image

Mozilla voorziet eigen vpn-dienst 'op veler verzoek' van split tunneling

donderdag 29 juli 2021, 13:50 door Redactie, 1 reacties

Mozilla heeft de eigen vpn-dienst van een nieuwe feature voorzien genaamd split tunneling waarmee gebruikers kunnen aangeven welke apps via de vpn-tunnel gaan en welke apps direct met een open netwerk verbinding maken. Volgens Mozilla hadden veel gebruikers om de feature verzocht.

Verder is de vpn-oplossing ook van een feature voorzien waardoor gebruikers met openbare wifi-netwerken verbinding kunnen maken die van een captive portal gebruimaken. Wanneer de vpn-dienst staat ingeschakeld kan het voorkomen dat de inlogpagina van het wifi-netwerk niet wordt geladen.

Mozilla VPN herkent deze situatie nu en zal gebruikers een melding tonen om de vpn-dienst uit te schakelen om zo met het wifi-netwerk verbinding te maken. Wanneer de verbinding is opgezet toont de vpn-software weer een melding om de vpn in te schakelen.

Vorige maand werd bekend dat Mozillas eigen vpn-dienst is binnenkort beschikbaar komt in België en verschillende andere Europese landen. Nederland staat echter nog niet op de lijst.

Reacties (1)
29-07-2021, 17:15 door Anoniem
Je zou eerder moeten kijken naar redenen om dit wel te willen doen, dan naar redenen om het niet te willen doen i.m.o.

Een website, die achter een cloud-ddos-protectie kan niet laden via VPN, maar via een seach-query resultaat wel bijvoorbeeld.
Overzicht van resultaten bij urlHAUS browse bevoorbeeld worden niet geladen en benaderd via een proxy VPN gebanned.

Houdt een VPN spooks weg is de vraag op de IPv6 addressen of bij een open net-verbinding?
Iemand? En is hier bij Mozilla sprake van inverse tunnelen, dynamisch tunnelen of dual-stack tunnelen?

#sockpuppet
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.