image

Google onthult nieuw platform voor melden van kwetsbaarheden

dinsdag 27 juli 2021, 15:29 door Redactie, 2 reacties

Google heeft vandaag een nieuw platform onthuld waar onderzoekers kwetsbaarheden in de diensten en producten van het techbedrijf kunnen rapporteren. Via bughunters.google.com worden alle verschillende bugbountyprogramma's van Google verenigd.

Tien jaar geleden lanceerde Google eerst een beloningsprogramma voor Chrome, gevolgd door een apart programma voor de webdiensten van het techbedrijf. Vervolgens volgde onder andere een bugbountyprogramma voor Android. Via het Vulnerability Reward Program, dat onder andere *.google.com, *.youtube.com en *.blogger.com dekt, werd de afgelopen tien jaar meer dan 29,3 miljoen dollar aan beloningen uitgekeerd.

Met bughunters.google.com moet het eenvoudiger voor onderzoekers worden om aan de verschillende bugbountyprogramma's van Google deel te nemen. Zo is er één intakeformulier om kwetsbaarheden te rapporteren. Daarnaast zijn leaderbords per land en kunnen onderzoekers voor bepaalde beveiligingslekken awards en badges winnen.

Ook biedt de website een Bug Hunter University met informatie voor bughunters en is het proces zodat onderzoekers hun bugmeldingen kunnen publiceren meer gestroomlijnd. Verder laat Google weten dat bijna twintig onderzoekers die kwetsbaarheden rapporteerden nu bij het techbedrijf werken.

Reacties (2)
27-07-2021, 15:54 door Anoniem
29,3 miljoen dollar op een winst van 40b koopje mag wel meer geven maarja moraal
27-07-2021, 16:00 door Anoniem
Door Anoniem: 29,3 miljoen dollar op een winst van 40b koopje mag wel meer geven maarja moraal


goed lezen de afgelopen tien jaar meer dan 29,3 miljoen dollar dus 3m op een jaar
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.