image

IDC: een derde bedrijven afgelopen jaar getroffen door ransomware-aanval

donderdag 19 augustus 2021, 16:56 door Redactie, 1 reacties

Een derde van de bedrijven wereldwijd heeft de afgelopen twaalf maanden met een ransomware-aanval te maken gekregen, zo stelt marktvorser IDC op basis van eigen onderzoek onder zo'n achthonderd it-beslissers. Het wereldwijde gemiddeld bedroeg 37 procent. Hoewel verschillende grote Amerikaanse bedrijven de afgelopen maanden slachtoffer van ransomware werden bedroeg het aantal getroffen bedrijven in de VS zeven procent.

Dertien procent van de organisaties die met ransomware te maken kreeg gaf aan dat er geen losgeld was betaald. Het gemiddelde betaalde losgeldbedrag bedroeg 250.000 dollar. IDC merkt op dat een aantal grote losgeldbetalingen van meer dan een miljoen dollar het gemiddelde echter vertekenen. Eerder kwam de marktvorser al met onderzoek waaruit blijkt dat veel bedrijven bereid zijn in het geval van ransomware het gevraagde losgeld te betalen.

Het Amerikaanse Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA) heeft een nieuwe factsheet gepubliceerd over de toename van ransomwaregroepen die ook data stelen en dreigen die te openbaren tenzij een slachtoffer losgeld betaalt.

Reacties (1)
20-08-2021, 09:23 door Briolet - Bijgewerkt: 20-08-2021, 09:23
Lijkt me een onderzoek met een hoog "wij van WC-eend" gehalte.

Het onderzoek is gedaan op basis van de ervaring van IC specialisten. Die zien alleen bedrijven die ook actief op IC gebied zijn. En daar vinden ook de aanvallen plaats.
Als je het hebt over een derde van alle bedrijven, moet je ook alle bedrijven meetellen. Dus ook de bedrijven zonder de IC component, zoals de straatventer in Bangladesh en de kapper in Kongo.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.