image

Platform Burgerrechten wil dat Kamer 'NCTV-wet' controversieel verklaart

vrijdag 30 juli 2021, 16:14 door Redactie, 23 reacties

Het Platform Burgerrechten heeft de Tweede Kamer gevraagd om een wetsvoorstel dat de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTV) toestaat om burgers online te volgen en gevoelige persoonsgegevens te verwerken controversieel te verklaren en niet in behandeling te nemen.

Het wetsvoorstel Wet verwerking persoonsgegevens coördinatie en analyse terrorismebestrijding en nationale veiligheid staat de NCTV toe om voor de bestrijding van terrorisme en de nationale veiligheid persoonsgegevens te verwerken. Ook moet het mogelijk worden om fenomenen en trends op deze terreinen te signaleren, analyseren en duiden en hier beleid op te voeren.

Een coalitie van organisaties, waaronder Amnesty International, Bits of Freedom, Open State Foundation, Vrijschrift en Waag, hadden het ministerie van Justitie en Veiligheid eerder al verwijt gehaast en onzorgvuldig om te gaan met het wetsvoorstel. Dat werd eind juni ter consultatie aangeboden, zodat burgers, bedrijven en organisaties suggesties kunnen doen voor verbetering van de wetgeving. Standaard is de minimumtermijn daarvoor vier weken. Voor deze consultatie werd een termijn van één week aangehouden.

Het wetsvoorstel volgt op berichtgeving van het NRC dat de NCTV, jarenlang in strijd met de wet, privacygevoelige informatie over burgers verzamelde en verspreidde. Ook stelde de krant dat medewerkers van de dienst door middel van nepaccounts op sociale media in het geheim honderden politieke campagneleiders, religieuze voormannen en linkse en rechtse activisten volgen. Het wetsvoorstel ligt nu bij de Raad van State.

"Keer op keer blijkt dat de rechtsbescherming van burgers niet in goede handen is bij deze regering, in het bijzonder als het gaat om de persoonlijke levenssfeer", zo laat het Platform Burgerrechtenbeweging weten. Vanwege de grote impact op de grondrechten van burgers wil het Platform dat het wetsvoorstel controversieel wordt verklaard en niet in behandeling wordt genomen.

"Het toch in behandeling nemen van dit voorstel zou bovendien een miskenning zijn van de zwaarwegende redenen voor het aftreden van het huidige kabinet. Een regering die is afgetreden omdat in de Toeslagenaffaire met onwettige surveillancemethoden de rechtsbescherming van duizenden gezinnen werd uitgehold, past het niet om een nieuw voorstel te doen dat zulke verregaande inbreuken op de grondrechten mogelijk maakt."

Image

Reacties (23)
30-07-2021, 17:33 door karma4
Platform burgerrechten is voor extreem terrorisme als een uiting van burgerrecht? Dat is een echte newspeak houding.
30-07-2021, 19:02 door Anoniem
Beetje achterhaald. Niemand is overtuigd van enige goede intenties (terrorisme, misdaad, bla bla) van dergelijke clubs. Dit gaat puur om onwelgevallige meningen. Die genoemde 'campagneleiders, religieuze voormannen en activisten' zijn slechts burgers van allerlei pluimage. Ja, kan en mag je alles van vinden, een samenleving heet dat.
Die zgn. NCTV is zélf een burgerspionerende terroristische organisatie, dus mega-onderdeel van het probleem: Hun kinderlijke doemscenario's icm de vele heimelijk aangelegde dossiers waar tunnelvisie op volgde (oa Toeslagenaffaire) én daar bovenop een regering die zowat iedere geloofwaardigheid kwijt is doet steeds meer burgers besluiten daar geen energie meer aan te geven, dwz negeren, negeren en negeren.
"Als ik hulp of bescherming nodig heb, al dan niet digitaal, dan vráág ik het wel. Aan mensen die ik wél vertrouw. Val me niet steeds lastig met je terreur- en russensprookjes!", is goddank een toenemende tendens.

Nu speculatief: De coronascam is grotendeels mislukt en staat op het punt om eindelijk ontmanteld te worden: Feiten en cijfers versus 'het verhaal' lopen steeds meer uiteen en de msm begint een toenemende sh*tload aan de meest vreselijke scenario's te braken die met de dag beschamender (vooral voor de betreffende broadcaster zelf) en tenenkrommender worden.
30-07-2021, 20:09 door Anoniem
Door karma4: Platform burgerrechten is voor extreem terrorisme als een uiting van burgerrecht? Dat is een echte newspeak houding.
En wie zijn die "extreme terroristen" in dit land dan?
31-07-2021, 00:56 door Anoniem
Hoe moeten we die fenomenen en trends benoemen? luidt de vraag
Zeker niet lieden uit de rangen van BLM, Antifa, Regenboog beweging etc.

Eerder degenen voortkomend uit kringen van conspiracy denkers,
de zogeheten vrije mening verkondigers en klokkenluiders,
wappies, virus-urgentie-ontkenners e.d.
Iedereen die de huidige "omkeringswaarheid" aan wil kaarten.

Anoniem van 19:02 zou dus in wezen onder de loupe genomen kunnen worden,
als potentieel verkeerde trend verkondiger. Hij is een verkeerd influencer zogezegd.

Ja een beetje eng allemaal, dit, en heel on-nederlands (behalve denkend aan een bepaalde periode),
maar wel steeds meer manifest.
31-07-2021, 07:57 door Anoniem
Dit gaat heus gewoon door hoor. De overheid geeft geen moer om z'n burgers. Graag een maatschappij zoals in China of Noord Korea: Maximale controle.
31-07-2021, 08:45 door Anoniem
Door Anoniem:
Door karma4: Platform burgerrechten is voor extreem terrorisme als een uiting van burgerrecht? Dat is een echte newspeak houding.
En wie zijn die "extreme terroristen" in dit land dan?
Alle privacyvoorvechters natuurlijk, blijkbaar hebben ze wat te verbergen, en dat is sneaky en sneaky is vals en vals is onbetrouwbaar en dus niet te vertrouwen en als je niet te vertrouwen bent ben je tegen 'ons' en als je tegen 'ons' bent, ben je tegen de samenleving, dus een terrorist...., duhhh
31-07-2021, 09:21 door karma4
Door Anoniem: En wie zijn die "extreme terroristen" in dit land dan?
Ik geef je wat richting:
- We hebben de fabeltjesfuik en desinformatie rond corona. Met verbanden richting Anon en daaruit fysieke dreiging.
- in dat verlengde zijn er politieke partijen die alle anderen als links zien. Deze zijn ook bezig met desinformatie in die zelfde hoek. Erger een rapport over de vreemde dreigende toestanden met een strek NCTV verband wordt door die partijen als een bedreiging gezien.
Vraag 1: wie zijn het volk? Bent u op de hoogte wie het volk waren in de jaren 20?
Vraag 2: Vist dat platform burgerrechten in diezelfde vijver van het "het volk".
31-07-2021, 10:33 door Anoniem
Bottomline... Je account's op social media opzeggen en je bent van al het gezeik af.
31-07-2021, 11:42 door waterlelie
Platform Burgerrechten is niet meer dan een satelliet organisatie die deel uitmaakt van de Marxistische, Communistische wereldbeschouwing. Hun doelen zijn op papier allemaal ideëel, en ogenschijnlijk geconformeerd aan de rechtstaat.
Uit de financiële jaarverslagen kan bijvoorbeeld al niet worden opgemaakt hoe deze organisatie aan zijn geld komt.
31-07-2021, 12:06 door botbot - Bijgewerkt: 31-07-2021, 12:07
Door karma4:
Door Anoniem: En wie zijn die "extreme terroristen" in dit land dan?
Ik geef je wat richting:
- We hebben de fabeltjesfuik en desinformatie rond corona. Met verbanden richting Anon en daaruit fysieke dreiging.
- in dat verlengde zijn er politieke partijen die alle anderen als links zien. Deze zijn ook bezig met desinformatie in die zelfde hoek. Erger een rapport over de vreemde dreigende toestanden met een strek NCTV verband wordt door die partijen als een bedreiging gezien.
Vraag 1: wie zijn het volk? Bent u op de hoogte wie het volk waren in de jaren 20?
Vraag 2: Vist dat platform burgerrechten in diezelfde vijver van het "het volk".

Ok volgens jou zijn de mensen die desinformatie strooien rondom corona de extreme terroristen, die hebben banden richting "Anon" en die vormen een fysieke dreiging.
Daanrna maak je nog even een verwijzing naar politieke partijen waarmee je dus stemmers op die partijen neerzet als extreme terroristen. Dat was de vraag namelijk.
Om nog even af te sluiten met een verwijzing naar nazi's.

Ahja... ik hoor het al. Jouw geslaplul raakt kant noch wal en het aan jouw overlaten van het bestempelen wie een "extreme terrorist" is, grenst aan borderline krankzinniheid.
31-07-2021, 13:17 door Anoniem
@ botbot,

Wat karma4 aanhaalt is wel hoe NCTV hier in staat, dit zijn exact de zogenaamde fenomenen en trends, die de ontwerpers van onze komende 'Dark Winter" (oefening in USA was in 2001) niet aan het woord willen laten. Als er dus onverhoopt grote storingen op Internet en in de energievoorziening plaats gaan hebben, weet je uit welke, volgens jou, "krankzinnige" hoek de wind waaien zal.

We hebben al eens een soort van plaagstootje in die richting gezien tijdens een 50 minuten durende algemene globale Google netwerk storing, waarbij alle pogingen tot verbinding errors opleverden.

Of na zo'n storing op grote schaal er nog plaats zal zijn voor het "vrije woord" en bijvoorbeeld bepaaldeVPRO uitzendingen als Weltschmerz valt zeer te bezien. Deze krachten zullen zeker als schuldigen hiervoor worden aangewezen, als het de Russen al niet weer zijn. Vreemd dat CCP steeds maar ongemoeid blijft.

De contra-krachten gevonden bij de mensen die naadloos meegaan in de officieel verkondigde staatspropaganda wereldwijd, zijn hier op dit forum ook al ruimschoots aanwezig, zo je merkt. Het andere geluid ook, dat bewijzen jij en ik.

Verbaas je daarom maar nergens meer over. Voorbeeldje mensen die het hebben over 'chem trails'zijn wappies, maar degene, die het heeft over 'geo-engineering' wordt ook wetenschappelijk gezien geen strobreed in de weg gelegd. Het is dus een gevolg van soort info-inperking en info-manipulatie/gewenning op globale schaal.

multi anoniem
31-07-2021, 14:11 door Anoniem
Door waterlelie: Platform Burgerrechten is niet meer dan een satelliet organisatie die deel uitmaakt van de Marxistische, Communistische wereldbeschouwing. Hun doelen zijn op papier allemaal ideëel, en ogenschijnlijk geconformeerd aan de rechtstaat.
We kunnen aan hun zelf niet zien dat ze Marxistisch zijn maar moeten het maar van jou aannemen? Toe maar! Kan je daar een enigzins geloofwaardige onderbouwing voor geven of is dat je onderbuikgevoel bij alles wat niet rechts is?
31-07-2021, 14:32 door karma4
Door botbot: ....Ahja... ik hoor het al. Jouw geslaplul raakt kant noch wal en het aan jouw overlaten van het bestempelen wie een "extreme terrorist" is, grenst aan borderline krankzinniheid.

Zit jij in zo'n bavaria republiek groep met Anon aanhang? Je reactie toont zo'n verband. Forumland zou ook kunnen.
Inderdaad andere uitmaken voor alles en nog wat, verhuld en niet verhuld is gangbaar bij dat soort partijen.

Voor het geval je het niet door had, zowel PVV en Fvd schermen met de verwijzing "het volk". De link naar het facisme heb je zelf gelegd. Een citaat: "Je doorbreekt het gesloten bolwerk van de macht alleen door het volk een échte stem te geven"
31-07-2021, 16:09 door botbot - Bijgewerkt: 31-07-2021, 16:10
Door karma4:
Door botbot: ....Ahja... ik hoor het al. Jouw geslaplul raakt kant noch wal en het aan jouw overlaten van het bestempelen wie een "extreme terrorist" is, grenst aan borderline krankzinniheid.

Zit jij in zo'n bavaria republiek groep met Anon aanhang? Je reactie toont zo'n verband. Forumland zou ook kunnen.
Inderdaad andere uitmaken voor alles en nog wat, verhuld en niet verhuld is gangbaar bij dat soort partijen.

Voor het geval je het niet door had, zowel PVV en Fvd schermen met de verwijzing "het volk". De link naar het facisme heb je zelf gelegd. Een citaat: "Je doorbreekt het gesloten bolwerk van de macht alleen door het volk een échte stem te geven"

Kijk en hier geef je dus het perfecte voorbeeld waarom het een heel slecht idee is om zo'n wet door een demissionair kabinet door te laten voeren. Omdat jij hier al perfect aangeeft dat de term "extreme terrroist" blijkbaar ingevuld kan worden voor jan en alleman. Zoals jij nu ook eventjes mensen die zeggen: "Corona is gemaakt in een lab in Wuhan" ineens bestempeld tot "extreme terrorist". Of dat je iedere PVV of FvD aanhanger eventjes wegzet als een "extreme terrorist". Daarom moet deze wet niet door een demissionair kabinet worden doorgevoerd, en is deze wet dus controversieel.
31-07-2021, 16:28 door Anoniem
Door waterlelie: Platform Burgerrechten is niet meer dan een satelliet organisatie die deel uitmaakt van de Marxistische, Communistische wereldbeschouwing. Hun doelen zijn op papier allemaal ideëel, en ogenschijnlijk geconformeerd aan de rechtstaat. Uit de financiële jaarverslagen kan bijvoorbeeld al niet worden opgemaakt hoe deze organisatie aan zijn geld komt.

Het vermogen van de Stichting is beperkt en drijft op vrijwilligers. In vroegere jaren kregen ze de begroting net rond. De inkomsten komen uit particuliere donaties en onregelmatige subsidies, verkregen op projectbasis. Het in een club van en geleid door de gegoede en academisch geschoolde burgerij, met banden met Het Parool en het Humanistisch Verbond.

Uit het Financieel jaarverslag van 2020

Subsidies en donaties
---------------------

0,00 Algemene subsidie
28.456,00 Subsidie voor SyRi project
1.653,00 donaties
10.000,00 eenmalige donatie voor continuïteit
---------
40.109,00

De activiteiten van de Stichting Platform Bescherming Burgerrechten worden ondersteund door Stichting Democratie en Media (www.stdem.org), het Humanistisch Verbond, de deelnemende organisaties en particuliere donateurs. Bovenstaande activiteiten worden voor het grootste deel op vrijwilligersbasis uitgevoerd.

https://platformburgerrechten.nl/over-het-platform/de-stichting


In de verste verte zijn er geen marxistische hamers en sikkels te zien. Deze nette mensen hebben nog nooit zwaar, smerig en gevaarlijk werk gedaan. Men zou deze club beter als welgestelde links-liberalen kunnen karakteriseren.
31-07-2021, 17:06 door Anoniem
Standaard is de minimumtermijn daarvoor vier weken. Voor deze consultatie werd een termijn van één week aangehouden.

Eerloze mensen.

Er is totaal geen reden om in een tijd van een pandemie deze termijn te verkorten.
01-08-2021, 17:52 door karma4
Door botbot: Kijk en hier geef je dus het perfecte voorbeeld waarom het een heel slecht idee is om zo'n wet door een demissionair kabinet door te laten voeren. Omdat jij hier al perfect aangeeft dat de term "extreme terrroist" blijkbaar ingevuld kan worden voor jan en alleman. Zoals jij nu ook eventjes mensen die zeggen: "Corona is gemaakt in een lab in Wuhan" ineens bestempeld tot "extreme terrorist". Of dat je iedere PVV of FvD aanhanger eventjes wegzet als een "extreme terrorist". Daarom moet deze wet niet door een demissionair kabinet worden doorgevoerd, en is deze wet dus controversieel.

Het is niet andersom, de taakstelling is duidelijk, zelfs afgescheiden van aivd en mivd. Het geweld ven desinformatie gebruiken om de anarchie vrij spel te geven is een overgave van de democratie aan een dictatuur.
Het argument dat omdat het niet exact beschreven is wat mag dat het dan niet zou mogen (1), klopt voor geen meter.
Je kunt net zou goed hanteren omdat het niet exact beschreven wat toegestaan is is dat het dan juist wel mag (2).
De eerste houding is die van een dictatoriaal systeem dystopie, De tweede van van vrije samenleving.
Ja die vrije samenleving geeft onzekerheden in de grijze onduidelijke gebieden, het zij zo.
Er is ook zoiets als verantwoordelijkheid.
02-08-2021, 10:26 door Anoniem
Ik vind het een kwalijk idee om een bepaald thema door de overheid taboe te laten verklaren, namelijk het een andere mening hebben over de noodzaak tot vaccineren van 100% van de bevolking. En als er dan een NCTV-wet moet komen om handvaten te bieden voor het controleren daarop, is a priori ondemocratisch, want je gaat een minderheid uitsluiten op medische gronden.

Als je aan de ene kant mensen laat demonstreren en aan de andere kant met een gelegenheidsargument en geweld anderen het recht tot demonstreren ontzegt, is er iets raars aan de hand. Dus iemand is enkel al verdacht op grond van het denken als een WAP of Querdenker zijn. Het bestrijden van ongewenste fenomenen en trends komt toe aan gedachten-politie. Willen we een gedachten-politiestaat? Of hier ook 8 jaar gevangenisstraf voor het in bezit hebben van een vlag met een voor het regiem ongewenst opschrift, zoals opgelegd door CCP aan iemand uit Hong-Kong? Willen we die weg op? Ik ken al mensen, die staan te trappelen, het worden hun mooiste momenten, vinden zij.

#sockpuppet
02-08-2021, 13:12 door Anoniem

Het is niet andersom, de taakstelling is duidelijk, zelfs afgescheiden van aivd en mivd. .

Euh, niet dus

https://www.nrc.nl/nieuws/2021/05/03/oude-twijfels-over-de-nctv-zijn-terug-a4042198

Maar wat de coördinator is en mag wordt nooit precies omschreven. „Dat was precies mijn bedoeling”, zei Joustra onlangs. „Ik koos er bewust voor om niets te regelen. Dat geeft alleen maar gezeur.” Nu is dat gezeur er alsnog.
02-08-2021, 14:09 door Reinder
Door karma4: Platform burgerrechten is voor extreem terrorisme als een uiting van burgerrecht? Dat is een echte newspeak houding.

Een volkomen kansloos stroman-argument dit. Als je wil dat wetgeving zorgvuldig tot stand komt, met inachtneming van normale perioden voor consultatie en de afspraken over welke wetsvoorstellen demissionaire kabinetten wel en niet kunnen doen, dan ben je gewoon een voorstander van het instandhouden van de rechtsstaat, niet een voorstander van extremistisch terrorisme.

Nu weten we natuurlijk al jaren dat jij zelf een groot voorstander bent van het afschaffen van de rechtstaat en het overgaan naar een politiestaat waarin elke beweging online en in de echte wereld door de overheid moet worden toegestaan en wordt geregistreerd en geanalyseerd, en dat je zaken als privacy en encryptie uitsluitend ziet als middel voor pedoifielen en terroristen om ongestoord te kunnen communiceren, maar dat is gelukkig niet de wereld waarin we nu leven. Er zijn regels over consultatieperiodes, demissionaire kabinetten e.d. en daar moeten we ons aan houden. Wat jij doet is zeggen "Oh, DUS u bent voorstander van terrorisme" als iemand zegt dat het anderen niets aangaat welke websites hij of zij bezoekt.
02-08-2021, 14:44 door Anoniem
@ Reinder,

Je ziet dit al aan wat er zoal geblokkeerd wordt tijdens een tor-browser sessie.
Maar ook op "gewone browsers" als je via een proxy in de browser 'bladert'.

Cloud-protection tracking, captcha's invullen. Van alle kanten wordt je belaagd.
Kan vluchten hiervoor eigenlijk nog wel op deze planeet?

#sockpuppet
03-08-2021, 15:25 door Anoniem
Door waterlelie: Uit de financiële jaarverslagen kan bijvoorbeeld al niet worden opgemaakt hoe deze organisatie aan zijn geld komt.

Bij corruptie denken we aan 'verre landen', maar...

Door de recente onthullingen dat verschillende politieke partijen, in het bijzonder CDA, D66 en VVD, grote donaties hebben ontvangen tijdens de afgelopen verkiezingscampagne werd dit zelfbeeld licht op de proef gesteld.

https://www.nrc.nl/nieuws/2021/08/02/donaties-horen-niet-thuis-in-een-democratie-a4053367
04-08-2021, 10:37 door Anoniem
Door Anoniem:
Door waterlelie: Uit de financiële jaarverslagen kan bijvoorbeeld al niet worden opgemaakt hoe deze organisatie aan zijn geld komt.

Bij corruptie denken we aan 'verre landen', maar...

Door de recente onthullingen dat verschillende politieke partijen, in het bijzonder CDA, D66 en VVD, grote donaties hebben ontvangen tijdens de afgelopen verkiezingscampagne werd dit zelfbeeld licht op de proef gesteld.

https://www.nrc.nl/nieuws/2021/08/02/donaties-horen-niet-thuis-in-een-democratie-a4053367

En dan zullen we het maar niet hebben over het lobbysysteem wat in sommige landen strikt verboden is.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.