebruik van e-mail veel schade toegebracht.
Haha er zijn juist hele volksstammen die zweren bij korte tekst berichtjes en die beweren dat het mogelijk maken van HTML
mail en attachments het gebruik van e-mail veel schade heeft toegebracht!
Zo heeft iedereen wel wat te mopperen kennelijk, en sommigen willen dat niks verandert want het was altijd zoals zij
het wilden dus waarom moet het nou anders???
Die blijven afgeven op verandering, of het nou POP->IMAP is of Eudora->iets hedendaags of wat dan ook.
04-08-2021, 09:07 door Anoniem
Outlook2019 is een raar product. De wizard is ingericht op een paar basis-opties. En ook binnen het pakket zelf kun je lang niet alles wat in eerdere versies mogelijk was.

De 'makkelijkste' manier om dat alsnog te regelen, is via de optie "Mail (Microsoft Outlook)" in het oude controlpanel. Grote kans dat als je daar een account aanmaakt voor je Gmail, via POP dat alles wel gaat werken.
09-11-2021, 12:20 door hagje
Is het je inmiddels gelukt met POP account in Outlook? Of werk je gewoon met IMAP nu?

Ik werk met IMAP maar synchronisatie duurt echt verschrikkelijk lang en wil eigenlijk ook weer terug naar POP
09-11-2021, 13:26 door Anoniem
Door Anoniem: Schakel 'toegang door minder veilige apps' in bij Google.

En inderdaad uitkijken met toevoegen van een nieuw account. Vaak is de standaard instelling zo dat berichten direct of na verwijderen van de server gewist worden. Vaak niet wenselijk.
Kun je dit vooraf niet instellen maak dan eerst een foutje in jouw inloggegevens.

Persoonlijk snap ik dan ook de logica van imap niet. Waarom wordt elders jouw bericht ook gewist? Dat is toch handig als back-up?
Note: weet dat dit bij Gmail anders werkt dan de meeste andere.
Heel simpel, imap is een instelling om direct in je mailbox te werken, vergelijkbaar met via de website. Dus is wissen dan wissen. Met de POP configuratie is het mogelijk om de server wel als backup te gebruiken. Let alleen op, hoe groot de opslag op de server is, want die kan vollopen.
11-11-2021, 19:58 door Anoniem
Door Anoniem: Veel mensen zonder smartphone hebben maar één device. Moeten die allemaal over op IMAP?
Dat zullen er niet echt veel zijn.
11-11-2021, 23:16 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Veel mensen zonder smartphone hebben maar één device. Moeten die allemaal over op IMAP?
Dat zullen er niet echt veel zijn.

Nog steeds verstandig als ze op IMAP zitten - als ze dan ooit eens één *ander* apparaat krijgen hebben ze nog steeds 'hun' mailbox , op hun nieuwe apparaat.

De set mensen die het zonder smartphone met één apparaat doet is typisch niet erg goed in staat om "de mailbox" van hun oude apparaat te exporteren naar hun nieuwe apparaat .
Terwijl ze dat meestal wel graag willen, want hun hele hebben en houden staat in de mailbox.
08-12-2021, 22:27 door Anoniem
Er is sinds de invoering van 2 trap authenticatie een speciaal App wachtwoord nodig als je met outlook GMail wilt binnehalen via POP. Lees hier meer over : https://support.google.com/accounts/answer/185833
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.